1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları


0

1973 yılında temelleri atılan cep telefonları, çıktığı günden bu yana hayatımızı kolaylaştırmayı hedeflemiş bir araçtır. Bir çoğumuz işimiz olmadığı halde eğlence amaçlı bu küçük kutulara gömülüyoruz. Bazı zamanlarda sırf bir üst model akıllı telefon alıp, çevremize hava bile atabiliyoruz. Bu tüketici çılgınlığımız ise markalar için yüksek satış rekoru kırmalarına yardımcı oluyor. Biz de akıllı telefon markaları arasından tüm zamanların en çok satan ve tercih edilenlerini sizler için sıraladık. Keyifli okumalar!

1. iPhone 6 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

Listemizin ilk sırasındaki bu serimiz iPhone 6 ve 6 Plus modellerinden oluşmaktadır. 9 Eylül 2014 tarihinde Apple CEO’su Tim Cook tarafından tanıtılan bu cihazlar, uçuk bir satış rakamıyla ilk sıramızda yer almaya hak kazanıyor. Bu iki cihazın önceki modellere nazaran en belirgin özellikleri arasında Apple Pay ve daha gelişmiş bir Touch ID inovasyonu yatıyor. Hatta marka Apple Pay özelliğini ilk olarak bu seriyle kullanıcılarına sunmuştur. Bu modeller, Apple markası yeni model ekleyene kadar 222,4 milyon kopya satarak tüm zamanların en çok satan akıllı telefonu olarak bahsedilmeye hak kazanmıştır. Eylül 2015’te ise, koltuğunu listemizin 2. sırasında yer alan iPhone 6s ve 6s Plus modellerine devrediyor.

2. iPhone 6S Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

Koltuğu devralan iPhone 6s serisi, kendini 9 Eylül 2015’te halka tanıtıyor. Bizlere daha yenilikçi özellik ve tasarım sunan bu telefonlar, Apple markasının en çok satan ikinci telefonu olarak sıralamada yer alıyor. Çıktığı günden bu yana 174,1 milyon satış yapan seri, iPhone 6 serisinden sonra en çok kullanıcıya ulaşarak tüm zamanların en fazla satan telefon markaları listemize girmeyi başarıyor. Cihazların en yenilikçi özelliklerine bakmak gerekirse; suya ve toza dayanıklılık, stereo hoparlörler ve Taptic Engine titreşim motoru gibi özellikleriyle tüketicide arz oluşturuyor. Ama bunun yanında kulaklık için jak girişi ve hafıza kartı yuvasına sahip olmaması, modelleri dezavantajlara sahip kılıyor.

3. iPhone 5S

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

20 Eylül 2013 tarihinde tanıtılan bu cihaz, 164,5 milyon civarı başarılı satış rakamı yakalamıştır. Şirket, ilk 64 bit işlemcisini bu telefon modelinde kullanmıştır. iPhone 5’in halefi olan cihaz, Apple’ın gelecek nesillerde de kullanacak olduğu Touch ID özelliğinin önünü açmıştır. Kullanıcılarından olumlu geribildirimler toplayan bu telefon, A7 hareket işlemcisi gibi özellikleriyle farklı alanlarda da kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. İşletim sisteminde yeni adımlar atılmış olacak ki birçok kişiye modern ve şık tasarıma sahip olduğundan söz ettirmiştir. Cihaz içinde getirdiği A7 işlemciyle oyun ve programların daha akıcı çalışmasını sağlamıştır. 21 Mart 2016 tarihinde ise üretimine son verilmiştir.

4. iPhone 7 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus telefonlar, 7 Eylül 2016 tarihinde Apple CEO’su Tim Cook’un yapmış olduğu konferansla tanıtılmıştır. Ülkemizde ise 14 Ekim 2016 tarihinden itibaren ön satışa sunulmaya başlıyor. Tasarım açısından iPhone 6 modeline benzeyen 7 serisi, toplamda 160 milyon kopya satmayı başarıyor. Bu cep telefonları, iOS 15 versiyonu ile kullanıcılarına daha fazla özellik sunuyorlar. Bunlardan bazılarını saymak gerekirse; Facetime, odaklanma modu, gizli tarayıcı deneyimi vb. özellikleri söyleyebiliriz. Akıllı cihazlar, iOS 15 işletim sisteminin yanı sıra Apple’ın kullanıcılarına sunduğu AirPods’lar ile birlikte geliyor. Şirket, bu inovasyonu ilk kez iPhone 7 serisi ile gerçekleştiriyor.

5. iPhone 11 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

10 Eylül 2019’da tanıtılan ve iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max cihazlarından oluşan bu seri, 159,2 milyon satış gerçekleştirmiştir. Apple tarafından tasarlanan en güçlü işlemciyi barındırmıştır. Bu cihazlar kullanıcılarına iPhone X’e göre 1 saat daha uzun kullanım süresi sağlamıştır. Apple Wifi-6 teknolojisini ilk bu cihazlarında kullanıcısına sunmuştur. iPhone 11 serisinin diğer inovatif özelliklerine bakmamız gerekirse; gece modu, daha gelişmiş bir Face ID ve 64 GB depolama gibi yenilikleri örnek verebiliriz. Kullanıcılar, özelliklerin yanı sıra Apple’ın sunduğu yeni renklerden de memnun kalmıştır. Bu sayede telefonlar kullanıcılardan geçerli not almıştır. Böylece tüm zamanların kullanılan telefonları arasında en çok satan akıllı telefon markaları listemize girmeyi başarmıştır.

6. iPhone X Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

iPhone X serisi, 12 Eylül 2017’de Apple CEO’su Tim Cook tarafından Steve Jobs tiyatrosunda yapılan konferansta duyuruldu. Bu seri duyurulduktan yaklaşık iki ay sonra 3 Kasım 2017’de satışa sunuldu. Apple’ın yaptığı modelin ismine X ismini vermesinin sebebi Romen rakamlarında X’in 10’a denk geliyor ve iPhone’un 10. yıldönümünü işaret ediyor olmasıdır. Bu cihazlar, satışı durdurulana kadar 151,1 milyon kopya satmıştır. Apple’ın “Tam Ekran Tasarımını” ilk bu modellerinde kullandığı da göze çarpan özellikler arasındadır. Bunun yanı sıra Face ID özelliği de ilk kez bu Apple marka telefonlarda tanıtıldı. Bu özellik, telefon kilidi ve ödeme güvenliği sağlama açısından piyasada yeni bir dönem başlatmıştır.

7. iPhone 5

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

iPhone 5S’in selefi olan bu akıllı telefon, 12 Eylül 2012 tarihinde ABD’nin San Francisco şehrinde tüm dünyaya tanıtıldı. Kullanıcılar cihazın kibar tasarımı, yüksek performansı ve daha büyük ekran tasarımını sevmiş olacak ki yorumlarında bahsetmeden geçememişler. Ancak bazı kullanıcılar, bu akıllı telefonun şarj kapasitesinden memnun kalmamış görünüyor. Apple Lightning USB bağlayıcı teknolojisine bu telefon modeliyle geçiş yapmıştır. Daha büyük bir ekran sunan iPhone 5, 4inç ekran teknolojisini kullanan ilk iPhone modeli olmuştur. iPhone 5 modeli, alüminyum kasa tasarımıyla kullanıcısına daha şık bir tasarım ve dayanıklı bir yapı sunmuştur. Cihaz, piyasadan çekilene kadar 146,2 milyon adet satmıştır.

8. iPhone 8 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

17 Eylül 2017’de yapılan konferansta tanıtılan bu seri, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus telefonlarından oluşmaktadır. iPhone 8 serisinin önceki modellerinden farkı, ön ve arka kısmı tamamen camdan oluşmasıdır. Bu sayede kablosuz şarj desteği özelliğini desteklemektedir. True Tone ekran özelliğini taşıyan bu telefonlar, ortamdaki ışık miktarına bağlı olarak ekranı kullanıcının görebileceği en uygun düzeye getirmektedir. Üretimi durdurulana kadar 124,7 milyon civarı satış sayısına imza atmıştır. Serinin olumlu yorumlarına bakarsak, kullanıcıların kablosuz şarj desteğini, performansını ve güçlü kamera sisteminden övgülerle bahsettiğini görebiliriz. Cihaz, Ekim 2018’de rafları iPhone XR’a bırakmıştır.

9. iPhone 12 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

iPhone 12 Mini ve 12 Pro modellerinden oluşan iPhone 12 serisi, Apple tarafından 13 Ekim 2020 itibariyle Apple Park’ta dünyaya tanıtılmıştır. 6 renk seçeneği ile kullanıcılarına sunuldu. Mağaza satışına 23 Ekim 2020’de başlayan bu seri, 100 milyon kopya satarak 9. sıraya yerleşmiştir. Bu telefonların en çok öne çıkan özelliği 5G özelliğini destekleyen ilk iPhone modelleri olmasıdır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar daha iyi bir internet bağlantısına kavuşmuş oldu. Apple, bu modellerde Ceramic Shield Ekran teknolojisini kullanmıştır. Geliştirdikleri bu ekran tasarımı, telefonların ekranını çizilmeye ve darbelere karşı daha dayanıklı bir hale getirmiştir. Bu seri, geliştirilmiş kamera teknolojisi ve 5G desteği sayesinde kendisinden övgü ile bahsettirmeyi başarmıştır.

10. Samsung Galaxy S3 Serisi

Tüm Zamanların En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

Tasarım ve dizaynın Samsung şirketi tarafından yapıldığı bu seri, 29 Mayıs 2012 tarihinde hayatımıza girmiştir. Seri, Samsung Galaxy S3 ve Samsung Galaxy S3 Mini modellerinden oluşmaktadır. Satışı durdurulana kadar 60 milyon kopya satmayı başarmıştır. Smart Stay özelliğine ev sahipliği yapan bu modeller, kullanıcısı ekrana baktığı sürece ekran ışığını açık tutuyordu. Pop-up Play teknolojisi desteğiyle birlikte gelen bu seri, video izlerken uygulama değiştirildiğinde aynı zamanda videoyu küçültüp başka işler yapmaya olanak sağlıyordu. Ayrıca S Voice desteğine sahip olan bu modeller, sesli komutları destekleyen bir sanal asistana sahip ilk Samsung modeliydi. Listemizdeki telefonlardan herhangi birini kullandıysanız deneyimlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

  • 1
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    destekledim
    Destekledim