Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Animasyon filmleri genellikle sadece çocukların izleyebileceği bir tür olarak düşünülseler de gerek verdikleri mesajlar, gerek de işledikleri konularla yetişkinlere de hitap edebilmektedir. Sizin için bir araya getirdiğimiz her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri listemizle hem eğlenceli zaman geçirebilir, hem de bu filmlerin öğretici yanlarından yararlanabilirsiniz.

1. Horton Kimi Duyuyor?

her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri

Her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri listemizin ilk sırasında Horton var. Horton ismindeki sevimli fil sıradan hayatını yaşarken, bir gün toz zerreciğinden bir yardım sesi duyar. Duyduklarının gerçek olup olmadığını anlamaya çalışırken, kendisini o toz tanesini korumaya çalışırken bulur. Eğlenceli bir animasyon film olan Horton Kimi Duyuyor, barındırdığı felsefi mesajlarla da her yetişkinin izlemesi gereken yapımlar arasında yer almaktadır.

2. Mutluluğa Boya Beni

her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri

Eşitlik, mutluluk ve aşk gibi pek çok duyguyu ve kavramı en saf haliyle anlatan film, dünyadaki hiyerarşik sistemi resimler üzerinden başarılı bir şekilde ele almaktadır. Filmin sonu ise düşünmeye ve sorgulamaya sevk ederek, yetişkinler için animasyon film önerileri listesinde bulunmaktadır.

3. Yürüyen Şato

her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri

Merak duygusunun üst noktalarda tutulduğu Yürüyen Şato, Miyazaki imzası taşıyan başarılı animasyon filmleri arasında yer almaktadır. Göz dolduran animasyonlarının yanında senaryosuyla da beğenileri kazanmaktadır. Film; Japonya ve tüm dünyadaki geçerli olan güzellik algısı üzerinden, asıl olanın iyilik ve doğruluk gibi kavramlar olduğunu vurgulamaktadır.

4. Lego Filmi

her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri

Birçok eleştirmen tarafından güçlü bir kapitalizm eleştirisi olarak da görülen Lego Filmi, verdiği mesajlarla kesinlikle izlenilmesi gereken animasyon film önerileri arasında yer almaktadır. Canlı efektleri ve başarılı finaliyle son dönemlerin en iyi yapımları arasında yer alan filmin, devamı niteliğindeki Lego Filmi 2 de 2019 yılında gösterime girmiştir.

5. Oyunbozan Ralph

Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Basit bir senaryoya sahip olan film, yaratıcı ve zengin karakterlerle izlenilmeyi hak etmektedir. Video oyunları üzerinden iyi ve kötü kavramlarının tekrar sorgulanmasını sağlayan animasyon filmi, Ralp ve İnternet adında ikinci filmine de sahiptir.

6. Sesin Şekli

Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Anime dünyasının en iyileri arasında yer alan Sesin Şekli, izlerken zaman zaman gözlerinizin dolmasına neden olmaktadır. Görüntü kalitesi açısından oldukça başarılı filmlerden olan yapım, verdiği mesajlarla da derinden etkilenmenizi sağlamaktadır.

7. Mucizeler Parkı

Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Ailecek izlenebilecek, eğlencenin ve maceranın en iyi şekilde aktarıldığı animasyon filmler arasında yer alan Mucizeler Parkı; umut, başarı, güven ve üzüntü gibi kavramları başarıyla aktarmakta. Her yaştan izleyicisine verdiği mesaj ise ortak: Hayallerinden asla vazgeçme.

8. Ölü Gelin

Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Gotik tarzıyla ve hem ölüleri hem de yaşayanları izleyiciyle aktarışıyla izlerken, animasyon olduğunu unutup gerçekçiliğine kendinizi kaptıracağınız; Tim Burton tarafından hayata geçirilen en iyi animasyon filmler arasında yer almaktadır. Ölü Gelin; barındırdığı ince detayları, içinizi ısıtacak müzikleri ve başarılı göndermeleriyle de en sevdiğiniz yapımlardan birisi olacaktır.

9. Koralin ve Gizli Dünya

Her Yetişkinin İzlemesi Gereken Animasyon Filmleri

Film aynı adı taşıyan bir kitaptan animasyon film dünyasına kazandırılmıştır. Koralin ve Gizli Dünya, biraz ürkütücü sayılabilecek bir animasyon film olmakla birlikte, gotik özelliklerin ağır bastığı yapımlardan. Vermek istediği mesajları zorlamadan iletmesi de filmin güzelliklerinden birisi.

10. Mary ve Max

her yetişkinin izlemesi gereken animasyon filmleri2003 senesinde en iyi kısa metraj animasyon film alanında Oscar kazanmış ve başarısını ödülle taçlandırmış animasyon filmlerinden biri olan yapım, 5 yıllık bir çalışmayla stop motion tekniğinin en başarılı fimlerinden birisi olmuştur. Mary ve Max, hemen hemen her saynesinde düşünmeye sevk eden; genellikle hüzünlendirmekle birlikte gülümsemenizi sağlayan, mutlaka izlenilmesi gereken animasyon filmlerdendir.

Mobil sürümden çık