Whatsapp’a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

Whatsapp, milyonlarca insanın kullandığı bir mesajlaşma programı. Sosyal hayatımızı yönettiğimiz bu basit uygulama, gerçek bir kolaylık. Fakat son zamanlarda ortaya çıkan Facebook’un kişisel bilgileri çalıp, satması iddiaları, Facebook tarafından yürütülen Whatsapp’a ne kadar güvenilebileceği konusunda tartışma yaratıyor. Sanal dünyada bilgilerimizin korunmasının önemli olduğunu düşündüğümüzden, sizler için Whatsapp’a alternatif olan mesajlaşma uygulamaları listesini derledik. İyi okumalar!

1. Signal

alternatif mesajlaşma uygulamaları

Signal bedava, güçlü bir şifreleme sistemine sahip ve bütün mobil platformlarda mevcut. Diğer mesajlaşma uygulamaları gibi Signal uygulamasını da kullanması oldukça kolay. Uygulamanın aynı zamanda Whatsapp’ı özletmeyecek sesli ve videolu arama özelliği var. Her mesaj şifreleniyor. Bu sayede mesajları sadece gönderen ve alıcı okuyabiliyor. Mesajlar korsanlar tarafından ulaşılamaz hale geliyor. Ayrıca Signal açık kaynak bir uygulama. Bu da uzmanların hataları daha kolay düzeltmesini sağlıyor. Signal, animasyonlu çıkartmaları desteklemiyor. Ama cihazın emojilerini içeri aktarabiliyorsunuz.

2. Threema

alternatif mesajlaşma uygulamaları

Threema kusursuz gizlilik vaat ediyor. Kişileriniz ve grup bilgileriniz uygulamada tutulmak yerine telefonunuzda tutuyor. Mesajlar, alıcı gördükten sonra siliniyor. Ayrıca diğer telefonlara bağlanmak için telefon numarası değil, 8 haneli “Theerma ID” ile bağlanılıyor. Bağlandığınız kişileri ise QR kod ile doğrulayabiliyorsunuz. Aynı zamanda Whatsapp’dan farklı olarak, anket açabilir ve mesajlara “like” bırakabilirsiniz. Hatta bazı konuşmalarınızı saklayabilir ve şifreleyebilirsiniz.

3. Telegram

alternatif mesajlaşma uygulamaları

İki yüz milyonun üzerinde kullanıcısı ile Telegram, Whatsapp’a popüler bir alternatif. Bulut tabanlı bu uygulama, birçok platformda çalışmaktadır. Whatsapp gibi “double-tick” sistemini kullanmaktadır. Bu sistem, mesajın gönderilip gönderilmediğini, görülüp görülmediğini göstermektedir. Uygulamada sesli aramalar için karşılıklı şifreleme mevcut. Bu sayede üçüncü bir kişinin sizi dinlemediğinden emin olabilirsiniz. Signal gibi Telegram da mesajları silmenize izin veriyor.

4. Wire

alternatif mesajlaşma uygulamaları

Avrupa Data Muhafazası Yasası ile korunan Wire, karşılıklı şifreleme sistemi ile güvenlikli bir uygulama. Daha fazla seçenek ve destek sunan iş hesabı satın alınabilirken, ücretsiz kişisel hesap seçeneği de sunuyor. Wire ekran paylaşma ve bire bir arama özelliğine sahip. Ayrıca çoklu ortamlı dosya paylaşımı ve ses filtreleme (arka plan sesleri ya da gereksiz sesleri engelleme) yapılabiliyor. Bütün ana platformlarda mevcut ve 8 cihaza kadar senkronizasyon sağlayabiliyor. Biraz daha farklı bir özellik ise metinleri kalın ya da italik yapabiliyor, sohbet içinde listeler oluşturabiliyorsunuz.

5. Riot.IM

Whatsapp'a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

Filmlerde şüpheli işlerin döndüğü uygulamalar gibi bir ada sahip olan Riot.IM, VoIP (Mesela, Vodafone yerine interneti kullanmak) ve karşılıklı şifreleme mevcut. Güvenlik için her kullanıcıya, telefon numarası yerine kullanabileceği özel bir ID veriliyor. Riot.IM de açık kaynak bir uygulama. Hatalarla uğraşan botlar olsa da geliştiriciler yine de kendi geliştirmelerini yapabiliyor. En değişik özelliği ise sohbet grubu olması ve her kullanıcının bu gruba katılabiliyor olması. Daha özel bir alan için özel grup da açılabiliyor. Uygulama bilgisayar ortamında da mevcut ve yedi farklı dil seçeneği var.

6. Viber

Whatsapp'a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

Japon Rakuten şirketi tarafından açılan Viber, 1 milyar kullanıcı tarafından kullanılan bir mesajlaşma uygulaması. Kişisel kullanım dışında girişim desteği platformu da bulunuyor. Grup yöneticisi, diğer grup üyelerinin attığı mesajları silebilirken isterse bir daha gruba girememeleri için banlayabiliyor. Ayrıca, istek üzerine indirebileceğiniz eklentilerle birlikte Youtube linklerini uygulamayı kapatmadan açabiliyorsunuz. Diğer uygulamalara göre güvenlik önlemleri daha az olan Viber, güvenlik için bilgilerinizin dışarı verilmeyeceğini temin ediyor ve kullanıcıların telefon numaralarını gizliyor. Her dakikada bir buçuk milyon resmin paylaşıldığı bu uygulama, belki de sizin için en ideali olabilir.

7. Google Hangouts

Whatsapp'a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

Google+ gibi unutulmaya yüz tutmuş bu uygulama, büyük bir grubun parçası. Google Hangouts, mail hesabınızdan kullanabildiğiniz bir uygulama. Başka Gmail hesaplarına mesaj atmanızı sağlıyor. Ayrıca Google Şablonlar, Dokümanlar vb. uygulamalardaki dosyalarınızı bir indirme yapmadan paylaşmanızı sağlıyor.

8. Line

Whatsapp'a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

Güney Kore merkezli Naver şirketi tarafından açılan Line, ortalama aylık 217 milyon kullanıcı tarafından kullanılmakta. Listedeki diğer mesajlaşma programlarından ayrılan en önemli özelliği bir nevi e-cüzdan olabilmesi. Bu e-cüzdan fonksiyonu sayesinde ödemelerinizi bu uygulamadan yapabilir, daha sonra uygulamaya kredi yükleyebilirsiniz. E-cüzdan dışında, Facebook’taki gibi istediğiniz sayfayı takip edebilir, paylaşımlarından haberdar olabilirsiniz.

9. Tango

Whatsapp'a Alternatif Olan Mesajlaşma Uygulamaları

ABD’li girişimci Eric Satton tarafından çıkarılan Tango, alternatif mesajlaşma uygulamaları arasında kullanımı en kolay uygulama. Öne çıkan en büyük özelliği, canlı yayın yapılabilmesi ve bu canlı yayınlardan para kazandırıyor olmasıdır. Şu anda 280 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve her gün bu sayı artmakta. Eğer hem arkadaşlarımla konuşurum hem de canlı yayın yaparım diyorsanız bu uygulama tam da size göre.

10. Kik Messenger

alternatif mesajlaşma uygulamaları

Kurucu şirket iflas ettikten sonra Medialab tarafından satın alınan Kik Messenger, enteresan özelliklere sahip. Sticker, GIF gibi eğlenceli fonksiyonlar dışında etkileyici botları var. Bu botlar sizle konuşabiliyor, ihtiyacınızı sorarak ürünler sunabiliyor ve zar atabiliyor. Listedeki diğer uygulamalar gibi Kik Messenger da kod kullanmanıza izin veriyor. Eğer basit ama eğlenceli olan alternatif mesajlaşma uygulamaları arıyorsanız, bu uygulamayı seveceksiniz.

Mobil sürümden çık