Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmalar her zaman özel ve dikkat edilmesi gereken bir buluşma anıdır. Bu buluşmalarda yapılacak hatalar ikinci bir buluşmanın olmasını zaman zaman engelleyebilmektedir. İlk buluşma, tarafların birbirlerine olan bakış açısından ilk izlenim demektir. Erkeklerin olduğu gibi kadınların da ilk buluşmada yapmaması gereken hareketler ve davranışlar bulunmaktadır. Biz de kadınlar için sakıncalı olabilecek hareketleri derledik. Keyifli okumalar!

1. Eski İlişkiden Bahsetmek

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmalarda karşıdaki kişiye eski ilişkiden bahsetmek kesinlikle yapılmaması gereken hareketler arasındadır. Bu ortamın soğumasına ve birçok yeni soruya sebep olmaktadır. Eğer ilk buluşmada eski ilişkinizden bahsederseniz karşınızdaki insan patavatsız olduğunuzu, ona saygı duymadığınızı düşünebilir. Karşıdaki kişi kıskanç bir insansa bunu daha da ileriye götürüp kafasında sizi silebilir. Bu yüzden eski sevgiliyle yaşanılan anıları anlatmak, eski ilişkinin bitişini anlatmak gibi şeyler kesinlikle yapılmamalıdır. Tabii ki bundan rahatsız olmayan insanlar olsa da yapılmaması gereken bir harekettir.

2. Buluşmaya Zamanında Gitmemek

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşma ilk izlenimdir ve ilk buluşmada kimse bekletilmek istemez. Genellikle böyle buluşmalar tam yeri ve saati belli şekilde ayarlanır. Tüm bunlara rağmen ilk buluşmaya gecikmek karşıdaki insana değersiz, önemsiz hissettirebilir. İlk buluşmaya zamanında gelmek hatta gerekirse erken gitmek bu yüzden önemlidir. Buluşmaya geç kalmak ikinci bir buluşmanın olmama ihtimalini bile doğurabilir. Karşıdaki kişi bunu önemseyebilir ve dikkat edebilir. O yüzden buluşmaya zamanında gitmemek kesinlikle yapılmaması gereken bir hatadır ve dikkat edilmesi gereken bir husustur.

3. Üçüncü Bir Kişi Getirmek

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmalar iki insanın birbirlerini daha iyi tanımasında etkilidir. İki insan birbirini daha yakından tanır ve birbirleriyle özel anılar paylaşır. Bu özel buluşmaya bir arkadaş getirmek durumu mahvedebilir. Karşı taraf, sizin bu buluşmayı asla önemsemediğinizi düşünebilir. Karşıdaki insan bunu önemsemiyorsa bile biriyle ilk buluşmanızda yanınızda arkadaş getirmenin başka sakıncaları da vardır. Arkadaşınız biraz patavatsızsa karşı tarafın önünde sizi utandıracak şeyler anlatabilir veya sizi mahcup edecek davranışlar sergileyebilir. İlk buluşmalar yanında birini getirmek için fazlasıyla erkendir.

4. Telefonla İlgilenmek

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmada en çok yapılan hatalardan birisi de telefonla ilgilenmektir. Bazen utangaçlıktan telefonla ilgileniyormuş gibi yapılır bazen de gerçekten telefonla ilgileniliyordur. İki türlüsü de yanlıştır. Sürekli telefonla ilgilenmek, karşıdaki insanın kendini önemsiz hissetmesine ve bu buluşmayı önemsemediğinizi düşünmesine neden olabilir. İlk buluşmada sadece karşıdaki insanla ilgilenmek gerekir. Bu yüzden kadınların ilk buluşmada yapmaması gereken hareketler arasında sürekli telefonla ilgilenmek yer almaktadır. Kesinlikle dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken bir davranıştır.

5. Yanlış Yemek Seçimi

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşma yemekli bir buluşmaysa bu çok önemli bir konu olabilir. İki taraf da bu konuda dikkatli olmalıdır. Yemek seçimi yaparken yemesi zor olmayan yiyecekler seçilmelidir. Bol soslu bir makarna gibi yemekler ilk buluşma için kesinlikle risklidir. Yerken zorlanılacağı için ilk buluşma gerginliğinin üstüne birde yemek yeme gerginliği oluşabilir. Bu durumun yaşanmaması için kolay yenilecek basit yemekler tercih etmek daha mantıklı bir karardır. Yanlış yemek seçimi de kadınların ilk buluşmada yapmaması gereken hareketler arasındadır.

6. Abartılı Kıyafet ve Makyaj

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmada yapılmaması gereken hatalar arasında abartılı bakım veya tamamiyle bakımsızlık da bulunmaktadır. Buluşmaya abartılı bir kıyafetle veya abartılı bir makyajla gitmek abes gözükebilir. Bunun aksine ilk buluşmaya bakımsız gitmek de karşıdaki kişiye değersiz hissettirebilir. Abartılı kıyafet, makyaj ile bakımsızlığın arasındaki doğru çizgi bulunmalıdır. Dengeli bir hazırlanma karşı tarafa harika bir izlenim verebilir. İlk buluşma, iki insanın genellikle birbirini incelediği bir buluşmadır. Bu yüzden bakımsızlığın aksine abartılı bir hazırlanma da yapılmaması gereken hatalardandır.

7. Hesap Ödemeye Ortak Olmamak

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşma sonunda sıra hesap ödemeye geldiğinde olaya ilgisiz kalmak sık yapılan bir hatadır. Birbirleriyle yeni tanışan iki insan ilk buluşma süresi boyunca birbirlerini analiz ederler. Hesap ödeme de önemli bir noktadır. İki insan da hesaba ortak olmalı ve beraber ödenmelidir. Karşı taraf çok ısrarcı olup hesabı kendi ödese dahi bu konuda hamle yapılması kesinlikle yeterlidir. Hesap geldiğinde konudan tamamen uzak durmak karşıdaki insana kötü bir izlenim olabilir. Bu olay kesinlikle kadınların ilk buluşmada yapmaması gereken hareketler arasındadır.

8. Geleceğe Dönük Konuşmak

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmalar henüz bir başlangıçtır. İki insanın birbirini daha yakından tanımasını ve birbirlerine dair fikirler oluşturmasını sağlar. Bu buluşmada geleceğe dönük konuşmak kesinlikle yapılmaması gereken bir harekettir. Geleceğe dair planlarınızı anlatmanız elbette normaldir fakat bu planlara karşıdaki kişiyi de ekleyerek anlatmak sorun yaratabilir. İlk buluşmadan böyle bir konuşma yapmak karşıdaki kişiyi korkutabilir. Kimse ilk buluşmada karşısındaki kişiyle evlilik veya tatil planları yapmayı tercih etmez. Bu yüzden geleceğe dönük konuşmak, ilk buluşmada yapılmaması gereken davranışlardandır.

9. Somurtmak

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İnsanların buluşmalardaki hal ve hareketleri biraz da karşı tarafla bağlantılıdır. Karşıdaki kişinin enerjisi ona da geçer ve bu iyi bir buluşma haline gelir. İlk buluşmada yapılmaması gereken hareketler arasında belki de en başta somurtmak gelir. Somurtmak, karşıdaki kişinin davranışlarını, konuşmasını ve size karşı olan izlenimini etkileyebilir. Güleryüzlü olup güzel enerjiler vermek buluşmayı kesinlikle daha iyi hale getirir. Kimse karşısında somurtup oturan bir insan istemez. Bu yüzden somurtmak da ilk buluşmada yapılmaması gereken hareketler arasında gösterilmektedir.

10. Tercihlere Müdahale Etmek

Kadınların İlk Buluşmada Yapmaması Gereken Hareketler

İlk buluşmada belki de en çok yapılan hatalardan birisi tercihlere müdahale etmektir. Karşıdaki insanın zevklerine karışmamak ilk buluşma için en doğrusudur. Çünkü böyle bir durumda karşıdaki kişi, kendisinin fikirlerine ve tercihlerine saygı duymadığınızı düşünebilir. Müdahale etmek yerine üzerinde tartışmak en doğru olanıdır. Bunun yanı sıra yeni tanıştığı bir insan tarafından kontrol altına alınmak kişiyi soğutabilir. İlk buluşmada karşıdaki kişinin tercihlerine müdahale etmek fazlasıyla yanlış bir davranıştır ve yapılmaması gereken hareketler arasında yer almaktadır.

Mobil sürümden çık