Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Yıllar geçse bile, eski neşesini asla kaybetmeyen pop türünde şarkıların bahsi açılırsa mutlaka herkesin aklına birçok müzik ve sanatçı gelecektir. Ezgilerin uyumu; hücreleri harekete geçirecek, yeryüzünü hemencecik dansa davet edecektir. İnsanlar kendilerini, türlü yeniliklere savursalar da özlerini unutmayacaklar, pop çukurunun içerisine mutlaka tekrar tekrar düşeceklerdir. Kimsesiz bir sokakta karanlıkların arasından yükselen bir müzikte veya yanınızdan soğukkanlılıkla yürürken beyninin içerisinde klipler oynayan adamın kulaklığının ardından yükselen seslerde. Bir köşede unutulmuş CD’yi arabanızın teybine tekrardan taktığınızda, sanatçılarımızın keyiflendiren sesleriyle her defasında karşılaşacağız. Sizler var oldukça hatırlanacak sanatçıları, biz de tekrardan internetin ücra köşelerine bırakmak istedik. Müzik listelerini alt üst eden en başarılı pop starlar listemizi sizlere onurla sunuyoruz. Keyifli okumalar!

1. Tarkan

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Karizma hangi vücutta nasıl var olur sorusunun cevabını sizler de hemen verebilirsiniz. Doğru, işte karşınızda Tarkan Tevetoğlu! Hem Türkiye’de hem de dünyada oldukça büyük bir üne sahip olan, Türklerin uluslararası markası diyebileceğimiz sanatçı, Megastar Tarkan olarak anılmaktadır. 1990’lardan itibaren formundan asla ödün vermemiş, müzik listelerini alt üst eden en başarılı pop starlar arasındaki yerini ısrarla korumuştur. Şarkıları daima insanları birleştirmeye, güzelleştirmeye yöneliktir. Eserlerinde genel olarak mutluluğun türevlerini işleyen sanatçının kendisi de tam anlamıyla pozitivisttir. Keyfiniz şu sıralar pek yerinde değilse baştan sona dinlenecek bir Tarkan albümü moralinizi eski formuna döndürebilir.

2. Serdar Ortaç

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Serdar’ın olduğu yerde başarı, başarının olduğu yerde Serdar’ın elinin değdiği bir iş vardır derler. Şarkı sözü yazma konusunda ustalaşmış olan Serdar, müzik dünyasında bilindik birçok şarkının mimarı olmuştur. Hatta bir dönem insanlar, ortaya çıkan her iyi müziğe bunu kesin Serdar yapmıştır demiş, kendisini dillere pelesenk etmişlerdir. Müziğe hayatını adadığı gençlik zamanlarında, Türk pop müziğinin yol haritasını değiştirmiş, müziğimize kendi tarzının darbesini yapmıştır. Müziğin matematiğini çözen, Karabiberim şarkısıyla çıkış yapmış olan sanatçı çok uzun süre gündemde kalmış, şarkıları yıllarca dinlenmiştir. Sizin ruhunuz bile duymadan Serdar’ın çoktan zihninize işlediği şarkıları ortaya çıkarmaktan çekinmeyin.

3. Kenan Doğulu

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Hangi ruh halinde olursanız olun bir şarkı yüreğinize iyi geliyorsa orada Kenan Doğulu’nun kelimeleri, incelikle işlediği notaları vardır. Müzik dünyasını alt üst eden en başarılı pop starlar arasında olan Kenan Doğulu; günümüzde daha çok, mükemmel enerjisiyle gerçekleştirdiği konserleriyle sevilmektedir. Gerek sanatı gerekse esprileriyle onu izlemeye gelenleri kendine hayran, konsere ayak basmayanları kadere pişman bırakır. Bir Kenan Doğulu şarkısı çok şey anlatır denir. Oysa bu daha çok hislerle alakalıdır. Müzik dehası olan müzisyenin şarkıları; anlatılmayı bekleyen bir derdin açığa çıkamaması kadar içli, bir ölüye tekrardan yaşam verecek kadar canlıdır. Haydi, siz de ayağa kalkın ve Kenan Doğulu ile canlanın.

4. Mustafa Sandal

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Eliniz kendiliğinden göğsünüze doğru gidiyorsa ve yuvarlak daireler çiziyorsanız sakın delirdim diye korkmayın. Yüksek ihtimal Mustafa Sandal dinliyor olmalısınız. Araba şarkısıyla ünlenen Mustafa Sandal’ın müzik kariyeri, önemli şahsiyetlere asistanlık yapmasıyla başladı. Buradan öğrendikleri sayesinde kendini buldu ve söz yazarlığına yöneldi. Böylelikle pop camiasında, söz yazarlığı için daima kapısı çalınan bir isim oldu. Emel Sayın ona, bu şarkıları kendisinin söylemesiyle alakalı bir öneride bulundu. Öneriyi dinlemiş olacak ki ruhumuzu doyuran çokça işe imzasını attı. Sizlere de onun sanatını hayranlıkla dinlemek, onunla birlikte hayatınızı neşelendirmek kaldı.

5. Çelik

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Absürt sözler, akılda kalıcı ritimlerle birleşiyorsa ve bu yapıyı, yorumu kendine has bir müzisyenden dinliyorsanız, sizler de Çelik’le çoktan tanışmışsınız demektir. Sanatçının kendine has bir sesinin olmasıyla birlikte kendine has bir duruşu, espri anlayışı da vardır. Çelik tam anlamıyla tanınmadan asla sevilemez denilebilir. Yüreklerinizi titreten, Herca, Ateşteyim gibi şarkılarıyla 90’lı yılları kavurmuş, bu dönemlerde müzik listelerini alt üst eden en başarılı pop starlar arasında yer almıştır. Son projelerinden olan İyi Günde Kötü Günde albümünde bulunan Yerlerdeyim şarkısı kendisinin hala eski formunu koruduğunun, değişmeyen tarzının göstergesidir. Bir hercai canınızı yaktıysa gelin dertlerinizin dermanı Çelik olsun.

6. Ajda Pekkan

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Değişmeyen tek şey değişimin kendisi ve Ajda Pekkan’dır desek yanlış olmaz. Güzelliğini otuzlu yaşlarından yetmişli yaşlarına kadar yitirmeyen şarkıcı, aynı şekilde sesini de yitirmemiş, performansı ve sanatıyla da yıllar boyunca zirvede kalıp dört kuşağa seslenebilmiştir. Japonca, Arapça, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere pek çok dilde şarkılar söylemiştir. Batıya açılan ilk markalarımızdan olmuş, zarafetiyle tüm dünyanın başını döndürmüştür. Pop müzik camiasındaki dinleyiciler, iyilere onun sayesinde ulaşmış, enleri onunla tanımıştır. Türk pop müziğinde tarih yazmış olan sanatçı, yıllar geçse de üstünden, asla unutulmayacaktır. Sizler de unutulmayanı dinlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

7. Sertap Erener

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Bedeninizi, bulutların üzerinde gezintiye çıkaracak büyülü bir sesin varlığından bir haber olmayın. Sertap Erener yıllar boyunca, efsunlu sesiyle Türk insanının yüreğinde, mutluluğu ve huzuru sağlamıştır. Hissettiklerini sesiyle müziğe dökmeyi oldukça iyi başarmış olan sanatçı kalplere sığmamış, sınırlarının ötesinde işlere adını yazdırmıştır. Tüm bunlarla yetinmeyerek 2003 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Everyway That I Can” eseriyle birincilik elde ederek ülkemize büyük bir onur getirmiştir. 1994 yılında yayınlamış olduğu Lâ’l albümüyle Türk pop müziğine adını altın harflerle kazımıştır. Ruhunu sakin notalarla dinlendirmek isteyenlerin uğrak durağı olan Sertap Erener’e bu içerikle birlikte tekrardan kavuşmanız dileğiyle.

8. Demet Akalın

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Aklınıza bir anda türlü türlü mekanlar getirin. Duş, mutfak, bir gece kulübü ya da sokağın tam ortası olsun, hiç fark etmez. Bir müzik sizi anında ayağa kaldırıp dans ettiriyorsa işte bu tam anlamıyla Demet Akalın etkisidir. Müzisyenin, Aşkın Açamadığı Kapı adlı şarkısıyla Kral TV Video Müzik Ödülleri adlı törende, Yılın Şarkısı ödülünü kazandıktan sonra hızını alabilene aşk olsun. Kendi ivmesini yakalayan müzisyen, sanatıyla ülkeyi bir dönem ayağa kaldırmış, sonrasında da ülke ondan asla kopamamıştır. Müzik listelerinin vazgeçilmezi olmuş ve tarzını konuşturarak adından çokça bahsettirmiştir. Sizler de eğlencenin dibine vurmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bir Demet Akalın şarkısı açıp olduğunuz yerde çılgınca dans etmek!

9. Hadise

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Eğlenceyi parmak uçlarınızdan saç tellerinize kadar hissetmeniz mümkün. Hadise’nin müziği sizlere, baş edemeyeceğiniz ritmik bir şölen yaşatacaktır. Türkiye’de katıldığı bir yarışma programı sayesinde tanınan Hadise, Deli Oğlan isimli şarkısıyla birlikte Türkiye’de akıl almaz derecede hızlı ünlenmiştir. Deli Oğlan’ın yayınlanmasından sonraki senede katıldığı Eurovision Yarışması’nda, ülkemizi Düm Tek Tek parçasıyla temsil ederek dördüncü olmuştur. Sanatına hızla devam edip asla durmayan Hadise, günümüzde de müzik listelerini alt üst eden en başarılı pop starlar arasında yeri almaktan asla çekinmiyor. Türk pop müzik camiasındaki yerini daima koruyor. Sizler de Hadise’nin sanatına ortak olabilir, onu keyifle dinleyebilirsiniz.

10. Simge

Müzik Listelerini Alt Üst Eden En Başarılı Pop Starlar

Müzik listelerini alt üst eden en başarılı pop starlar içeriğimizin kapanışını onunla yapacağız. İnanılmaz bir kadının, dinlendirici sesinin rüzgarına kapılmak istiyorsanız asla daha kalitelisini bulamayacaksınız. Simge, çıkış şarkısı olan Başı Dertte ile birlikte sevenleri tarafından ciddiyetle takip edilmiş ve dinlenmiştir. Son dönemlerin etkili ismi olmuş, çeşitli platformlarda ciddi dinlenme sayısına ulaşmış, kendi dinleyici kitlesini oluşturabilmiştir. Özellikle canlı performanslarıyla sevilen sanatçı; temiz sesi, oldukça farklı besteleri ve soundlarıyla kendi sanatını yaratmış, müzik tarzıyla özgünlüğün sınırlarını aşmıştır. Çöl güneşinin altında, yüzünüze vuran kum taneciklerinin hissine onu dinlerken kavuşacaksınız.

Mobil sürümden çık