Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

6 dk okuma süresi


Teknoloji hızla gelişiyor ve hayatımız da teknolojiye göre şekilleniyor. Eskiden hayalini kurduğumuz kolaylıkları günümüzde yaşıyoruz diyebiliriz. Genellikle hafta sonumuzu yiyen, yüksek ücretli kurslar hepimizin kabusu olmuştur. Bu listemiz hem yeni bilgiler öğrenmek isteyip hem de çalışma planını kendi hazırlamak isteyenler için. İster okuduğunuz bölümle ilgili, ister ilgi alanınız olan konularda keyifli bir başlangıç yapmak için, katılabileceğiniz ücretli online kurslar ve platformlar listesini sizin için derledik. Hazırsanız, başlayalım.

1. Udemy

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Udemy serüveni iki Türk gencin yeterli yatırımı ülkemizde bulamayıp Silikon Vadisine gitmesiyle başlıyor. Şirketi kurmadan önce 50 yatırımcıdan olumsuz cevap alsalar da asla pes etmiyorlar ve başarıya ulaşıyorlar. Çok güzel bir arayüze ve sade mobil uygulamaya sahip olduğundan zorluk çekmeyeceğiniz bir platform. Yapımı Silikon Vadisi’nde de olsa siteye Türkçe olarak erişebiliyorsunuz. Dilden psikolojiye, müzikten matematiğe kadar birçok konuda hem öğretmen hem öğrenci olabiliyorsunuz. Seçtiğiniz konudaki dersleri bitirdiğinizde kısa sınavlara giriyorsunuz ve bu sayede nerde eksik olduğunuzu da görmüş oluyorsunuz. Kısa derslerle sıkılmadan online eğitimlere katılabileceğiniz platformlar için diğer kurslar gibi büyük paralar dökmenize gerek yok ve ücretli dersler olduğu gibi ücretsiz dersler de var. Siteyi güncel olarak takip ederseniz ücretsiz olanlardan da haberdar olabilirsiniz. CV’nize aldığınız eğitimleri ekleyebileceğiniz gibi aldığınız eğitimle iş kuran girişimciler arasında da yer alabilirsiniz.

2. Codecademy

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Codecademy kodlama bilmeyen kalmasın düşüncesiyle yıllardır profesyonel eğitim veren ve milyonlarca kişiye kodlamayı öğreten bir platformdur. Ücretsiz de kullanabileceğiniz bu uygulama, sizlere birçok farklı programlama dili ve kod yazmayı öğrenmede büyük destek oluyor. Ayrıca mobil uygulaması sayesinde günde 1 kere ücretsiz olarak pratik yapma ve bilgilerinizi gözden geçirme şansınız oluyor. Uygulamanın ücretli kısmı ise size pratik yapabileceğiniz konulara SQL, JavaScript ve Codecademy Pro’nun tüm eğitim setinden faydalanma imkanı sunuyor. Uygulamayı ücretli kullanırsanız gün içinde pratik yapma sınırınız da ortadan kalkmış oluyor. İnternet bağlantınız olmadığı zamanlarda önden indirdiğiniz konulara erişebiliyor ve çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Kodlar hakkındaki yorumlar, kısa testler gibi bilgi tazeleme yöntemleriyle de sizi zinde tutuyor ve bilgisayar başında olmasanız da kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlara sahip oluyorsunuz.

3. Udacity

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Standford Üniversitesinde profesörlük yapan aynı zamanda Google’da çalışan Sebatian Thurn, herkesin eşit haklara sahip olmadığını, daha iyi eğitim alması gereken öğrencilerin olduğunu düşünüyormuş. Bu yüzden tüm dünyanın ulaşabileceği bir eğitim platformu kurmuş. Udacity’de geliştirmek istediğiniz alanlarda videolu eğitimler ve egzersizler bulunuyor. Ücretsiz dersler olduğu gibi ücretlileri de platformda mevcut. Bazı programlara ise Google gibi büyük şirketler sponsor oluyor. Google’ın kendi web sitesinden hedeflerinizi ve isteklerinizi belirten bir yazı yazarak size Udacity’den ücretsiz bir eğitim fırsatı yakalama şansınız mevcut. Ders seçiminden sonrası daha pratik ve eğlenceli bir hal alıyor. Bazı konularda size canlı destek ya da mentor yardımcı oluyor. Öğrenmek istediğiniz konuda sizinle ders takvimi paylaşılıyor. Her bölümde size dersi bitirmeniz gereken saat belirtiliyor. Slack ile ekibinizle birlikte iletişim halinde kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamayı bilgi paylaşmak, aklınızda sorularınız varsa gidermek amacıyla sizin gibi farklı ülkelerden ders alanlarla paylaşabiliyor ve konuşabiliyorsunuz. Bu sayede hem farklı insanlarla iletişim kuruyor hem de sıkılmadan istediğiniz bilgileri elde ediyorsunuz.

4. Cambly

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Günümüzde İngilizce bilmek lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmiş bulunuyor. İşiniz ne olursa olsun, gündemi takip etmek için bile bu dili bilmeniz gerek. Yıllarca okulda sayısız derse ve kursa gidip yine de öğrenemediğiniz bu dili öğrenmek artık sandığınızdan da kolay. İngilizce öğrenmenin en iyi yollarından biri olan Cambly, en çok şikayet edilen konulardan biri olan “anlıyorum ama konuşamıyorum” klişesini ortadan kaldırıyor. Anadili İngilizce olan farklı ülkelerdeki eğitmenlerle istediğiniz konularda görüntülü konuşma yapmanızı sağlıyor. Günün her saatinde erişebilme kolaylığı sunduğundan istediğiniz zaman pratik yapabiliyorsunuz. Karşınızda Türkçe bilmeyen biriyle konuştuğunuzda tamamen ona odaklandığınızdan anlamaya çalışmak için sınırlarınızı zorluyor ve çok daha kolay öğreniyorsunuz. Uygulamayı indirip hesap oluşturduktan sonra alışma süreciniz için 10 dakikalık ücretsiz deneme şansınız oluyor. Bu kısa sürede bile size çok şey kattığını anlıyor ve bir an önce öğrenmek için sabırsızlanıyorsunuz.

5. Alison

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Alison, sosyal girişimci olan Mike Feerick tarafından İrlanda’da kurulmuş online öğrenim akademisidir. 2007’de kurulan bu platformun amacı insanların temel eğitim ve işyeri becerilerini kazanmalarını sağlamaktır. Teknoloji, bilim, dil, sağlık, pazarlama gibi 9 ana konuda, çevrimiçi kurslara ve birçok önemli Üniversite tarafından yayınlanan çeşitli uzmanlıklara ve derecelere sahiptir. 14 milyon öğrencisi, 2 milyon mezunu olan bu platform binlerce kursu öğrencilerine ücretsiz sunuyor. Ders süreleri ortalama 18-20 saat olan bu platform sizi bir konuda başlangıç seviyesinden ileri seviyeye taşımak amacıyla eğitimler veriyor. Dersler sonunda eğitim aldığınız alandan bir sertifika alma şansı kazanıyorsunuz. Sertifikaların belli ücretleri olduğu gibi uygulamayı ücretli kullananlar sertifika alımında %50 indirim şansını elde etmiş oluyor. Ayrıca ücretli kullanım sağlayanlar için özel indirimde sağlanıyor ve CV Builder Özelliklerine Tam Erişim hakkı sunuluyor.

6. Raunt

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Raunt diğerlerinden farklı olarak, lise öğrencilerine ve üniversiteye hazırlananlara destek için kurulmuş Türkiye’nin ilk üniversiteye hazırlık platformudur. Raunt aynı zamanda Vitamin ve Lisego’nun üreticisi olan Türkiye’nin lider eğitim şirketi Sebit tarafından geliştirilmiştir. Türk Telekom’un yüzde yüz iştirakli grup şirketi ve faaliyetlerini Ankara ODTÜ Teknokent’teki yerleşkesinde sürdürmektedir. Kişiye özel eğitimler veren Raunt, zamanla öğrencisini tanıyarak hangi konularda eksiği olduğunu belirler ve performansını takip ederek ona doğru şekilde yardımcı olur. Her yıl yeni müfredata uygun olarak güncellenir. İçerikleri, alanlarında uzman hocaların çektikleri akıcı konu anlatımları ve soru çözümlü videolarla hazırlanmıştır. Telefondan da dersleri sürdürebilmek amacıyla mobil uygulaması da mevcuttur. Her sınıfa göre ücretlendirmesi farklıdır ve Türk Telekom satış ofislerinden temin edilebilir.

7. FutureLearn

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

FutureLearn, Open Üniversitesi tarafından hayata geçirilmiş, çeşitli alanlar için ücretli ve ücretsiz katılabileceğiniz online kurslar sunan bir sosyal girişimcilik kuruluşu olup, listemizdeki platformlar arasında yerini aldı. Bilim, matematik, psikoloji, tıp, siyaset ve doğa gibi 14 ana başlıkta toplanan kurslar kısa metin ve videolarla tüm merakınızı gideriyor. Belirlenmiş saatler ve uygun görülmüş zaman dilimi içerisinde kursları tamamlıyorsunuz. Lider üniversiteler, işletme okulları ve uzman kuruluşlar tarafından oluşturulan çevrimiçi kurslar, programlar ve derecelerle nerede olursanız olun kaliteli öğrenime erişebiliyorsunuz. Ücretli eğitim aldığınızda ise sınırsız erişim ve belirli kursların testlerine katılma hakkına sahip oluyorsunuz. Online eğitimi tamamladıktan sonra sertifika alma seçeneğiniz de bulunuyor. Ayrıca ücretsiz olarak 4 hafta boyunca istediğiniz kursa katılabiliyorsunuz.

8. Lynda

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Lynda, kullanıcıların kişisel ve profesyonel hedeflerine ulaşmaları amacıyla herkesin iş, yazılım, teknoloji ve yaratıcı beceriler öğrenmesine yardımcı olan çevrimiçi eğitim platformudur. Üyeler, tanınmış endüstri uzmanları tarafından öğretilen ilgi çekici ve kaliteli kurslara tek bir kütüphaneden erişim sağlayabiliyorlar. Yazılım geliştirme, web geliştirme, iş, fotoğrafçılık ve tasarlama gibi konular üzerine yüzlerce kurs mevcut. Dersler bölümlere ayrılmış ve kafa karışıklığı yaratmayacak şekildi videolu anlatımlarla kullanıcılara sunuluyor. Adobe, Patanogia ve NBC gibi büyük kuruluşlar da Lynda.com’dan yararlanıyorlar.

9. Skillshare

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Skillshare, yaratma eyleminin insanların yaşamlarında olumlu yönde değişim ve keşiflere yol açtığını, bu değişimlerin onlara güç verdiğini vaat eden bir platform. Amaçları ifade etmeyi, öğrenmeyi ve uygulamayı ilerleten yaratıcı keşiflere ilham vermek ve bunları çoğaltmak. Skillshare, illüstrasyon, video, tasarım, fotoğraf ve serbest çalışma gibi konulara yaratıcı ve ilgili insanlar için, binlerce sınıf içeren bir çevrimiçi öğrenme platformudur. Öğretmenleri, heyecanlı ikonlar, uzmanlar ve endüstri rock yıldızlarından oluşuyor. 2 aylık ücretsiz denemeden sonra ücretli kullanıma başlayıp, tüm derslere sınırsız erişim hakkına sahip oluyorsunuz. Eğitici ve eğlenceli bilgileri bazı konularda yazılı bazı konularda videolardan elde edebiliyorsunuz. Yeni beceriler keşfedeceğiniz bu uygulama sizi çok şaşırtacak ve ilham verecek!

10. Pluralsight

Ücretli Kurslar İçin Online Katılabileceğiniz Platformlar

Teknolojik beceriler platformu diye de geçen Pluralsight, herkesin teknoloji aracılığıyla yaratma ve becerilerini geliştirme fırsatına sahip olmasını sağlama üzerine çalışmalar yapan ve eğitim veren bir platformdur. Alanında uzman kişiler tarafından yazılan değerlendirmeler, öğrenim şekilleri ve kurslarla platform, işletmelere ve bireylere roller arasındaki uzmanlığı kıyaslama, sürüm döngülerindeki işleyişi hızlandırma ve güvenli ürünler yaratma konusunda yardımcı olur. 1500’den fazla uzman yazara sahip olan Pluralsight, yazılım geliştirme, siber güvenlik, bilgi teknoloji operasyonları, mimarlık, üretim gibi konulara rahatlıkla erişim sağlayabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz ve yaratıcılığınıza farklı boyutlar getirecek bir platform.


Bu içeriğe ifadenle renk ver!

Beğen Beğen
42
Beğen
Mutlu Mutlu
10
Mutlu
Eğlenceli Eğlenceli
5
Eğlenceli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Olamaz Olamaz
0
Olamaz
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
İlginç İlginç
2
İlginç

Yorum bırak