Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

Televizyon hayatımıza girdiğinden beri oldukça sevilmiş hatta televizyon izlemek, vazgeçilmez bir etkinlik olmuştur. Program ve filmler de ilgi görmüştür ama dizilerin yeri bir başkadır. Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte artık televizyon kültürü yok olma yolunda ilerliyor. Buna rağmen herkesin çok sevdiği, defalarca izlemesine rağmen sıkılmadığı ya da keşke bitmeseydi dediği birçok Türk dizisi var. Bizler de bu efsane dizilere değinmek istedik. İşte karşınızda sizin için hazırladığımız Türk televizyon tarihine damga vurmuş 10 dizi listemiz, iyi okumalar!

1. Avrupa Yakası

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

Gülse Birsel’in senaristliğini yaptığı, 2004’de başlayıp 2009’da biten bir durum komedisidir. Güçlü senaryosu ve her biri ayrı ayrı sevilmiş olan karakterleriyle fazlasıyla ilgi gören dizi atv’de yayımlanmıştır. Nişantaşı muhitinin insanları ve yaşantısı komedi çerçevesinde yansıtılmıştır. Çok sevilen bu dizi günümüzde bile bu değeri korumayı başarmıştır.

2. Yedi Numara

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2000-2009 yılları arasında TRT’de yayımlanan komedi dizisidir. Okumak için İstanbu’a gelen dört kızla üç köylü oğlanın üniversitelilere kiralanan bir evde kalmasıyla başlayan olaylar anlatılmıştır. Karakterleri, samimiyeti ve sıcaklığıyla kendisine has izleyici kitlesi oluşturmuştur.

3. Leyla İle Mecnun

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

Senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı absürt komedi türündeki dizidir. TRT 1’de yayımlanan bu dizi 2011’de başlamış ama final dahi yapamadan yayından kaldırılmıştır. İlk kez böyle farklı bir yapım gören izleyiciler çok beğendikleri bu dizi kaldırılınca üzülüp tekrar başlamasını istemişlerdir.

4. Bizimkiler

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

1989-2002 yılları arasında önce TRT 1 sonra Star TV’de yayımlanan 13 yıllık oldukça uzun süren bir komedi dizisidir. Aynı binada yaşayan yedi farklı ailenin yaşamı ve birbirleriyle olan ilişkileri konu edilmiştir. Yeni nesil çok bilmese de zamanının en iyi yapımlarından olmuş, çok beğenilmiştir.

5. Arka Sokaklar

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2006’da hayatımıza giren ve hâlâ da devam eden dizi, Kanal D’de yayımlanmaktadır. İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şubesi’ndeki Rıza Baba ve ekibinin suçla mücadelesi anlatılmaktadır. Yıllar geçmesine rağmen yine de ilgiyle izlenen, sevilen bir dizidir.

6. Kurtlar Vadisi

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2003’de Show TV’de başlayıp son sezonda Kanal D’ye geçerek 2005’de sona eren mafya konulu bir dizidir. Politik ve aksiyon türündeki bu dizi özellikle karakterleriyle izleyenleri etkisi altına almıştır. Öyle ki dizide Süleyman Çakır karakteri ölünce gerçek hayatta sevenleri onun için gıyabında cenaze namazları düzenleyip, gazetelere başsağlığı ilanları vermişti.

7. Aşk-ı Memnu

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2008-2010 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan bir dizi olan Aşk-ı Memnu, yurt dışında da popüler diziler arasında yerini almıştı. Eşini kaybeden iki çocuk babası Adnan Bey’in ondan daha genç ve güzel Bihter’le evlenmesi ama sonra eşi Bihter ve yeğeni Behlül arasında yasak bir ilişkinin oluşması ele alınmıştır. Türk aile yapısına uygun olmayan bu ilişkinin işlenmesine rağmen oldukça izlenmiş, esaslı bir dizidir.

8. Geniş Aile

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2009’da Kanal D ‘de yayımlanmaya başlayan sonra Star TV’ye geçen bir komedi dizisidir. Ailenin serseri ve faydasız oğlu Cevahir en öne çıkan kişi olup diğerleri de ayrı ayrı ilginç karakterlerdir. Ailesi, mahallesi, aşkı, arkadaşları, düşmanları etrafında dönen olaylar ele alınmaktadır. Çok sevilen bu dizinin iki tane de filmi çekilmiştir.

9. Behzat Ç.

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

2010’da hayatımıza giren başrolü Erdal Beşikçioğlu’yla özdeşleşmiş, bir Ankara polisiyesi dizisidir. Emrah Serbes’in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin karakterleri özellikle gerçekçiliğiyle izleyiciyi etkilemiştir. Çok sevilen bu dizi de bitince sevenleri çok üzülmüştür. Ekranlara dönme hâlinde olan bu dizinin devamı olarak filmler de çekilmiştir.

10. Ezel

Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş 10 Dizi

Türk televizyon tarihine damga vurmuş 10 dizi listemizin sonuncusu, Ay Yapım’a ait olan aksiyon-dram türünde bir dizidir. 2009’da başlayıp 2011’de biten dizi önce Show TV sonra atv’de yayımlandı. Arkadaşları ve sevdiği kadın tarafından kandırılan Ömer’in hapse düşüp orada Ramiz Dayı’yla tanışarak artık hayatına başka biri yani Ezel olarak devam edişi konu edilmiştir. Kısacası ihanete uğrayan bir adamın yeniden doğuşunu anlatıyor diyebiliriz.

Mobil sürümden çık