Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

Deneyimleyerek bir şeyleri öğrenmek en güzeli. Ataerkil kökenli toplumlarda, tabu halinde süregelen cinsel yaşam ve tecrübeler paylaşılamıyor olsa da yapılan deneyler ve yazılanlar gösteriyor ki seksle ilgili öğrenmemiz gereken daha çok şey var. Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi listesini dergiCE, sizler için hazırladı.

1. İktidarsızlık Bir Vakitler Suçtu!

Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi

16-17. yy Fransa’sında kadınlar, kocasının seks yapamıyor oluşunu yasal bir zemine oturtarak boşanma talep edebiliyordu. Daha ilginç olanı ise erkeğin bu durumun tersini ispat edebilmesi için bir dizi uygulamadan geçirilmesiydi.

2. İlk Vibratör Seks İçin mi Üretildi?

Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi

Kendi kendine cinsel aktivitede kullanılan, farklı boyutları olan ve elektrikle kullanılan vibratör, histeri nöbeti geçiren kadınlar için üretilmişti. Histeri nöbetlerinin kadının cinsel arzusundan kaynaklandığı kabul edilse de, kadının orgazm olması o dönemlerde günahtı. Yani vibratörün ilk kullanım amacı tatmin olmak değil, sağlık sorunu içindi. Hal böyle olunca ilk vibratör üretiminin hizmet ettiği amaç, seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi arasında.

3. Sekste İğrenmek Olmaz

Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi

Bireysel anlamda başka insanların teri, kokusu, teni iğrenç geliyorken, seks esnasında partnerle olan bütünleşme iğrenme duygusunun azaldığını gösteriyor. Seksten sonra da bu durum devam edebiliyor. Cinsel sağlığınız için endişe ettiğiniz bazı durumlar olabilir fakat hayatınızdaki insana güvendiğiniz sürece herhangi bir problem yaşamazsınız.

4.  Cinsel Olarak Uyarıldığınızda Beyninizde Neler Oluyor?

Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

MRI görüntüleme yöntemi ile yapılan bir araştırmaya göre cinsel anlamda uyarılan bireyin beyninde farklı bölgeler harekete geçiyor. Buna göre de hormon akışları düzenleniyor ve bireyin hayat kalitesini belirleyen psikolojik semptomları düzene giriyor.

5. Meni, Depresyona İlaç mı?

Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

Spermler, duygu durum bozukluklarına ve uykusuzluğa iyi gelen kimyasalların yanı sıra kortizol da içeriyor. Peçeteyle silip atarak yazık ediyor olabilirsiniz!

6. Spermler Süresiz Olarak Saklanabilir

Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

-321 ° F  derecede spermler  depolanıyor. Spermi saklanan erkek öldükten yıllarca sonra bile çocuğu dünyaya merhaba diyebiliyor.

7. Penis Captivus da Neymiş?

Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

Belki de penisinin hiç küçülmediğini, vajina tarafından çok arzulandığını ve vajinanın zorla penisini alıkoyduğunu hayal eden bir erkeğin fantezisi. Böyle bir kayıt hiç bulunamadı ve bilimsel olarak da bir açıklaması yok. Belki de kısa süreli vajinal kasılmaları, hayal dünyasında oraya kilitlenmiş olarak gören bir erkeğin dilden dile dolaşan hikayesidir.

8. Yapılan Makyajlar Seks Çağrısı Mı?

Seks Hakkında Şaşıracağınız 10 İlginç Bilgi

Evrimsel süreçte güzellik algılarımız coğrafi olarak değişmiş olsa da kırmızı dudaklar, dolgun yanaklar, baygın gözler her daim seksiliğini korudu. Gündelik hayatta yapılan ve kadınların yüz hatlarını belirginleştirmek için yaptıkları işlemlerin temeli dişinin erkek bireyin ilgisini çekmek için olduğu düşüncesi tartışılmaya devam ediyor.

9. Kadınların Yatakta Yüksek Ses Çıkarması Neye İşaret?

Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi

Yine evrim süreciyle bağdaştırılan bir konu. Avcı-toplayıcı dönemde komün hayat süren toplumların çok eşli olduğu arkeolojik verilerle kanıtlandı. Hatta bir kadının ne kadar çok erkekle birlikte olursa, bebeğinin o denli güçlü bir karaktere sahip olacağına inanılıyordu. Yüksek sesle bağıran bir kadının seks çağrısında bulunduğuna inanmak da böyle bir durumda çok anormal gelmiyor.

10. Acıdan Zevk Alınan Tek Aktivite: Seks!

Seks hakkında şaşıracağınız 10 ilginç bilgi

Günümüzde kırbaç, zincir, tasma gibi birçok seks objesi kullanılıyor. Bunun çıkış noktası aslında doğru zamanda, doğru yere gereken fiziksel baskıyı uygulamaktan geçiyor. Vücutlarımızın her noktası, seks sırasında uyarılmaya hazır hale gelebiliyor. Bunu keşfetmek de size kalmış.

Mobil sürümden çık