Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Günlük yaşantımızı etki altına alan olumsuz düşünceler alışkanlıklara dönüştüğü zaman, bizleri büyük bir ümitsizliğe sürüklemektedir. Gün içerisinde karşılaştığımız sorunların zihnimizi meşgul ettiğini ve bunun hayatımızda koca bir boşluk yarattığını söylemeden geçmeyelim. Böylece takıntılarla dolu bir yaşam bizi daha çok stres altına sokacaktır. Zihnimizi meşgul eden çözüme ulaşmamış düşüncelerden kurtulmak, bu durumda oldukça önemlidir. Birtakım zihinsel egzersizler sayesinde bu baş ağrısı durumdan sıyrılmak mümkündür. Hayatı zehir eden kafaya takma sorunundan kurtulmanın yolları ve kolaylıkla yapabileceğiniz küçük egzersizleri bu içeriğimizde sizler için sıraladık. Keyifli okumalar dileriz!

1. Pozitif Düşünün

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Zihninizi işgal eden negatif düşünceler, birçok endişe ve problemi de beraberinde getirir. Korku ile birlikte gelişen bu olumsuz düşünceler, zaman içerisinde zihninizde bağımlılık yapar. Bir döngüye dönüşen bu düşünce durumundan kurtulmak, hayatınızın daha yaşanılabilir olması açısından büyük fayda sağlar. Bundan kurtulmanın en iyi yollarından birisi, negatif düşünceleri pozitif düşüncelere çevirmektir. Olumsuz düşünce bizde büyük bir boşluk yaratır ancak gerçekte olumlu düşünce, o boşluğu doldurabilmektedir. Bu düşünce boşluğuna tutunup hayatın devam ediyor olduğunu ve tüm bunların gelip geçici olacağını bilmelisiniz. Böylece bu düşünce biçimi, hayatınızda büyük bir değişiklik yaratacaktır.

2. Çözüm Arayın

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Hayatı zehir eden kafaya takma sorunundan kurtulmanın yolları arasında çözüm arama da yer almaktadır. Uzun zamandır zihni meşgul eden olumsuz düşünceler için çözümü öncelikle kendinizde aramalısınız. Eğer halen bir çözüm bulamıyorsanız bile strese girmenize gerek yok. Sizi en çok mutlu eden ilgi alanlarınıza yönelmeyi deneyebilir ve kendinizi bu düşünceden uzaklaştırabilirsiniz. Bazen çözüm tahmin edemeyeceğiniz bir zamanda kapınızı çalabilir. Bu yüzden umuda bel bağlamak önemlidir. Çözümü henüz bulamadıysanız, bunun için başka kaynaklardan da çözüm aramayı deneyebilirsiniz. Çevrenizden bu konu hakkında yardım almaktan çekinmeyin.

3. Yazmayı Deneyin

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Hayatı zehir eden kafaya takma sorunundan kurtulmanın yolları arasında düşüncelerinizi yazıya dökmek, büyük derecede önem taşır. Kimi zaman yazmak, zihninizde dolaşan olumsuz düşüncelerin çözüme ulaşması açısından büyük bir önem teşkil eder. Yazı yazmak zihninizde dolaşan olumsuz düşüncelerin çözüme ulaşması açısından büyük bir önem teşkil eder. Ayrıca bu yöntem, sizleri çıkmaza sürükleyen olumsuz düşünceleri somut anlamda görmeniz ve çözüm aramanızda işe yarayabilir. Bu noktada günlük tutabilir ya da bir arkadaşınıza mektup yazabilirsiniz. Günlük yaşamınızı etkileyen ve sizleri çıkmaza sürükleyen bu olumsuz düşünceleri yazmak, hislerin gözle görülebilir olması açısından önemlidir.

4. Hayattaki Güzelliklere Odaklanın

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Gün içerisinde karşılaşılan olumsuzluklara takılı kalmadan hayatınızı idame ettirmek için bazı gerçekleri görmek gerekir. Hayatın sadece sizin düşüncelerinizle sınırlı kalmadığını ve fark edilmeyen güzelliklerle dolu olduğunu görmek önemlidir. Bu yüzden efor harcayıp çevrenizdeki güzelliklere odaklanırsanız, hayatın sandığınız gibi olmadığını anlamış olacaksınız. Hatta kötü gittiğini düşündüğünüz durumların da aslında büyütülecek kadar sorun teşkil etmediğini o vakit kolaylıkla anlayabileceksiniz. Kafanıza taktığınız bu durumun gerçekten kafaya takmaya değer olmadığını güzelliklere odaklanarak da fark edebilirsiniz. Böylece hayatın daha yaşanabilir olduğunu anlamış olacaksınız.

5. Şükredin

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Şükretmek, hayatı zehir eden kafaya takma sorunundan kurtulmanın yolları arasındadır. Hayatla olan bağlılığımızın en tatlı halidir şükretmek. Bizlere sunulan güzellikler için şükredersek, ruhsal olarak rahatlamış oluruz. Kafanıza taktığınız bu durum belki de zamanla atlatacağınız bir duruma dönüşecek ve o gün hafızanızdan silinecektir. En kötü senaryonuz bile bu derece kötü değilken strese girmek sizleri ruhsal olarak etkileyebilir. Sizin durumdan daha kötü hayatları olan, sıkıntıyla yüzleşen birçok insan var. Ya da zor koşullar altında hayatını idame ettiren pek çok kişi var. İşte bu yüzden bunları düşünerek şükretmek ve krizi fırsata çevirmek çok işe yarayacaktır.

6. En Kötü Senaryoyu Düşünün

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Bir anda patlak veren olay sonucunda adeta her şeyin sonu gelmiş gibi davrandığınız zamanlar olmuştur. İşte şimdi geçmişe dönüp, sizi rahatsız eden o duyguları düşünmenin zamanı geldi. Aradan uzun süre geçtikten sonra kafanızda evirip çevirdiğiniz o olumsuz düşünceleri çoktan çöp torbasına atmış olduğunuzu fark edeceksiniz. Tekrar o ana döndüğünüzde ise sancılı bir dönem geçirdiğinizi söyleyeceksiniz. Oysa ki karşılaşılan sorunların genelde kısa süreli bir etki yarattığı gözle görülür bir gerçektir. Bu durumda karşılaştığınız her türlü sorun için en kötü senaryoyu düşünmeniz, büyük bir fayda sağlar. Böylece dünyanın sonu gelmediğini anlamış ve rahatlamış olacaksınız.

7. Geleceğe Odaklanın

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Kafanıza taktığınız düşüncenin boyutu ne derece büyük olursa olsun, bunun uzun sürmeyeceğini bilmeniz önem taşımaktadır. Geleceğe dönük olmak, şu an kafanızda dönüp dolaşan düşüncelerin sizi yıpratmasını da engelleyecektir. Uzun vadeli düşünmek de bu hayatı zehir eden kafaya takma sorunundan kurtulmanın yolları arasındadır. Bu yaşadıklarınız 3 yıl sonra belki de unutacağınız birer zaman çalan unsurlar olacak. Bunu düşünerek hareket etmek, karşılaştığınız sorunu zihninizde büyütmenin önüne geçer ve strese girmenizi engeller. Gelecekte aynı durumla karşılaşmamak için neler yapacağınız üzerinden durup, bundan ders çıkarabilmeniz iyi bir yöntemdir.

8. Kendinize Zaman Ayırın

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Kafanıza taktığınız sorunlardan uzaklaşmak için yapacağınız bir diğer yöntem, kendinize zaman ayırmaktır. Hayata sadece bir defa geldiğinizi ve bu zamanları da kafanızdaki sorunlarla geçirmenizin büyük bir kayıp olduğunu unutmamalısınız. İşte bu yüzden olumsuz düşünceleri bir kenara atmanın zamanı geldiğini fark etmelisiniz. Anın tadını çıkarmanın en güzel yöntemleri de kendi ilgi alanlarınıza yönelmektir. Gün içerisinde ne yapmaktan hoşlandığınızı düşünün ve kafanızdaki düşünceyi bir kenara bırakıp bununla ilgilenin. İster müzik dinleyip hayal dünyanıza adım atın isterseniz de doğada yürüyüş yapın. Böylece kendinizle vakit geçirmenin tadını çıkarın!

9. Kişisel Limitlerinize Odaklanın

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Kafaya takma sorunundan kurtulmanın bir diğer yolu ise kişisel limitlerinize odaklanmaktır. Kimse her alanda mükemmel değildir. Öncelikle bunu fark etmek ve her şeyi başarabileceğinizi düşünmek yanlıştır. Herkesin farklı yetenekleri vardır ve kimse her işte kusursuz olmak zorunda değildir. Bunun farkına varmak ve kişisel limitlerinize odaklanmak büyük önem taşımaktadır. Karşı karşıya kaldığınız sorunlarda yeterince başarılı, zeki veya güçlü olmadığınızı düşündüğünüz durumlar olmuştur. Ancak buna hemen karar vermek yerine elinizden gelen en iyi şey için çaba göstermeyi deneyin. Başarısız olsanız bile bunu sadece kendinizde değil, yaşayış biçiminizde veya çevrenizde arayın.

10. Düşünceyi Erteleyin

Hayatı Zehir Eden Kafaya Takma Sorunundan Kurtulmanın Yolları

Kafaya takma sorunundan kurtulmanın diğer bir yöntemi düşünceyi ertelemektir. Karşı karşıya kaldığınız olumsuz düşünceleri eğer henüz çözüme kavuşturamadıysanız, onu ertelemeyi deneyin. Bu olumsuz düşünceyi bazı yöntemlerle erteleyip, mantıklı bakış açısı sergileyebilirsiniz. Düşünceyi ertelemek, ruhsal olarak büyük fayda sağlar ve sizin üzerinizde biriken duyguların ağırlığını azaltır. Bunun için bir kâğıda kafanızdaki sorunları yazabilir ve başka zaman çözüme kavuşmasını bekleyebilirsiniz. Eğer o sırada bir çözüm bulduysanız, ara verip tekrar aynı noktaya dönmek iyi olacaktır. Buradaki önemli nokta, ne zaman ve nerede düşüneceğinize karar vermektir.

Mobil sürümden çık