Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Zahmetsizce dikkat çeken insanları hepimiz tanıyoruz. Kolayca bir kalabalığa hükmediyorlar ve herhangi bir sosyal ortamlarda toplantıda parlıyor gibi görünüyorlar. Peki bunu nasıl başarıyorlar? Girdiğiniz her ortamda insanların ilgisini çekme taktikleri ile sizde arkadaşlarınızla bir sonraki buluşmanızda tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz. İşte ilgi çekici olmanın yolları! Keyifli okumalar…

1. Doğru Renkleri Seçin

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Güçlü bir izlenim bırakmak istiyorsanız giymeyi seçtiğiniz renkler oldukça önemlidir. Gri ya da bej tarzı renkler daha az dikkat çekicidir ve gittiğiniz ortamın arka planının bir parçası olma riski taşırlar. Bu nedenle bu renkleri tercih edecekseniz bile az miktarda giymelisiniz ya da daha canlı renklerle karıştırarak giymelisiniz. Diğerlerinden daha çok dikkat çekip göz alan renklerden biri kırmızıdır. Kırmızı giydiğiniz anda ortamda seçilebilmeniz çok daha rahat olacaktır. İlginç aksesuarlar takarak da ilgi odağı olabilirsiniz. Değişik desenli bir fular ya da göz alıcı mücevherler hem girdiğiniz ortamda gözleri size çevirecek, hem de güzel bir konuşma konusu başlatacaktır.

2. Özgüvenli Olun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Girdiğiniz ortamda insanların sizi anında fark etmesini sağlamak istiyorsanız sadece güzel kıyafetlere ya da harika bir görünüşe sahip olmanız yetmez. Asıl önemli olan kendinize güveninizin olmasıdır. İnsanların da ilk fark ettiği şeylerden biri özgüveniniz olur. Bu yüzden dik yürümeli, kambur oturmamalı ve duruşunuzu geliştirmelisiniz. Yere bakmaktan ya da insanlardan gözünüzü kaçırmaktan kaçınmalısınız. Kendinizden emin olun ve insanları bu şekilde etkileyin. Eğer nasıl özgüvenli olacağınızı henüz tam olarak bilmiyorsanız cevap çok basit. Sadece öyleymiş gibi davranın. Zamanla buna alışıp gerçekten kendinize güven vereceksinizdir.

3. Pozitif Olun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Olumsuz düşüncelerle kendinizi sabote etmeyin. Ne yazık ki olumsuz düşünceden tamamen kurtulamazsınız, ama hayatınızı ele geçirmemesi için çaba sarf edebilirsiniz. Kendiniz hakkında sürekli olarak olumsuz düşünmek, başkalarının da sizin hakkınızda nasıl düşüneceğini belirleyecektir. Kendiniz hakkında nasıl düşündüğünüze dikkat edin. “Kimse beni fark etmeyecek” gibi şeyler düşünmemelisiniz. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın. Tüm olumsuz düşüncelerinizi tek bir günde yenemeyebilirsiniz, ancak kendinize biraz zaman tanıyarak ve yavaş yavaş düşünce süreçleriniz üzerinde çalışarak, kendiniz hakkında daha az olumsuz düşünebilirsiniz. Böyle yaptığınız taktirde diğerlerinin de sizin hakkınızdaki düşünceleri değişecektir.

4. Kendinizle Konuşun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Kulağa değişik gelebilir, ancak kendinizle başka biriymişsiniz gibi konuşmak stresi azaltmak için şaşırtıcı derecede etkili olabilir. Bir dizi çalışmada, Michigan Üniversitesi’nden psikolog Ethan Kross, adınızı ve hatta “siz” zamirini kullanmanın, insanların bir performanstan önce daha güvenli ve daha az endişeli hissetmelerine yardımcı olduğunu buldu. Çalışma katılımcıları üçüncü şahısla kendileriyle konuştuklarında hem daha sakin hissettiler hem de daha iyi performans gösterdiler. Eğer utangaç biriyseniz ve girdiğiniz ortada nasıl ilgi odağı olacağınızı bilmiyorsanız, sadece kendinizle konuşup bunu başaracağınızı kendinize söyleyin!

5. Mizah Anlayışınız Olsun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

İnsanlar iyi bir mizahtan ve bolca kahkahadan etkilenirler. Aynı zamanda diğer insanlarla bağlantı kurmanın kolay ve eğlenceli bir yoludur. Biriyle kaynaşmanın en basit yollarından biri gülecek ortak bir nokta bulmaktır. Bu, gülünecek ya da dalga geçilecek biri olmanız gerektiği anlamına gelmez. Kendinizi gülünç duruma düşürerek mizah yapmamalısınız. Bu daha doğal bir süreç gerektirir. Örneğin bulunduğunuz ortama göre daha önce başınıza gelmiş komik bir olayı anlatabilir ya da insanların sorularını cevaplarken cümlenize küçük espriler ekleyebilirsiniz. Bu şekilde sadece o an için değil, devamlı olarak insanların aklında yer etme şansınız olur.

6. Geri Adım Atmayın

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Bazen dikkat çektiğiniz anda bu dikkatten bunalabilir ya da gerilebilirsiniz. Belki de herkesin ilgisi sizi boğmaya başlamıştır ve ya bu kadar ilgiye alışık değilsinizdir. Böyle zamanlarda geri adım atarak tekrar kabuğunuza çekilmemelisiniz. Bu dikkati elinizde tutmalı ve devamlı bir süreç olmasını sağlamalısınız. Kendinizi garip hissederseniz bile geri çekilmemeye çalışmak sizin için çok daha faydalı olacaktır. İşte bu yüzden girdiğiniz her ortamda insanların ilgisini çekme taktikleri arasında en önemlisi geri adım atmamaktır. İnsanlar sizi fark etmeye başladığında geri çekilmek yerine bunun sizi daha da ilerletmesine izin vermelisiniz.

7. İyi Bir Anlatıcı Olun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

İnsanlar kaliteli bir hikâyeyi severler, ancak eğer dinleyicinizin dikkatini nasıl çekeceğini bilmiyorsanız, en sıra dışı konu bile sıkıcı hale gelebilir. Belirli hareketler ve beden dili ile insanların ilgisini çekebilirsiniz. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir aynanın önünde pratik yapabilirsiniz. İster başka yerden duyduğunuz ister kendi yaşadığınız bir hikâyeyi anlatıyor olun ses tonunuza, hikâyenin uzunluğuna ve yüz ifadenize dikkat etmelisiniz. Net bir başlangıç ve bitiş ile hikayenizi güçlü tutabilirsiniz. Böylece hem güzel vakit geçirmiş olacaksınız, hem de anlattıklarınızla insanların ilgisin toplayarak akıllarında yer edeceksiniz.

8. Herkesle Sohbet Edin

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri
Bulunduğunuz ortamdaki herkes ile belirli aralıklarla konuşmaya çalışmalısınız. Çok kalabalık bir gruptaysanız bunu yapmanız biraz daha zor olabilir. Örneğin eğer büyük bir yemek masasının bir köşesine sıkışıp kalmışsanız bunu gerçekleştiremeyebilirsiniz. Fakat ayakta durulan bir ortamdaysanız, şanslısınız demektir! On beş – yirmi dakikada bir yer değiştirerek herkes ile sohbet edebilirsiniz. Birçok insan sosyal ortamlarda tek bir yer seçip bütün zamanlarını bir grup insanla geçirmeyi tercih ederler. Fakat siz farklı gruplarla iletişimde kalarak herkes ile konuşma fırsatı yakalayabilir ve daha fazla insanın ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Bu hem yeni insanlarla tanışmanızı hem de sürekli yeni konuşmalara dahil olarak sıkılmamanızı sağlayacaktır.

9. Konuşma Başlatın

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Sadece konuşmalara dahil olmamalısınız, aynı zamanla konuşmaları da başlatmalısınız! Çevrenizdeki insanları belli bir konuda toplamak sizin yararınıza olacaktır. Konuşmak istediğiniz bir konu yoksa ya da girdiğiniz ortamdaki insanlarla yeni tanıştıysanız bir konuşma yerine oyun başlatabilirsiniz. Oynayacağınız küçük bir oyunla hem insanlara ısınırsınız hem de güzel bir vakit geçirmiş olursunuz. Belki başkaları sizin grubunuzu görüp yanınıza bile gelebilir. Böylece aklınızdakinden daha çok insanı kendinize çekmiş olursunuz. Bu şekilde insanları bir araya getirdiğiniz için öne çıkacak ve insanların ilgisini kesinlikle kendinize yöneltmiş olacaksınız.

10. Mütevazı Olun

Girdiğiniz Her Ortamda İnsanların İlgisini Çekme Taktikleri

Birçoğumuz dikkatin merkezinde olmanın formülünün sert ve fark edilebilir bir kişilik ve yüksek bir ses olduğunuzu düşünebiliriz. Fakat girdiğiniz her ortamda insanların ilgisini çekme taktikleri arasında en önemlisi alçakgönüllü olmaktır. Bu kendinizi küçümsemelisiniz ya da çok ses çıkartmamalısınız demek değildir. Fakat ilgi çekmek adına kaba ve aşağılayıcı olmamalısınız. İnsanlara yukardan bakarak ya da görmezden gelerek akılda kalmak mantıklı değildir. Bunun yerine konuştuğunuz insana onun hakkında sorular sorun, karşınızdaki insanları dinleyin ve herkesi sohbete dahil etmeye çalışın. Her zaman için mütevazı olmayı sakın unutmayın.

Mobil sürümden çık