Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Müzik, duygularımızı ve ruhumuzu beslerken aynı zamanda bizi iyi hissettiren bir sanat dalı olarak yıllardır varlığını sürdürüyor. Herkesin birbirinden farklı zevkleri olmasına rağmen bazı zamanlarda müzik, hepimizi birleştiren evrensel bir dil olabiliyor. Müziklerin arkasını süsleyen videolar ise klipleri oluşturuyor ve klipler kulağımızın yanında gözümüzü de memnun etmeyi başarıyor. Son yıllarda şarkıların yanında şarkı klipleri de oldukça izleniyor ve seviliyor. Biz de bu beğenilere tepkisiz kalmayarak sizler için klipleriyle en iyi ödülü almayı hak eden şarkılar listesi hazırladık. İyi okumalar dileriz!

1. Fréro Delavega ve Ton Visage

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

“The Voice” adlı yarışmaya katılarak ün kazanan iki kişilik Fransız müzik grubu, Jérémy Frérot ve Florian Delavega adlı solistlerden oluşuyor. Grup ilk resmi çıkışını “Sweet Darling” parçası ile Fransa’da en iyi yirmi şarkı arasına girerek başarıyor. Grubun adı olan “Fréro Delavega” solistlerin soy isimlerinden meydana geliyor. Oldukça eğlenceli ve güzel bir şarkı olan Ton Visage, yavaş çekim özelliği kullanılarak ve bir evdeki eşyalar hareket ettirilerek tamamlanıyor. Kulağımıza hoş gelen Fransızca kelimeler arasında süregelen müziğin tatlı ahengi bizi hem şarkıya bağlıyor hem de klibi izlemeye ikna ediyor. “Senin Yüzün” manasına gelen şarkı, etnik bir halı üzerinde yatan solistlerin yavaşça kalkıp eşyalarla beraber hareket etmesiyle canlanıyor. Kıyafetler ve çarşaflardan yapılan yollar, denizler ve kumsallar klibin yaratıcılığını gözler önüne seriyor. Gitarların bir balık gibi yüzüşü klibin her saniyesinde ortaya çıkıyor. Hayal dünyalarının zenginliğini klibe yansıtan sanatçıların, kendilerini şarkıya başladıkları halının üzerinde bulmalarıyla klip sona eriyor.

2. Nil Karaibrahimgil ve İyi Ki

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Neşesi, umudu niteleyen sözleri ve hiç dinmeyen enerjisiyle sanat dünyamızda önemli bir yer tutan Nil Karaibrahimgil’e klipleriyle en iyi ödülü almayı hak eden şarkılar listemizin ikinci sırasında yer veriyoruz. Gitarıyla bütünleşen sanatçı oluşturduğu müzikler ve yazdığı şarkı sözleriyle sektöre her daim yeni bir soluk getiriyor. Yaptığı şarkılar nedeniyle “Özgür Kız” adlı lakapla bilinen Nil Karaibrahimgil, son yıllarda çıkardığı şarkılarıyla yine sevenlerine hitap etmeyi başarıyor. “İyi ki” adlı parçanın sözleri kendi arasında bir diyalektiği vurgularken kliple birleşince ikililik yerini netliğe bırakıyor. Olmayan şeylere üzülmek yerine hepsinin içindeki güzel bir noktayı bularak iyi düşünmemiz gerektiği sözlerde vurgulanıyor. Klibin başında elinde bir narla terapi odasına giren sanatçı, bu narla varoluşu sorgulamaya başlıyor. Keşkelerin yerini iyi kilerin aldığı klipte, her cinsten ve yaştan insanın sorunlarını dile getirip birbirine açtığını görüyoruz. Nil, derdi olanların yanına gidip onları dansıyla iyileştirmeye çalışıyor ve hep beraber güçlü bir şekilde hareket edebileceğimizi vurguluyor. Umudu, birlikteliği ve dayanışmayı amaçlayan klip, bol bol toplumsal mesaj vermekten de geri kalmıyor.

3. Imagine Dragons ve Natural

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Bağımsız bir rock grubu olan Imagine Dragons, dört erkek üyeden oluşuyor. “Radioactive” şarkısıyla dünya çapında ilk sıralara yükselen grup, ardından çıkardığı albümlerle ve yaptığı oyun müzikleriyle başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. “Natural” adlı parça ise hem dinlerken hem de klibi izlerken sizi bir sinema salonundaymışsınız gibi hissettiriyor. Grubun solisti olan Dan Reynolds klipte de yine başrol oyunculuğunu üstleniyor. Büyük bir orman içinde bulunan perili köşk vari bir ev, klibin girişinde bizi ürkütücü bir havaya sokmaya yetiyor. Bir gerilim ve korku filmi havasında ilerleyen klip, bahçeye kazılan mezarlarla heyecanımızı yüksek tutmaya devam ediyor. Başarılı kostümler ve makyajlar da şarkının bütünselliğini tamamlıyor. Geniş duvarlara asılı olan antika tablolar bir orta çağ filmi havasını estiriyor. Mezarlardan birinden çıkan bir el sonrası, klip yönünü daimi olarak yüzünü göstermekle yetindiği kadın oyuncuya döndürüyor. Yerin altında ve üstünde diğer varlıklarla kurulmaya çalışan iletişim, bize fantastik evrenlerle sağlanan bir ilişkinin yankılarını hissettiriyor.

4. Yasemin Mori ve Aslında Bir Konu Var

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Gençlik döneminde Jim Morrison’a olan hayranlığı nedeniyle kendisine verilen “Mori” lakabını oldukça sevmiş olan şarkıcı, şimdilerde şarkılarını da Yasemin Mori adıyla çıkarıyor. İstanbul doğumlu sanatçı, aynı zamanda söz yazarlığı da yapıyor. Marjinal ve sürrealist tarzıyla oldukça dikkat çeken Mori, müziğinde de farklılıkları deneyerek sektöre yenilikler getirmeyi hedefliyor. İlk bestelerini ilkokul döneminde yapmaya başlayan yetenekli sanatçı, “Aslında Bir Konu Var” adlı şarkısı ile bilinirliğini üst seviyelere çıkarıyor. Şarkıda en çok dikkat çeken kısımlardan birisi ise, “üçgen gezegenleri meşru cinayetleri” sözleriyle devam eden bir yakarış cümlesi oluyor. Özgün ve ilgi çekici tarzını kliplerine de yansıtan Mori, aslında bir konu var adlı single ile güzel bir videoya imza atmış bulunuyor. Yavaş ve sakin ilerleyen klip kendini izlettirmeyi ve sonuna kadar heyecanlı bir bekleyiş yaratmayı başarıyor. Sesinin özgün tavrıyla dinleyicilere güzel bir deneyim yaşatan sanatçı, biricikliğini sanat camiasında büyük bir titizlikle korumaya devam ediyor.

5. The Cranberries ve Zombie

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

İrlandalı rock grubu, biri kadın solist olmak üzere toplamda dört kişiden oluşuyor. 90’ların en dikkat çeken rock grupları arasında yer alan The Cranberries’in, tüm dünyada yaklaşık olarak 40 milyon albüm sattığı biliniyor. “Zombie” adlı parçayla büyük bir ivme yakalayan grup, şarkının sözleriyle tüm yüreklere dokunmayı başarıyor. Sözlerle büyük bir ilişki içinde ilerleyen klip, siyah beyaz olarak çekiliyor ve girişinde yara bere içinde kalmış şapkalı bir çocuğun hüzün dolu bakışlarıyla bizi karşılıyor. Askerlerin ve perişan bir halde sokaklarda dolanan çocukların hâkim olduğu klip, zarar görmüş yapılara da dikkat çekiyor. Bir Mısır Prensesi gibi giydirilmiş solist Dolares O’riordan, kostüm ve makyajıyla bir görsel şölen sunuyor. Aynı zamanda kırmızı ağaçların ara sıra yansıtıldığı kareler, izleyiciyi elinde olmadan etkiliyor. Çocukların sopalarla birbirine vurarak oyun oynaması ardından köpeklerin çiğnedi kemikler ekrana veriliyor. Melek şekline girmiş çocukların el ele tutuşup çığlıklar atarak hareket etmesi, savaşı yaşayan çocukları anlamak açısından büyüleyici bir sahne olarak zihinlerimize kazınıyor. Ölen bir çocuğun yüzüyle kapanan klip, bizi gerçeklerle çok acı bir şekilde yüzleştiriyor.

6. Athena ve Ben Böyleyim

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Gökhan ve Hakan Özoğuz adlı kardeşlerin kuruculuklarını üstlendikleri ska ve punk rock yapan müzik grubu Athena, bu alanda müzik yapan ilk grupların arasında yer alıyor.Hepimizin aklına kazınan “on iki dev adam” adlı şarkıyla büyük bir tanınırlık kazanan grup, her yıl birbirinden güzel ve renkli şarkılar üretmeye devam ediyor. Eski zamanlarda “For Real” adlı şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil eden grup, aldığı başarıyla dördüncü olarak büyük bir hayran kitlesine ulaşıyor. “Ben Böyleyim” adlı parçasında ise bas bas özgürlüğü bağıran ve özgürlüğü hissettiren şarkı sözleri ile dinleyicilere farklı bir yönden hitap etmeyi başarıyor. Klibiyle insana her daim bir umut ışığı ve yaşama sevinci veren şarkı enstrümantal zenginliğiyle de kulakları dolduruyor. Klipteki bazı sahneler kült bir filmden alınmışçasına bizi derinden etkiliyor. Denizkızı kuyruğu takmış yaşlı bir amcayı, oturduğu anda birden delicesine zıplamaya başlayan genç bir kadını, banyoda dans eden kostümlü bir ayı ve kırmızı balonlarla sokağın ortasına yatan başka bir genci klibin içinde yer alan ilginç sahnelere örnek verebiliyoruz. Diğer klipleri ve şarkıları da hayat ve gençlikle dolu olan grup gündemde yerini tutmayı sürdürüyor.

7. Sia ve Chandlier

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Avustralyalı söz yazarı ve şarkıcı olan Sia, David Guetta ile birlikte yaptığı “Titanium” adlı şarkıyla son yıllarda listelerin başını çekmeyi başarıyor. Beyoncé, Flo Rida ve Rihanna gibi şarkıcılar ile de çalışan sanatçı, “Chandlier” adlı bestesini 2014’te yayınlıyor. Albüm Billboard Hot listesinde ilk yüz içerisinde sekizinci sıraya çıkıyor ve Sia ilk kez solo olarak bu listeye girme hedefini gerçekleştiriyor. Çok beğenilen single, yalnızca ABD’de iki milyon satışı geçiyor. Diğer sosyal medya platformlarında da milyarlarca kez tıklanıyor.Chandlier adlı şarkının klibi de şarkısı kadar çok beğeniliyor. Klip baştan sona dans eden küçük bir kızın etrafında geçmesine rağmen dinleyicileri ve izleyicileri büyülüyor. 12 yaşındaki dansçı Maddie Ziegler muhteşem performansıyla bu klipte başrolü aynı zamanda tek rolü oynuyor. Soluk renklerle boğucu bir evde başlayan klip dansçının ansızın kapıda belirmesiyle başlıyor. Ten rengi kıyafeti nedeniyle doğallığı ve hiçliği simgeleyen kostüme sahip dansçı, şarkının başından sonuna kadar izlenmeye değer bir dans performans sergiliyor. Sia ile özdeşleşen genç dansçı bu klipteki başarısının ardından sanatçının diğer kliplerinde ve konserlerinde de yer almaya devam ediyor.

8. Barış Akarsu ve Kimdir O

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Genç yaşta talihsiz bir kazayla bize veda eden Barış Akarsu, yaşadığı dönemde imza attığı başarılarla hala adından söz ettiriyor. Türk rock müziği yapan şarkıcı, söz yazarlığının yanı sıra eski zamanlarda bir dizide de rol alıyor. Müziğe ilgisi ve yeteneği çocukluğundan itibaren başlamış olan sanatçı, hayattayken yaptığı müziklerle kalbimize dokunmayı sürdürüyor. “Akademi Türkiye” adlı yarışmaya katılan ve birinci olan genç şarkıcı, yarışma bittikten sonra çıkardığı “Islak Islak” adlı albümüyle büyük bir ivme yakalıyor. “Kimdir O” adlı şarkısı gerek sözleri gerekse klibiyle güncelliğini korumaya devam ediyor. Klip arkada büyük bir ekrana verilen çocuk görüntüleriyle başlayıp, patlamalar ve haber küpürleriyle devam ediyor. Şarkı sözlerinin cesurluğu, arkadan verilen resim ve videoların hızlı geçişiyle büyük bir uyum oluşturuyor. Savaşların, ırkçılığın ve katliamların eleştirildiği bu klipte sözler de içimize derinden dokunuyor.

9. ZAZ ve On Ira

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Fransız şarkıcı 2010’da yayınlanan Zaz albümündeki “Je Veux” şarkısıyla çıkış yakalamayı başarıyor. 2015 yılındaki Paris albümü başarısıyla En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Echo Ödülü’nü kazanıyor. Kendine özgü karakteristik sesi ve kendi yazdığı bestelerinin çok sevilmesiyle büyük bir ünü yakalamış bulunuyor. İçten ve doğal hali hem şarkılarına hem müziğine hem de kliplerine yansıyor. “On Ira” yani “Gideceğiz” anlamına gelen şarkı, Fransızca’nın güzel ahengi ve Zaz’ın ince sesiyle dinleyicinin hoş bir zaman geçirmesini sağlıyor. Klipte, büyük bir tahtanın önüne geçen her yaştan, her cinsiyetten ve her ırktan insan, ellerine aldıkları kalemlerle tahtaya içlerinden gelenleri çiziyor. Bu çizilen renkli resimler aynı anda hareket ettiriliyor. Çizenlerin arasında bir kedi bile var, o da kalem olarak patilerini kullanıyor. Klibin sonunda Zaz’ın çizdiği resimde, bir elinde mikrofon diğer elinde ise bir ağaç olan küçük bir kız çocuğu görülüyor. Elindeki ağacı dünyaya bırakan küçük kızın gülümsemesiyle klip sonlanıyor.

10. Mor ve Ötesi ve Cambaz

Klipleriyle En İyi Ödülü Almayı Hak Eden Şarkılar

Klipleriyle en iyi ödülü almayı hak eden şarkılar listemizin sonunda Mor ve Ötesi grubuna yer veriyoruz. Türk alternatif rock müzik yapan grup, dört kişiden oluşuyor. “Yaz Yaz Yaz” adlı şarkıyı kendi tarzlarında söylemeleriyle büyük bir bilinirliğe imza atmayı başaran Mor ve Ötesi, sonrasında çıkardığı pek çok şarkıyla da kendi kitlesini elinde tutmayı başarıyor. Grubun “Dünya Yalan Söylüyor” adlı albümü politik bir yakarış içeriyor, içerisinde çok sevilen “Bir Derdim Var” adlı şarkı da bulunuyor. İlk single olan “Cambaz” radyo ve televizyonlarda büyük ses getiriyor. Müziği ve sözleri ile akılda kalan, vaktizamanında çoğumuzun okul zillerine de eşlik etmiş yegâne bir parça olarak güncelliğini koruyor. Cambaz adlı parçanın klibinin başlarında dünyanın farklı yerlerinde gerçekleşen politik kesitlerden kolaj yapılmış bir video beliriyor. Giydikleri takım elbiselerle çakışan rock tarzları dinleyiciyi de kendilerine bağlıyor. Tezatlığın bir eleştiri olarak sürdürüldüğü klip, izleyiciyi içine çekiyor. Adeta bir aksiyon veya gerilim filmi izlercesine oluşturulan kurgu çok nadir olmak üzere grubunun enstrüman çaldığı görüntülerin arasına ustaca serpiştiriliyor. Klibi ve sözleri aslında çok şey anlatan şarkının müzikal yeteneği de hayranları mest etmeye yetiyor.

Mobil sürümden çık