Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Diziler Türkiye’de yapılan reyting ölçümlerinde en çok izlenen programlar arasında yer almaktadır. İlgiyle takip edilmiş, yayınlandığı dönem fenomen haline gelmiş bazı yapımlar, yabancı dizi ya da filmlerden uyarlanmıştır. Orijinalinden daha çok ses getirmiş olmaları uluslararası pazarda da yer almalarını sağlamıştır. Yurt dışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri listemizi sizler için hazırladık. Keyifli okumalar dileriz!

1. Mucize Doktor – The Good Doctor

Yurtdışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Yurt dışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri listemizin lk sırasında Mucize Doktor yer alıyor. 2019’da yayına giren Mucize Doktor, Güney Kore tıbbi drama dizisi Good Doctor uyarlamasıdır. Kahramanımız Ali Vefa (Taner Ölmez), yoksul bir ailenin oğludur. Otizm ve savant sendromundan dolayı çevresi tarafından dışlanan biridir. Hayatta sevdiği iki şey olan abisi ve tavşanını kaybeder ve hayat kurtarmayı hedef edinir. Abisinin vefatının ardından babası tarafından evlatlıktan reddedilir. Kendisini yardımcı olan Adil Hoca sayesinde hayata tutunur. Abisine verdiği doktor olma sözünü gerçekleştirerek tıp fakültesini birincilikle bitirir ve asistan olarak çalışmaya başlar. Otizm ve savant sendromlu oluşundan kimseye bahsetmez ve arkadaşlarından da gizlemeye çalışır. Ali asistanlık süresince hastalara umut olacak, aşkla tanışacak ve dostluklar edinecektir… Dizinin yapımcılığı MF Yapım tarafından, yönetmenliği Yusuf Pirhasan tarafından yapılmaktadır.

2. 1 Kadın 1 Erkek – Un Gars, Un Fille

Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Şifreli kanal olan TürkMax’ta yayınlanmaya başlamasıyla zamanla fenomen hale gelen dizi, Fransız yapımı Un Gars, Un Fille uyarlamasıdır. Skeç olarak çekilen bölümlerle yayınlanan dizi, kulaktan kulağa duyularak ve sosyal medya platformlarında gündem olarak fenomen haline gelmiştir. Gördüğü yoğun ilgiyle TürkMax’tan Star TV kanalına transfer olmuştur. Dizi, Zeynep (Demet Evgar) ve Ozan (Emre Karayel) çiftinin gündelik ilişkisini konu almaktadır. Emre ve Zeynep 2005 yılından beri nişanlıdırlar. Zeynep blogger ve pastanecidir, sosyal medyayı sık kullanan, romantizmden hoşlanan bir kadındır. Emre, yazılım firması sahibi, Fenerbahçe aşığı bir futbol izleyicisi, evlilik ve çocuk fikirlerden hoşlanmayan bir erkektir. Dizi, şifresiz kanala geçmesiyle beraber RTÜK çiftin evlenmesini istemiştir. Star’da final yapmasının ardından Fox’ta ekrana dönerek ikinci kez final yapmıştır.

3. İçerde – The Departed

Yurtdışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

ABD yapımı Köstebek filminden uyarlanan İçerde, 2016 yılında yayına girmiş ve bir sezon sonunda final yapmıştır. Yapımcılığını Kerem Çatay, yönetmenliğini Uluç Bayraktar üstlenmiştir. Mafyanın içine sızmış Sarp Yılmaz (Çağatay Ulusoy) ve polisin içine sızmış mafya elemanı Mert (Aras Bulut İynemli), ortak bir hayatları olduğunu bilmeden çatışma yaşayacaktır. Sarp, Yusuf Müdür tarafından kendisine verilen gizli görev gereği mafyanın sırlarını açığa çıkarmaya çalışacaktır. Mert de Kebapçı Yusuf tarafından polis teşkilatının içine sokularak mafyayı korumaya çalışacaktır. Kebabçı Yusuf ve Müdür Yusuf arasındaki restleşmeler satranç oynar gibi devam edecek, Sarp ve Mert’de ön cephede olarak yer alacaktır. Dizide Avukat Melek, Celal’in kızı, Mert’in çocukluk arkadaşıdır ve Sarp’la tanışınca Sarp’a aşık olur. Sarp’ın hayatında ve hikayede önemli bir yere sahip olacaktır.

4. Kavak Yelleri – Dowson’s Creek

Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Uyarlama diziler arasında yer alan Kavak Yelleri, Amerikan gençlik drama dizisi Dawson’s Creek’den uyarlanmıştır. Dizinin yapım şirketi Tims Productions, yapımcılığı ise Timur Savcı tarafından gerçekleştirilmiştir. Ege kasabası Seferihisar’da lise son sınıf okuyan Aslı, Efe ve Deniz çok yakın üç arkadaştır. Okula yeni gelen Mine ile beraber ilişkileri farklı şekillerde yol almaya başlayacaktır. Dizide dönemin kız-erkek ilişkilerine, öğrencilerin yaşadığı sınav stresine, gençlerin aile ilişkilerine hayattan beklentilerine tanıklık ediyoruz. Yayınlandığı beş sezon boyunca özellikle genç nesil arasında sıkı takip edilen ve çok konuşulan diziler arasında yer almıştır. Aslı (Pelin Karahan), Deniz (İbrahim Kendirci), Mine (Aslı Enver), Efe (Dağhan Külegeç) dizinin ana karakterleri olarak yer almıştır. 2007-2011 yılları arasında yayınlanmıştır.

5. Dadı – The Nanny

Yurtdışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

ABD dizisi The Nanny uyarlaması olan Dadı, 2001 yılında yayın hayatına başlayarak üç sezon sürmüştür. Dizide Melek (Gülben Ergen) evlenme hayalleri kurduğu sevgilisinin kendisinden ayrılmayı istemesiyle hayatını değiştirir. Sevgilisinin mağazasındaki tezgahtarlık işinden ayrılır ve eşini kaybetmiş zengin bir adam olan Ömer Giritli’nin (Kenan Işık) çocuklarına bakmak için dadı olarak işe girer. Melek yeni işiyle beraber alışık olmadığı bir hayatın içine düşer. Uşak Pertev (Haldun Dormen) Ömer’in sağ kolu gibidir. Ömer’in asistanı Suzan ise biraz sinsi biraz da saf bir karakterdir. İki kadın da Ömer Bey’e aşıktır ve dizi boyunca atışmaları sürer. Melek’in eve gelişiyle bazı kurallar zamanla rafa kalkarken, çocuklar da bakıcıdan ziyade yeni bir arkadaş edinmiş olurlar. Dizi orijinalinden sapmadan aynı düzlemde ilerlemiş ve ufak değişiklikler dışında birebir uygulanmıştır. Yurt dışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri arasındadır.

6. Suskunlar – Sleepers

Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Suskunlar yayınlandığında cesur senaryosu ve alışılageldik konuların dışında gerçeklerle yüzleştirmesiyle, döneminde büyük ses getirmiş dizisi olmuştur. Yapımı Tims Productions tarafından gerçekleştirilmiştir. ABD yapımı Sleepers filminden uyarlanmıştır. Kuyudibi Mahallesi’nde kardeş gibi büyüyen dört çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. Ecevit (Murat Yıldırım), Bilal (Sarp Akkaya), Zeki (Tugay Mercan), İbrahim (Güven Murat Akpınar) kardeş gibi büyürler ve çocukken yaptıkları küçük bir hata sonucu hapse girerler. Hapis yaşamlarında tecavüze ve şiddete uğrarlar ve büyük travmalar geçirirler. Hapisten sonra yaşadıklarını unutabilmeleri için bir daha görüşmemeye ve olanlar için konuşmamaya karar verirler. Seneler sonra aralarından birinin suskunluğunu bozması ve ölmesiyle bir araya gelirler. Kendilerine yaşatılanların intikamını almaya çalışacaklardır ve acılarıyla tekrar yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

7. Kuzey Güney – Rich Man, Poor Man

Yurt dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Geçmişte ülkemizde “Zengin ve Yoksul” adıyla yayınlanan “Rich Man, Poor Man” dizisi, 1976 yılı Amerika yapımı dizidir. Türkiye uyarlaması “Kuzey Güney” adıyla 2011-2013 yıllarında iki sezon olarak yayınlanmıştır. Yapım şirketi Ay Yapım olan Kuzey Güney’in yapımcılığını Kerem Çatay üstlenmiştir. Hedefleri, hayata bakış açıları farklı ama aşkları aynı iki kardeşin hikayesi anlatılmaktadır. Zıt karakterlere sahip iki kardeş olan Kuzey (Kıvanç Tatlıtuğ) ve Güney (Buğra Gürsoy), Cemre (Öykü Karayel) için içten içe savaş yaşamaktadırlar. Tek savaşları aşk da değildir. Birbirlerine geçmişten kalma vefa borçları vardır ve zamanla bu borç onlara yük olacaktır… Özellikle Kuzey karakteri tavrı ve tarzıyla fenomen haline gelmiştir. Yurtdışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri arasında yer almaktadır.

8. Doktorlar – Grey’s Anatomy

Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Dört sezon boyunca izleyiciyi ekran kitleyen Doktorlar dizisi, ABD’de yayınlanan Grey’s Anatomy uyarlamasıdır. Dizide, Türkiye’nin en iyi hastanesinde iyi bir doktor olmak isteyen stajyerlerin ve hastane temelinde gerçekleşen olaylar anlatılıyor. Cerrahi Bölüm Başkanı Op. Dr. Haldun Göksun ve ekibi hayat kurtarmaya, öğrenmeye devam ediyorlar, bazen de vicdanları ve mantıkları arasında karar vermek durumunda kalıyorlar. Dizi boyunca hastane ekibiyle beraber dramatik hikayelere, büyük aşk hikayelerine, aldatılmalara, amaca giden yolda karşılaşılan hırslara, öfkeye, önyargıya ve bir çok duyguya eşlik ediyoruz. Başrollerinde Yasemin Ergene, Kutsi, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Melike Güner, Yağmur Atacan dizinin kemik oyuncu kadrosu olarak yer alıyor. Yurtdışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri arasında yer almıştır. Tekrar yayınlarında bile iyi reytingler alarak unutulmaz dizilerden olmuştur.

9. Medcezir – The O.C.

Yurt Dışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

2013 yayında yayın hayatına gençlik dizisi olarak giren Medcezir, ABD yapımı The O.C. uyarlamasıdır. Dizide Tozludere mahallesinde yaşayan Yaman’ın zengin bir hayata adım atmasıyla yaşadıkları zorluklar, bulduğu aşk ve hayat mücadelesi anlatılıyor. Yaman (Çağatay Ulusoy) abisi Kenan (Ali Aksöz) hırsızlık suçuna karışınca Yaman annesi tarafından evden kovulur. Avukat Selim Serez (Barış Falay) bu duruma göz yummayarak Yaman’a evinin kapılarının açar. Selim’in karısı Ender (Mine Tugay) hayatlarına giren yeni kişiden hiç hoşlanmasa da oğlu Mert (Taner Ölmez), Yaman’la çok iyi anlaşır. Yaman, yeni evinin yanında yaşayan Mira’dan hoşlanmaya başlar. Yalnız, Mira’nın Orkun (Metin Akdülger) adından sevgilisi vardır ve ilişkileri uzun süredir devam etmektedir. Yaman dizi boyunca dışlanmaktadır ve yeni okulunda bile rahat bırakılmamaktadır. Kısa bir süre sonra abisi Selim de aynı zümrede yaşamaya başlayacaktır.

10. Kadın – Woman

Yurtdışından Uyarlanıp İzlenme Rekorları Kıran Türk Dizileri

Yurt dışından uyarlanıp izlenme rekorları kıran Türk dizileri listemizin sonunda  Kadın dizisi yer alıyor. 2017-2020 tarihinde yayınlanarak üç sezon süren Kadın dizisi, Japonya yapımı Woman dizisi uyarlamasıdır. Eşinin ölümden sonra Bahar (Özge Özpirinçci) kendisini hayata bağlayan çocukları Nisan Doruk ve Nisan’a tutunur. Dizi bizlere güçlü kadın karakter Bahar’ın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Bahar, fakirliği neşeye, hayatı oyuna çevirerek yaşadığı sıkıntılarla baş etmeye devam ediyor. Ölen eşini o kadar çok seviyordur ki ondan başka bir hayat kurmayı düşünmez ve aşka kalbini kapatır. Bir nevi kendinden vazgeçer. Ailesiyle irtibatı olmayan Bahar’ın hayatına tekrar annesi Hatice (Bennu Yıldırımlar) girer ve geçmişle hesaplaşırlar. Bahar geçmişte yaşanılanların bildiklerin farklı olduğunu öğrenir ve annesiyle yakınlaşmaya başlar. Önündeki yeni engel de psikolojik sorunları olan kardeşi Şirin’dir. Hatice, kızı Şirin (Seray Kaya) için Bahar’a sırtını döner ve desteğini çeker. Dizide Bahar dışında farklı kadınların hikayeleri de anlatılmaktadır.

Mobil sürümden çık