Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Kadın-erkek demeden hepimiz; çeşitli nedenlerden dolayı giyimlerimize oldukça dikkat ederiz. Çünkü hem kendi açımızdan şık olmak, hem de çevremiz için güzel görünmek isteriz. Kıyafet kombinlerimizi yaparken çok vaktimiz olamayabiliyor. Bazen hiç aklımıza kombin gelmezken, bazen de giyilecek hiçbir şey bulamayabiliyoruz. Bu gibi durumlardan sizleri kurtarmak için en basit yoldan kombin yapmanızı sağlayacak ve bu konuda işinizi kolaylaştıracak farklı giyim tüyoları listesi hazırladık. Keyifli okumalar dileriz!

1. Beyaz Tişörtle Günü Kurtarın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Beyaz tişört, herkesin dolabında olmazsa olmaz parçalardandır. Kombin yapmanızı kolaylaştıracak bir ürün olduğundan basit şekilde her türlü giyim tüyoları uygulayabilirsiniz. Yani gardırobunuzun yıldız parçalarından birisidir. Hemen her yerde karşınıza çıkabilir. Fiyatı bakımından ucuz olduğu için de elde etmesi kolaydır. Biraz ilham ve araştırmayla, beyaz tişörtünüzle kendinizi moda dergilerinden fırlamış bir halde bulabilirsiniz. Beyaz, renk kategorisinde nötr olarak karşımıza çıktığı için her renk ve desenle kombinlenebilir. Uzun eteklerinizin üstüne de giyebilirsiniz kısa eteklerin de. 2019 yılı ve sonrasında askılı elbiselerin dahi içine giyilmeye başlanmıştır. Bir klasik haline gelen ve en yaygın kullanım alanı olan kot pantolonların üstüne giyebilirsiniz. Bu kombininizin üstüne alacağınız aksesuarlar ve diğer parçalarla -ki bunu diğer kombinlerimizde değineceğiz- yer yer uygun ve farklı görünümler elde edebilirsiniz. Bir parçanızın üstüne giyebilecek bir üst bulamazsanız beyaz tişörte bir şans verebilirsiniz.

2. Gömleğinizle Harikalar Yaratın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Dolaplarımızda her daim bulunan gömleklerle bambaşka görünümler elde edebilirsiniz. Uzun bir gömleğinizi isterseniz eteğe çevirebilir, isterseniz bir elbise şeklinde giyebilirsiniz. Yaz aylarının serin akşamlarında şortların üstünde harika dururlar. Şile bezi gömlekleri sahilde bikini veya mayoların üstlerine giyebilirsiniz. Çalıştığımız zamanların vazgeçilmezi olan gömleklerle ofis şıklığı yakalayabilirsiniz. Kot veya deri pantolonlarınızın üstünde farklı tarzları deneyim elde edebilirsiniz. Gerçekten yeniliklere açık olursanız, tek gömleğinizle oldukça farklı kombinler elde edebilirsiniz. İsterseniz gömleğinizin önünü bağlayarak crop şeklinde kullanabilirsiniz. İsterseniz iç kısmının yarısını içine koyabilirsiniz veya gömleklerinizin düğme iliklemek için olan delik kısımlarından, fularınızı geçirerek farklı bir tarz yaratabilirsiniz. İki gömleğinizin farklı kollarını giyip boşta kalan kollarını en basit yoldan belinizin etrafına sarabilirsiniz. Farklılık içinse tek kolunu giyip diğer kolu çapraz şekilde pantolonunuzun içine gizleyerek tek omuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu şekilde az ürünle bir sürü görünüm, çeşit elde edebilirsiniz.

3. Farklı Pantolonları Deneyin

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Pantolon 1920-1930’lu yıllardan sonra kadınlarında kullanmaya başlamasıyla toplumda git gide popülerleşmiştir. Birçok çeşidi olan pantolonun her çeşidi belli tarzların olmazsa olmazıdır. Burada en önemlisi sizin vücudunuzun şekline en uygun pantolonu almanızdır. İsterseniz deri deri veya kot kot kombinleri yapabilir, siyah pantolonlarınızla istediğiniz her renk ve deseni giyebilirsiniz. Tercihinize göre simsiyah bir görünümle aksesuarlarınızı patlatabilir veya farklı aksesuarlar ve kumaş çeşitleriyle her ortama bu görünümle gidebilirsiniz. Kumaş pantolonlarınızın üstüne ister body giyerseniz ister kazak ya da gömlek, bu tamamen size kalmış bir şeydir. Unutmayın ki vücut yapınız nasıl olursa olsun istediğiniz tarzda pantolon giyebilirsiniz. Örneğin kargo pantolon; koyu renklerde olursa, slim fit kesimi varsa ve ceplerini çok doldurmazsanız daha güzel bir görüntüye ulaşırsınız. İspanyol paça ve dar paçanın üstüne salaş şeyler giyebilirsiniz. Düşük bel pantolonlar ise anatomik açıdan zorludur. Geniş paçalı pantolonlarsa marjinal bir görünüm yaratabiliyor. Bu pantolonlarınızın üstüne dar yapıda olan uyumlu renklerde kıyafetler kullanabilirsiniz. Küçük hilelerle de daha hoş görünüm elde edersiniz.

4. Renklerin Dünyasına Adım Atın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Eğer siz de basit şekilde kombin yapmanızı kolaylaştıracak giyim yöntemleri istiyorsanız, renklerle ilgili tüyoları kullanabilirsiniz. Renkler genel hatlarıyla 3 farklı kategoride bulunur. Bunlar nötr (siyah, beyaz, gri),sıcak ve soğuktur. Kombinleriniz de aynı rengin tonlarını kullanabilirsiniz. Nötr renklerden ve diğer tondan oluşan kombinler yapabilirsiniz. Birebir aynı renkte bile giyebilirsiniz. Örneğin kırmızıdan oluşan takım giyindiğinizde altına ten rengi bir ayakkabı ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Zıt renklerle de zıtlıkların uyumunu yakalanabilir. Ben renklerden anlamıyorum diyorsanız da kısaca sizin için özetleyebiliriz. Renk çemberine bakabilirsiniz. Rengin tam karşısındaki renk onun tamamlayıcı rengi denir. Kombinleriniz de bu rengi kullanmanız size hoş bir hava katacaktır. Basit şekilde 3 renk kombini yapmak isterseniz bu sefer üçgen taktiğini uygulayabilirsiniz. Dört renkteyse dörtgen oluşturabilirsiniz. Örneğin bordo rengini ele alabiliriz. Bordo bir kış, sonbahar rengi olduğundan kazaklarda güzel durmaktadır. Özellikle pantolon ve ayakkabılarda oldukça iyi görüm ortaya koyar. Bordo ile gri, mavi, sarı, beyaz renklerle ve morun alt tonlarını kullanabilirsiniz.

5. Desenlerle Kombin Yapın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Her ne kadar kombinlenmesi zor göründüğü için, insanların çekindiği bir konu dahi olsa desenlerle harikalar yaratabilirsiniz. 2013-2014 yılları ve sonrasından itibaren desenler daha çok karıştırılmaya başlandı. Birden iki veya daha çok deseni karıştırmak istemiyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse ilk başta tek desenlerden başlanabilir. Farklı kumaş türlerini birbirlerine mech edebilirsiniz. Aynı renk kombinlerinize farklı desenler katabilir, desenleri özellikle kilotlu çorap olmak üzere aksesuarlarınızda kullanabilirsiniz. Desenlerle birlikte deriler de hoş olur. Örneğin deri pantolonun üstüne şeffaf bir gömlek giyip içine askılı giyebilirsiniz. Üstüne de uyum sağlayacak renkte ya deri ya da farklı bir kumaş türünden ceketle farklı bir kombin yapabilirsiniz. Farklı desenler kullanmak istiyorsanız da aynı desenlerin farklı boyutlarını kullanabilir. Geometrik desenler ise birlikte kombinleyebilirsiniz. Örneğin çizgilerle zikzaklar; karelerle dairelerin oldukça hoş bir uyum sergilemektedir. Leoparda ise çok abartıya kaçmadan istediğiniz desenleri kullanabilirsiniz. Aksesuar seçiminize dikkat etmenizde fayda var. Çok gösterişli olmayan daha minimal ve sade takıları takabilirsiniz. Ayrıca hiç takı takmasanız da olur. Böylece basit bir şekilde harika kombinler ortaya çıkartabilirsiniz.

6. Yelek Süveterle Farklılaşın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Yelek ve süveter kullanım alanlarına bakarsak kış ayı gibi durur. Lakin bu giyim parçaları farklı kumaş ve yapısından kaynaklı her mevsimde kullanılmaya oldukça müsaittir. Aynı zamanda kombinlerinizi bambaşka boyutlara götürebilir. Uzun trençkot tarzında olan bu yelekler, kombinlerinize şık bir hava katabilir. İsterseniz içine gömlek giyerek ofiste şık bir hava yakalayabilirsiniz. İsterseniz altında kot pantolonunuzla maskülen bir havaya bürünebilirsiniz. Uzun ve kürklü modelleri de aynı şekilde oldukça şık, feminen bir görünüm verirken özellikle çizmelerle çok iyi durmaktadırlar. Salaş bir görünüm elde etmek için kot yelekleri kullanabilirsiniz. Elbiselerin üzerine, kot gömleklerin üstüne ya da herhangi bir bluz üstüne giydiğiniz an uzunluğu fark etmeksizin havanızı değiştirecektir. Deri yeleklerle ise sportif bir görünüm ya da military tarzına uyum yakalayabilirsiniz. Kamuflaj pantolonlarla oldukça hoş görünen bu parçaları spor ayakkabı veya postallarınızla tamamlayabilirsiniz. Sade süveterinizle de gömleklerin üzerine minimal bir tarz yakalayabilirken, isterseniz farklı renk ve desenleri bir araya getirerek kombinize yepyeni bir enerji yaratabilirsiniz. Bu parçaları, içine bir şey giyinmeseniz de giyinseniz de kombinleyebilirsiniz.

7. Eşofmanı Multi Alanda Kullanın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

2020 yılında karşılaşılan Covid-19 salgınından sonra popülerleşmiştir. Bundan kaynaklı eşofman kombinleri artık günlük hayatımızda daha da çok yer almaya başlamıştır. Spor yaparken giyebilir, kahve içmeye çıktığınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çabasız şıklık olarak adlandırabileceğimiz bu giyim türü oldukça basit tüyoları ile kombin planlaması yapmanızı oldukça kolaylaştıracak, bu şekilde oldukça zamandan tasarruf elde edebileceksiniz. Eşofmanları takım şeklinde alabileceğiniz gibi ayrı ayrı şekilde satın alabilirsiniz. Eşofmanlarınızı kombinlerken aynı renklerde giyebileceğiniz gibi zıt renkleri de kullanabilirsiniz. Üstüne palto giyip altına spor ayakkabıyla kafanıza da bere takabilirsiniz. Ya da triko bir modelle üstüne blazer bir ceket giyebilirsiniz. Triko hırkalarla da oldukça hoş bir görünüm yaratır. Balıkçı kazaklarla da oldukça hoş bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Eşofmanınızın üstüne isterseniz salaş gömlek giyip ceket ve atkıyla tamamlanabilir. Kafanıza bere de takabilirsiniz. Yaz aylarında ise tişörtle kombinleyebilirsiniz. İsterseniz tişörtünüzü içinize tamamen katlanabilir. İsterseniz yarısını dışarıda bırakabilirsiniz. Aynı zamanda cropbluzler ve atletlerle de oldukça hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

8. Taytlarla Kendinize Zariflik Katın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

2020 yıllından bu yana artan tayt kombinleri, özellikle sporseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Aynı zamanda dahi iyi bir kombinle oldukça şık birer parçalara dönüşebilirler. Özellikle deri taytlar oldukça farklı bir hava yaratmaktadır. İsterseniz uzun gömleklerinizle giyin isterseniz kazaklarınızla giyebilirsiniz. Altına giydiğiniz çizmelerle oldukça hoş bir görünüm yaratmaktadır. Doğru tayt kullanımıyla zayıf bir görünüm dahi elde edebilirsiniz. Özellikle korse taytlar harika birer kurtarıcıdırlar. Yaz aylarında ise biker yani dizüstü taytlar giyebilirsiniz. Belinize ise bir şeyler bağlayıp kullanabilirsiniz. Üstünüze uzun bir tişört giyerek oversize bir görünüm yakalayabilirsiniz. Şık olmak isterseniz de crop artı gömlekle şıklaştırabilirsiniz. Aksesuar olarak da spor şapkası ve bel çantası kullanabilirsiniz. Taytlarınızı direkt takım şeklinde kombinleyerek dışarı çıkabilirsiniz. Ya da klasik bir şekilde aynı renkleri kullanarak aksesuarlarınızla farklılıklar yaratabilirsiniz. Taytlarla botlarınızı giyebilir üstünden desenli çoraplarınızı dışarı çıkartabilirsiniz.

9. Ceketlerle Kombinlerinizi Tamamlayın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Günlük hayatlarımızın özellikle soğuk havaların olmazsa olmazı olan ceketler hayatımızın birer parçasıdırlar. İlkbahar-sonbahar aylarında oldukça kullanılan blazer ceket hem biker taytlarla oldukça tamamlayıcı olurken klasik bir kot pantolon kombini ise tamamen şıklaştırmaktadır. Etek ve elbiselerinize ise bambaşka hava katacaktırlar. Ofis şıklığın bir başka olmazsa olmazı olan bu ceket türü kumaş pantolonlarla da oldukça iyi gitmektedir. Deri ceketleri ise günlük ve gece hayatlarınızda kullanabilir, altına ister spor ister bot isterseniz de topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Kot ceketlerde artık içinin yünlü olmasıyla birlikte kışın dahi kullanabilmektedir. Kot üstüne kot şeklinde veya Maxi boy eteklerle de olmaktadır. Trençkotlarınızı ise rahatlıkla taytlarla kullanabilirsiniz. Salaş giyimde de kullanabileceğiniz bu ürün bol pantolon bol üstle de tamamlayabilirsiniz. Yaz aylarındaysa üzerinize alabileceğiniz ceketlerinizi omuzlarınızdan kollarını iki yana sallandırabilir, omuzlarınızdan kollarını bağlayabilir, belinize bağlayabilir, koltuk altınızdan bir kolunu geçirerek omuzdan bağlayabilirsiniz. İnce crop ceketlerinizin içine ise büstiyer giyip ya da hiçbir şey giymeden kombinlerinizi tamamlayabilirsiniz.

10. Geniş Seçenekleriyle Sweat’i Her Yerde Kullanın

Kombin Yapmanızı Kolaylaştıracak Basit Giyim Tüyoları

Unisex olarak kullanılan bu kıyafet ürünleri yaz kış demeden dolaplarımızda yerini korumaktadır. Yakın arkadaşlarınız veya sevgilinizle takım şeklinde giyebilirsiniz. Uzun-kısa, kapüşonlu-kapüşonsuz tarzında ayrımları vardır. Uzun modelleri eteklerle (kalem, deri pileli fark etmeksizin) kullanacağınız gibi kargo pantolonlarla da çeşitli taytlarla da kullanabilirsiniz. Oversize görünümün olmazsa olmazıdır. Eşofmanlarımızla da güzel giden bu üst modellerinin seçenekleri geniştir. Sevdiğiniz grubun baskısını giyebileceğiniz gibi favori dizinizin resmi olanı da seçebilirsiniz. Kış aylarında boğazlı kazakların üstüne giyebileceği gibi gömleklerinizin ve tişörtün üstüne de giyebilirsiniz. Üstünüze alacağınız şişme mont ve güneş gözlüğünüzle kombininizi tamamlayabilirsiniz. Giydiğiniz sweat eşofman kombinin altına topuklu ayakkabı ve uzun ceketinizle feminen bir hava katabilirsiniz. Montunuz spor ayakkabınız ve spor şapkanızla sportif bir havada da olabilirsiniz. Giymiş olduğunuz sweat’e hareket vermek içinse fular takabilir, takılarınızla görünümü tamamlayabilirsiniz.

Mobil sürümden çık