Türkiye, e-ticaret de pazarını her geçen arttırıyor. Ülkemizde kendisini gösteren markalar, başarılı alışveriş uygulamaları sayesinde kullanıcılarına mobilden de alışveriş imkanı sunuyor. dergiCE sizler için bu uygulamalardan en dikkat çekici olanlarını top 10 listesi halinde derledi. İşte Türkiye’de en çok tercih edilen ve en iyi alışveriş uygulamaları…
1. n11
n11 uygulaması, Türkiye’deki Doğuş Holding grubunun “Alışverişin Uğurlu Adresi” sloganıyla sunduğu uygulamadır. Uygulamada binlerce mağaza ve ürüne anlık ulaşılabildiği gibi, güne özel kampanya indirimi fırsatları sunuluyor. Moda, elektronik ve market alışverişinden otomotiv ürünlerine milyonlarca ürünü uygulamada bulabilirsiniz.
2. Letgo
Letgo, yakın çevrede 2. el alışveriş yapmayı düşünenler için ilan ve alışveriş uygulamasıdır. Elektronikten otomobile, koleksiyon parçalarından kıyafet ve dekorasyona kadar pek çok kategori bulunuyor. Artı yönü ise, görüntü tanımlama ve yapay zeka teknolojisi sayesinde fotoğrafını çektiğiniz ürüne otomatik başlık ekleyerek, ilgili kategoriye yerleştirmesi.
3. Sahibinden
Sahibinden, 2000 yılında Aksoy Holding grubu tarafından kuruldu. Uygulamada sıfır ve 2. el tüm satılık ve kiralık ilanlara erişebilir, sizde yenisini ekleyebilirsiniz. E-ticaret işlemlerinin yapıldığı online alışveriş ve ilan verme platformu olarak sahibinden, binlerce güncel ilanı, dilediğiniz kriterlerde filtreleme özelliği sunuyor.
4. Hepsiburada
Hepsiburada, Doğan holding grubu çatısı altında faaliyet gösteren bir alışveriş platformudur. Modadan teknolojiye kadar pek çok kategoride milyonlarca ürünü bir arada sunuyor. Artı yönü ise üye olmadan da alışveriş yapılabilir olması. Ayrıca görselle arama ve sesli arama özelliği sayesinde, aradığın ürünün benzerlerini görüntüleyebilirsiniz.
5. Trendyol
Trendyol, en başta elbise üzerine alışveriş sitesi olarak başladı. Şuanda giyimden aksesuara ve kozmetikten elektronik ürünlere kadar birçok kategoride de milyonlarca ürünün bulunduğu bir platform. 2018 yılında ise Alibaba Group tarafından yatırım ortaklığı kurularak en önemli stratejik adım atıldı.
6. Çiçeksepeti
İlk hediyelik ürünlerin satışına başlayan Çiçeksepeti, hediyelerden oyuncaklara pek çok çeşitli alternatif sunuyor. Türkiye genelinde, bir çok çiçekçi ile iş ortaklığı yaparak online çiçek ve hediye sektörünün e-ticaret lideri haline geldi.
7. Getir
İstanbul’da hizmet veren Getir, gece gündüz demeksizin 7/24 binden fazla ürün sunuyor. Daha çok fresh ürünlerin bulunduğu bu uygulamada, siparişinizi verdiğiniz anda, siz en yakın bayisinden kargo ile ürününüzü getirir. Şimdilik sadece İstanbul’da faaliyet gösteren bu uygulama, Türkiye’de bir ilk! Bakalım gelecek, daha neler getirecek?!
8. Amazon
Dünya devi olarak Amazon şirketleri arasından birisini mutlaka duymuşsunuzdur. Online dükkan denilebilecek amazon uygulaması, kullanıcılarına her türlü ürünü sunuyor. Ancak Türkiye’ye her ürünü göndermiyorlar. Tabi fiyatlarda dolar üzerinden. Ama özellikle kitap düşkünleri, kitapları sorunsuz alabiliyor.
9. AliExpress
Alibaba.com adlı sitenin bir parçası olarak Aliexpress uygulaması, teknoloji, sağlık, giyim, güzellik ve aksesuar gibi pek çok farklı ürünü sizlere sunuyor. Çin merkezli bir şirket olmasından dolayı, ürün kargoları genelde bir aydan fazla sürüyor. Zaman sorunu olmayanların bayılacağı makul fiyatlarda milyonlarca ürüne sahip. Tedarikçi olarak, küçük firmalarda bulunduğu için ürün alırken yorumlara ve kullanıcı puanına dikkat etmeyi unutmayınız.
10. Etsy
Dünyanın en büyük sanal pazarlarından birisi olan Etsy, daha çok el yapımı ve hediyelik ürünlerin satıldığı yurtdışı merkezli bir platform. Türkiye’de sanat severlerin kullandığı ve yurtdışına ürünlerini pazarladığı bir uygulama diyebiliriz. Koleksiyonerler için Etsy’e, alışveriş uygulamaları listemizde yer verdik.
dergiCE üyeleri ne diyor?