Yeni Trend Fresh Görünmek İçin Yapılabilecek 10 Öneri

Çoğu insan, dış çevre tarafından beğenilmeyi ve ilgi görmeyi sever. Kişiliğimiz ve karakterimiz kendimizi yansıtmamızda ne kadar önemliyse dış görünüşümüz, ruh halimiz ve enerjimiz de aynı derecede önemlidir. Canlı ve fresh görünmek için uygulanması gereken bir çok seçenek olduğu gibi bunları doğru bir şekilde hayatımıza yerleştirmek çok önemlidir. Her zaman fresh görünmek ve çevrenizde beğenileri toplayıp, parmakla gösterilmek için yapılması gerekenler vardır. Gelin hep birlikte fresh görünmek için yapabileceklerimizi inceleyip, önerilenleri uygulayalım. Ama önce kendini sev ve iyi bak! Hissettiğin ve yaydığın enerji doğrultusunda evren bize güzel şeyler gönderecektir…

1. Bol Bol Su İçin

Fresh görünmek için öneri

Vücudumuzun hemen hemen %60’lık bir kısmı sudan oluşmaktadır. Bu bilgiler ışığında cildimize ve vücudumuzun sağlıklı olabilmesi için bol bol su içmeli ve zinde kalmalıyız. Bu sebeple günlük en az 8-10 bardak su içmeye gayret edin!

2. Düzenli Cilt Bakımı Yapın

Fresh görünmek için öneri

Cildimizin sağlıklı ve canlı bir yapıya sahip olabilmesi için sık sık temizlenmeli ve cilt bakımı uygulamalıyız. Cilt bakımı derken pahalı ve bir sürü işlem gerektiren uygulamalar akla gelmemeli. Evde çok kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz maskeler hazırlayarak, düzenli bir şekilde temizliğinizi yaparak ve sık sık cildinizi kullanacağınız bitkisel kremlerle nemlendirerek, cildinizde fresh bir görünüme kavuşabilirsiniz.

a) Yüzünüzü Sodayla Yıkayın

En az haftada bir uygulayacağınız bu öneri ile yüzünüzü sodayla yıkayarak fresh görünüm elde edebilirsiniz. Cildinizi temizlemek ve canlılık kazandırıp, sıkılaştırmak için bu yöntem baş tacınız olabilir.

b) Taze Meyve Maskeleri Uygulayın

Günün yorgunluğunu atmanızda size yardımcı olacak bir diğer işlemde taze meyveleri küp küp doğrayıp cildinizde bekletmek iyi bir alternatif olacaktır.

3. Nude Tonlarda Hafif Bir Makyaj

Fresh görünmek için öneri

Fazla abartılı olmayan sade ve hoş bir makyaj ile son derece fresh ve temiz bir görünüm kazanabilirsiniz.

a) Makyaj Yapmaya İlk Olarak Baz Kullanmayla Başlayın

Cildinize fondöten uygulamadan önce baz kullanmak makyajınızın cildinize kusursuz bir şekilde oturmasını sağlayacaktır. Daha sonrasında cilt tonunuza uygun fondöten ve kapatıcıyla doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz.

b) Soft Renklerde Göz Kalemi Seçin

Beyaz veya nude tonlarında seçeceğiniz göz kalemini göz kapağınızın iç kısmına uygulayıp, fresh bir görünüm kazanırsınız.

c) Krem Allıkları İle Cildinizi Canlandırın

Makyajınızı sonlandırırken tabi ki renk vermeyi unutmamak lazım. Şeftali tonlarında veya hafif pembemsi tonlarda seçeceğiniz krem allık ile taptaze, canlı ve parlak bir görünüm kazanırsınız.

d) Dudak Renginde Dudak Rengi Ruj Tercih Edin

Pembemsi ve doğal tonlardan süreceğiniz bir ruj ile hem fresh bir görünüm kazanıp, hem de olduğunuzdan daha genç görünebilirsiniz.

4. Günde 6-8 Saat Uyumaya Özen Gösteri

Yeni Trend Fresh Görünmek İçin Yapılabilecek 10 Öneri

Düzensiz uykunun vücudumuzda pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Vücudun iyileşme mekanizmasında bozulmalara, ciltte kırışıklık ve sivilcelenme, saç dökülmesi ve tırnaklarda kırılmalar bu etkilerden bazılarıdır. Düzenli bir şekilde uyku saatimizi ayarlarsak, vücudumuzun yeterince dinlenip canlanmasını sağlayabiliriz.

5. Kişisel Bakımınızı İhmal Etmeyin

Kişisel Bakım

Cilt temizliği tek başına yeterli olmamakla birlikte kişisel temizliğimize de önem vermemiz gerekmekte. Kişisel temizlik olarak saç, vücut ve tırnak gibi belli başlı alanlarımızın temizliğine gereken özeni gösterip, ışıldayan bir görünüş sağlayabiliriz.

a) Bakımlı ve Temiz Bir Saç İle Her Zaman İlgi Odağı Olun

Kadın ya da erkek hiç fark etmez, her ikisinin de dikkat etmesi gereken bir konu olan saç bakımına gereken önem verilmelidir. Bir iş görüşmesine gittiniz ya da arkadaşlarınızla yemeğe çıkacaksınız, temiz ve bakımlı bir saç ile mi yoksa bakımsız ve özensiz bir saç ile mi dikkati üzerinize çekmek istersiniz. Bunu düşünerek hareket etmeli ve ona göre saç bakımınızı yerine getirmelisiniz.

b) Temiz ve Bakımlı Tırnaklar İle Işıldayın 

Manikür ve pedikür yapmak için illa kuaförlere gitmeye gerek yok. İhtiyacınız olan bir kaç aleti edinip, evde kendinizde yapabilirsiniz. Unutmayın tertemiz, bakımlı el ve ayaklar her zaman göz önünde olur.

6. Sağlıklı Beslenme İle Formunuzu Koruyun

Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı beslenmenin faydalarını uzun uzun anlatmaya gerek yok, bunu hepimiz zaten biliyoruz. Mümkün olan bunu hayatımıza iyi bir şekilde oturtup uygulamaktır. Vücudumuzun ihtiyacı olan sağlıklı besinleri tüketmeli ve bunu alışkanlık haline getirip yaşamımıza yön vermeliyiz. Yediklerimize dikkat edip, sağlıklı beslenerek cildimize ve vücudumuza iyi bakmalıyız ki saçtığımız enerji de o kadar etkili olsun.

7. Sigara ve Alkol Tüketmeyi Azaltın

Sigaraya Hayır

Sigara ve alkol kullanmanın vücudumuza sayısız zararı vardır. Bunun için bu alışkanlıklardan ne kadar uzak durabilirsek, vücut ve ruh sağlımız için o kadar iyi olur. Sigarayı en kısa sürede bırakmaya çalışın!

8. Düzenli Egzersiz ve Meditasyon Yapın

Fresh görünmek için öneri

Bedenimiz ve ruh sağlığımız için her gün kendinize vakit ayırın ve basit egzersiz hareketleri ile kendinizi dinlendirebileceğiniz meditasyon hareketlerini uygulayın. Bu sayede daha zinde bir yaşama merhaba diyin…

9. Özenle Seçilmiş Abartısız Kıyafetler Tercih Edin

Fresh görünmek için öneri

Dış görünüş olarak belki de en dikkat çeken unsur seçtiğimiz giysilerdir. Bu nedenle temiz ve abartıdan uzak naif giysiler tercih ederek, temiz ve sade bir şıklık yaratabiliriz. Giysi seçiminde önemli olan, tercihlerimizi vücut tipimize uygun olarak seçebilirsiniz. Kendimize en uygun renk ve sade bir kombinle karşımızdaki kişileri etkilememiz daha kolay olup, fresh bir görünüme kavuşabiliriz.

10. Doğru Bir Duruş İle Kendinizden Emin Olun

Fresh görünmek için öneri

Doğru bir şekilde vücut duruşumuzu ayarladığımız da karşımızdaki kişi veya kişilere güven veren kendinden emin bir tavır sergileyebiliriz. Ayrıca doğru duruş, vücut sağlımız için de son derece önemli bir konu. Kambur ve eğik bir yapıda durmak omurgamızda hasara sebep olacağı gibi ruhsal anlamda kendimize olan güvenimizi de olumsuz yönde etkileyecektir.

Mobil sürümden çık