Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Yapılan araştırmalar, boşanan çiftlerin beşte birinde cinsel sorunların olduğunu gösteriyor. Unutulmaması gereken bir şey var ki, o da kadınların ve erkeklerin cinselliklerinin çeşitli farklar içerdiği. Birçok kadın maalesef cinsel konuda kısıtlı bilgiye sahip. Bu nedenle, eksik bilgiler kadınları neleri yapıp yapmamaları konusunda sıkıntıya sokabiliyor. Sağlıklı bir cinsellik için sizleri kadınların cinsel yaşamında yaptığı 10 hata listemiz ile baş başa bırakalım.

1. Cinsel Sorunları Göz Ardı Etmek

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Bir çiftin en yakın hissettiği an cinselliktir. Bu durumun aksine çoğu kadın bunu göre olarak algılıyor ve kendisiyle ilgili sorunlara odaklanamıyor. Oysa ki çözüm için soruna odaklanmak esas şarttır.

2. Seks İçin İlk Adımı Karşıdan Beklemek

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Kadınların cinsel yaşamında yaptığı 10 hata arasında en sık yapılan hatalardan biri de ilk adımı karşı taraftan beklemek. Birçok kadın çeşitli kaygılar içerisinde bulunur ve sürekli cinselliği karşı tarafın başlatması gerektiğine inanır. Cinselliği kendisinin başlatmasının ayıp olduğunu düşünür ve bunu yaparsa istekli bir kadın olarak algılanacağı konusunda tereddütlü olur. Kendisinin basit ve ahlaksız görüleceğine inanır. Oysa ki bir kadının cinselliği başlatması erkeklerin kendilerine olan güvenlerini daha da arttırır.

3. Vücudundan Hoşnut Olmamak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Bazı kadınlar kendi vücutları konusunda takıntılıdır. Vücutlarını beğenmezler ve hoşnut değildirler. Cinsellik sırasında kaygıları nedeniyle ortamın karanlık olmasını isterler. Özellikle hamilelikte bu durum sık yaşanır. Kendinize güvenmediğiniz noktada cinsellikte etkilenir ve duraklar.

4. Cinselliği Bir Amaç Olarak Kullanmak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Birçok kadın isteklerinin yerine getirilmesi için cinselliği bir silah olarak görür. İsteklerinin yerine getirilmemesi durumunda cinsellikten uzak durarak karşı tarafı cezalandırdığını düşünür. Önceki maddelerde de söz ettiğimiz gibi cinsellik çiftin en yakın hissettiği andır. Cinsellikten uzak durarak cezalandırma durumu karşı tarafın sizden soğumasına sebep olur. Hatta karşı taraf her cinselliğin ardından bir istek geleceği düşüncesine kapılarak gittikçe cinsellikten uzaklaşır. Bu durumlara maruz kalmamak için isteklerinizi cinsellik yoluyla ifade etmekten vazgeçin.

5. Karşı Tarafla Cinselliği Konuşmamak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Bir ilişkide cinsellik konusunda herkes anlaşılmak ister. Oysa kimse diğerinin nelerden hoşnut olacağını, neden zevk alacağını bilemez ve sadece bu konuda tahmin yürütür. Yaşamın bu denli önemli bir yerinde olan cinselliğin kaderi tahminlere bırakılmamalıdır. İstediğiniz ve hoşlandığınız şeyleri ifade ederseniz cinsellik her iki taraf içinde tatmin edici bir hal alır. Bu ayıpmış veya kötü bir şeymiş gibi düşünmeyin. İsteklerinizi ve düşüncelerinizi ifade etmekten çekinmeyin.

6. Cinsellikte Yeniliklere Karşı Olmak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Çoğu kadın cinsellikte yeniliklere gidilmesine karşıdır. Karşı tarafın yenilik isteklerine tereddüt ile yaklaşır. Oysa yeniliklere kapalı olan cinsellik monoton bir hal alır ve sıkıcı olabilir. Bu nedenle yenilikleri denemekten kaçmayın. Belki de bu yenilikler sizin de çok hoşunuza gidebilir.

7. Kendi Cinselliği Üzerine Düşünmemek

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Maalesef ki kadınların çoğu cinsellik üzerine erkekler kadar düşünmez. Hatta birçok kadın kendi cinsel organ hakkında bile herhangi bir fikre sahip değildir. Kulaktan dolma şeyleri eksik ve yanlış olsalar bile gerçek kabul eder. Aslında kadınların kendi cinselliğine odaklanması ve cinselliğini önemsemesi, onun cinsel yaşantısının renklenmesine sebebiyet verebilir.

8. Gerçekçi Olmamak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Cinsel yaşam gerçekçi olmak zorundadır. Birçok kadın isteksiz olsa bile partnerini kırmamak adına cinsellik yaşar. İsteksiz olduğu içinde cinsellik esnasında pasif davranışlar sergiler. Bu durumu karşı taraf rahatça anlar. Gerçekçi olmayan davranışlar da insanı cinsellikten uzaklaştırır.

9. Cinsellik Esnasında Çok Konuşmak

Kadınların Cinsel Yaşamında Yaptığı 10 Hata

Birçok kadın cinsellik esnasında başka isteklerini dile getirme çabası güder. Bu durum karşı tarafı sizden uzaklaştırır. Cinsellik esnasında partnerinizin sizi diğer hemcinslerinizle kıyaslamasını istemeyin.

10. Kendine Özen Göstermemek

kadınların cinsel yaşamında yaptığı 10 hata

Birçok kadın sosyal hayatında çok bakımlı olmasına karşın ev ortamında daha bakımsız dolaşır. Ayrıca kadınların çoğunda makyaj sadece dışarı çıkılırken yapılacak bir şeymiş düşüncesi mevcuttur. Bu gibi davranışlarınızı bırakın. Ev ortamında ve yatakta da giydiklerinize özen gösterin. Kendinize özen göstermez ve temizliğinize özen göstermezseniz karşı tarafın sizden soğumasına sebep olabilirsiniz. Siz kendinizi çekici kılıp çekici hissetmezseniz karşı taraf asla hissetmez. Özenli olmakta fayda var. Üstelik özenli olmanın yanında cinsel sağlıkla ilgili dikkat edilmesi gereken birçok nokta da var.

Mobil sürümden çık