2019 Yılında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

2 dk okuma süresi


Akıllı telefon piyasası günden güne kızışıyor. Dünyaca ünlü markalar daha çok ürün satmak, daha geniş kitlelere ulaşmak adına her yolu deniyor. Öyle ki durum katlanabilir özellikli akıllı telefon üretime kadar geldi. 2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar listemizi sizler için derledik. Bakalım bu kızgın piyasada, hangi marka, kaç telefon satmış.

Samsung Galaxy s9 Plus

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Güney Kore devi Samsung, her sene en az dört akıllı telefon piyasaya sürüyor. Genelde bu telefonlarda en az ikisi amiral gemisi pozisyonunda oluyor. Galaxy s9 Plus, üstün performansı ve düşük ışıktaki fotoğraf kalitesiyle bu sene bir hayli satıldı. Galaxy s9 Plus 5.3 milyon satış sayısıyla 2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar listesine girmeyi başardı.

Xiaomi Redmi 5A

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Son yılların en büyük yükselişte olan markası kuşkusuz Xiaomi. Sadece telefon değil teknolojinin tüm üretim alanlarından, günlük yaşamda kullandığımız birçok eşya ve ürünü üretme kapasitesine sahip bir marka. Düşük fiyatı ve yüksek performansıyla Redmi 5A, 5,4 milyon satış rakamıyla bu senenin liderleri arasında.

Apple Iphone 7

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Son zamanlardaki yüksek fiyat politikası ile sık sık eleştirilen Apple, satış konusunda da belli bir düşüş yaşadı tabii. Rakip telefon modelleri, yüksek fiyat politikası gibi etkenler Apple’a bu mali sıkıntılar yaşatmaya yetti. Yine de tüketicilerin çoğu, kolay kullanımı ve stabil arayüzü sunan Iphone markasından vazgeçmek istemedi. 2017 yılında çıkmış olan Iphone 7, 5,6 milyon satış rakamıyla 2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar arasında kendine yer bulmayı başardı. Iphone kolay kullanım rehberi yazımıza da göz atmayı unutmayın.

Huawei Mate 20 Pro

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Huawei son zamanlarda satış rakamlarından daha çok ABD ile yaşadığı sorunlarla gündeme geldi. ABD tarafından dışlanan marka, uluslararası arenada bir hayli iyi satışlar gerçekleştirdi. Yeni işlemcisi HarmonyOS’u henüz tanıtan Huawei’in izleyeceği yol herkes tarafından merak konusu. Çin devi Huawei 2019 yılında Mate 20 Pro modeliyle deyim yerindeyse dünyayı salladı. Sadece bu yıl 6 milyon satış rakamıyla rakiplerine ciddi bir fark attı.

Huawei P30 Pro

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Huawei markasının bir diğer amiral gemisi P30 Pro, gerek renk seçenekleri gerekse performansıyla herkesi kendine hayran bırakmıştı. 6,3 milyon satış rakamına ulaşan P30 Pro, telefon piyasasında oldukça popüler bir telefon.

Samsung Galaxy Note 9

2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar

Samsung’un vazgeçemediği kalemli telefon serisi Note, bu yılda satış rakamlarını fazlasıyla zorladı. Birçok telefon ve markanın bulunduğu pazarda lider konumda olan Güney Koreli teknoloji devi, Note 9 modeliyle bu sene 6,4 milyon satış rakamını yakaladı.

Apple Iphone Xs Max

2019 Yılında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

Apple’ın çentikli telefon serisinin amiral modeli olan Xs Max, bu sene oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmiş durumda. Silikon Vadisi’nin devi Apple, Xs Max modeliyle bu yıl 7,5 milyon satış rakamıyla rakiplerine göz dağı vermeyi başardı.

Apple Iphone 8 Plus

2019 Yılında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

Apple’ın 2018 yılında çıkardığı amiral gemisi Iphone 8 Plus, stabil çalışan sistemi, yazılım kararlılığı ve kamera performansıyla birçok insanın gönlünde taht kurmayı başarmış görünüyor. Iphone 8 Plus sadece bu yıl 8,3 milyon satış rakamına ulaşmış durumda.

Apple Iphone 8

2019 Yılında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

Listemizin büyük bir kısmını Apple ürünlerine ayıracağız gibi çünkü Iphone 8 de Apple’ın en çok satan telefonlarından biri. Iphone 8 sadece bu tam tamına 12,5 milyon kişiye ulaşmış durumda.

Apple Iphone X

2019 Yılında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

Apple’ın 10. yılına özel olarak çıkardığı, devrim yaratan telefonu Iphone X bu sene ciddi bir satış rakamı yakaladı. Apple’ın ilk çentikli telefonu olan Iphone X, piyasaya ilk sürüldüğünde herkes tarafından eleştirilmişti. Fakat zaman için diğer markalarda çentikli modeller üretmeye başlayınca, eleştiri sesleri, sempatiye dönüşmüştü. 2019 yılında 16 milyon satan Iphone X modeli, Apple’a ciddi oranda gelir elde ettirdi ve 2019 yılında en çok satan akıllı telefonlar listemizde liderliği eline aldı.


Bu içeriğe ifadenle renk ver!

Beğen Beğen
2
Beğen
Mutlu Mutlu
2
Mutlu
Eğlenceli Eğlenceli
2
Eğlenceli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Olamaz Olamaz
0
Olamaz
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
İlginç İlginç
0
İlginç

Yorum bırak