Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Güney Kore dizileri kurguları ve senaryolarıyla dünya üzerinde en fazla izlenilen diziler arasında yer almakla beraber Kore filmleri de kendini ilgiyle izletiyor. Kalp Atışı, No:39 ve Mucize Doktor gibi Türkiye’de de pek çok yapıma ilham veren ve uyarlanan Kore dizileri arasından mutlaka izlemeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik. Farklı senaryoya sahip en iyi 10 Kore dizisi arasından siz de kendi zevklerinize göre bir dizi seçerek, hemen izlemeye başlayabilirsiniz. İşte geçmişten günümüze sevilerek izlenen en iyi 10 Kore dizisi!

1. Secret Garden

En İyi 10 Kore Dizisi

Yapımı 2010 senesine dayanan Secret Garden, hem oyuncu kadrosu ve konusu hem de replikleriyle geçmişten günümüze en fazla izlenen Kore dizileri arasında yer almaktadır. Öyle ki yayınlandıktan sonra pek çok Kore dizisini de etkilemiş, gerek replikleri gerek de sahneleri farklı dizilere ilham vermiştir. Aşkın en güzel anlatıldığı Kore dizileri arasında yer alan Secret Garden, sonuyla da en başarılı yapımlar arasında yer almaktadır. Harika bir görünüme sahip olan, zengin iş adamı Kim Joo Won ve birçok sevilen aktörün çekmekte zorlandığı sahnelerde rol alan dublör Gıl Ra Im, bir yanlış anlaşılma sonucunda tanışırlar. Bir gün yolları tuhaf bir eve çıkar ve buradaki esrarengiz bir yaşlı kadının verdiği şarabı içerler. Bu şarapla birlikte ise sabah, onları büyük bir sürpriz beklemektedir.

2. Kill Me, Heal Me

En İyi 10 Kore Dizisi

En popüler Kore dizileri arasında yer alan Kill Me, Heal Me bir dönem Türkiye’de de yayınlanmakla birlikte orjinal yapımının izlenmesi gereken Kore dizileri arasında yer almaktadır. Hızlı akan senaryosu ve müzikleriyle en etkileyici dizilerdendir. Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu hastası olan Cha Do Hyun, toplamda 7 farklı kişiliğe sahiptir. Psikiyatri kliniğinde çalışan Oh Ri-Jin gizli bir şekilde onu iyileştirmeye yardım etmeye başlar. İkili için bu tedavi süreci, geçmişlerindeki kapanmayacak yaraların da tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olacaktır.

3. Goblin

En İyi 10 Kore Dizisi

Yakın dönem Kore dizileri arasında en sevilen ve beğenilen yapımlardan biri olan Goblin, Gong Yoo ve Kim-Go Eun gibi güçlü kadrosuyla dikkat çekmektedir. Dizinin senaristliğini ise daha önce Secret Garden, The Heirs, The City Hall ve Descendants of the Sun gibi beğeniyle izlenilen Kore dizilerinin de senaristliğini yapan Kim Eun-Sook yapmıştır. Kim Shin, sevdiği pek çok insanın ölümüne şahit olmuş ve ölümsüz hayatını sonlandırmak isteyen bir Goblin’dir. Ölebilmek içinse bir Goblin gelinine ihtiyacı vardır ve yüzyıllardır onu aramaktadır. Bir gün beklediği gelin gelir ancak işler onun umduğu gibi gitmez.

4. Playfull Kiss

En İyi 10 Kore Dizisi

Yapımı 2010 yılına dayanan bir diğer Kore dizisi olan Playfull Kiss, Türkiye’de çoğu kişinin izlediği ilk Kore dizisi olma özelliğine de sahiptir. Dizinin finalinden sonra gerçekleştirdiği, 15 dakikalık devam niteliğinde yayınlanan bölümleri de bulunmaktadır. Dizide, aşık ve bir o kadar da şaşkın lise öğrencisi Oh Ha-Ni ve yakışıklılığıyla olduğu kadar zekasıyla da gözde Kim Hyun-Joong arasındaki komik ilişki durumu anlatılmaktadır. Kim Hyun Joong son derece kibirli yapısıyla başarıdan başarıya koşarken, ona deliler gibi aşık Oh Ha-Ni ise tam anlamıyla umutsuz bir vaka gibi görünmektedir.

5. The K2

En İyi 10 Kore Dizisi

Hem romantik, hem dram, hem de aksiyon türünde en iyi diziler arasında yer alan The K2, soluksuz izlenecek bir ajan dizisidir. Merak seviyesinin en üst düzeyde tutulduğu dizinin oyuncu kadrosunda ise Yoona ve Ji Chang-Wook gibi isimler yer almakta. Paralı bir asker olan Kim-Je Ha, alaycı ve bir o kadar da soğuk bir karaktere sahiptir. Bir gün patronu tarafından ihanete uğrar. Bunun üzerine bir başkan adayının eşine korumalık yapmak üzere işe girer. Bu iş ise onun büyük tramvalarla büyüyen An-Na ile tanışmasına neden olur.

6. Descendants of the Sun

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Asker ve doktor dizisi olarak tanımlanabilecek Descendants of the Sun, her ne kadar sonradan ayrılsalar da Song Joong-Ki ve Song Hye-Kyo aşkının da başladığı dizidir. Birleşmiş Milletler’de görev yapan özel kuvvetler timi ve bir grup doktor, Urk adında bir ülkeye yardıma giderler. Dizide yan karakterlerin de dahil olduğu güzel bir aşk hikayesinin yanında, birbirinden tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalan ekibin başından geçenler anlatılmaktadır.

7. Another Miss Oh

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Farklı kurgusuyla izleyicileri ekran karşısına bağlayan Another Miss Oh, tamamen bir yanlış anlaşılma sonucunda karışan olayları konu edinmektedir. Park Do-Kyung, işinde en iyisi olan bir ses yönetmenidir. Eski sevgilisi Oh Hae Young tarafından terk edilmiş ve hala onu tam anlamıyla unutabilmiş değildir. Birgün geleceği görme yeteneği kazanır ve hayatına Oh Hae Young adında başka bir kadın girer. Her iki kadından da uzak durmaya çalışırken, işler hiç de tahmin etmediği bir yöne doğru gider.

8. The Master’s Sun

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Başrolünde Gong Hyo Jin olan hemen hemen tüm Kore dizileri, büyük ilgi ve beğeniyle takip edilen diziler arasında yer almaktadır. Pasta, The Greatest Love ya da It’s Okay, That’s Love gibi oyuncunun diğer dizileri de en iyi Kore dizileri arasındadır. 2013 yapımı Master’s Sun hayaletleri görebilen Kong-Sil’in başından geçenleri konu edinmektedir. Geçirdiği kaza sonucunda hayaletleri görebilmeyen başlayan Kong Sil’in o günden itibaren hayatının seyri değişmiştir. Bir gün Joong-Won adında bir adamla tanışır ve ona dokunduğu zaman hayaletlerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Bunun üzerine adamın peşine takılan Kong-Sil, yeni bir maceraya atılır.

9. You Who Came From the Stars

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Bir uzaylı hikayesini konu edinen You Who Came From the Stars, yayınlandığı dönemde ilgiyle takip edilen Kore dizileri arasında yer almıştır. Sonu beklentinin altında olsa da komik ve bir o kadar da romantik senaryosuyla izlenilmeye değer yapımlardandır. 400 öncesinde dünyaya gelen ve geri dönemeyen bir uzaylı olan Doo Min-Joon yakışıklı ve bir o kadar da özel yeteneklere sahip birisidir. Olağanüstü yeteneklere sahip olması, onun insanlara karşı alaycı bir tavır sergilemesine neden olmaktadır. Ancak birgün ünlü bir oyuncu olan yan komşusu Chun Song-Yi’ye beklenmedik bir şekilde aşık olur.

10. Voice

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Kore Dizisi

Sürükleyici bir polisiye dizi olan Voice, Voice 2 ve Voice 3 adıyla üç sezonda yayımlanmıştır. Seri katillerin peşinden giderken farklı vakaları da inceleyen özel bir ekibi konu edinen dizide, her bölüm birbirinden heyecanlı konular işlenmiştir. Ses profili oluşturmada profesyonel olan Kang Kwon-Joo, Amerika’da aldığı eğitimle sesleri ayırt edebilmede uzmanlaşmıştır. Kore’ye döndüğünde kurduğu ilk yardım ekibiyle ve kulaklarının yardımıyla birbirinden karmaşık vakaları aydınlatmaya başlar.

+ Bonus: Defendant

En İyi 10 Kore Dizisi

Gelmiş geçmiş en iyi 10 Kore dizisi listemize bir de bonus dizi eklemek istedik. Kore dizilerinde sıklıkla savcı ve avukat karakterlere rastlamak mümkündür. Defendant da masum olduğunu ispatlamaya çalışan, başarılı bir savcının hikayesini anlatmaktadır. Park Jung-Woo, gözlerini açtığında kendisini hapishanede bulur ve neler olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Kızını ve eşini öldürmek suçundan idamla yargılanırken, kaybettiği anılarını da geri getirerek neler olduğunu anlamaya çalışır.

Mobil sürümden çık