Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Saç, kadınlar ve özgüvenleri için oldukça önemli bir noktadır. Genç yaşlı fark etmeksizin her kadının en dikkat çekici aksesuarı olarak değerlendirilir. Bu aksesuar zaman içerisinde popüler kültürün de etkisi altına girmiştir. Başarılı ve güzel bulunan topluma mal olmuş kadınlar ve saçları, dünyanın her yerinden kadının onlardan esinlenmesine vesile olmuş ve hatta akım haline gelmiştir. Sizler için birkaç başlık altında geçtiğimiz yüzyılın en popüler kadın saç modelleri listesini derledik. Keyifli okumalar!

1. Brigitte Bardot Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

1952 yılında çekilmiş olan “Ve Tanrı Kadını Yarattı” filmiyle ilk büyük çıkışını yapan Fransız aktris Brigitte Bardot, güzelliğiyle ve yenilikçi bakış açısıyla aktif olduğu dönemlerde kadınları birçok açıdan etkilemiştir. Bu etkilerin en belirgini ise hacimli ve dolgun görünümlü saçları olmuştur. Tepeden bol bir krepe ile kabartılıp genellikle yarım olarak tutturulmuş saçları döneminde oldukça beğenilmiş, iki yana ayrılmış perçemleri ikonik bir görünüme sahip olmuştur. Büyüleyici doğal güzelliği, salaş ve doğal görünümle birleştiğinde Brigitte Bardot onun gibi görünmek isteyen kadınların esin kaynağı olmuştur. İşte bu kült saçlar, günümüz saç trendlerinde hala popülerliğini sürdürmektedir.

2. Mia Farrow Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

İlk olarak Altın Küre ödüllü Amerikalı oyuncu Mia Farrow’un 1968 yılında başrolünü oynadığı “Rosemary’nin Bebeği” adlı filmde kullandığı peri kesim olarak da bilinen ‘pixie’ saç modeli, çok beğenilmiş ve kadınların favori saç kesimlerinden biri haline gelmiştir. Başın arkası ve yanlarında kısa, üstlerinde tercihen daha uzun bırakılan bu saç kesimi 90’larda da etkisini sürdürmeye devam etmiş, 2002 yılında çekilen “Die Another Day” isimli James Bond serisinde Halle Berry bu saç modelini yeniden gündeme getirmiştir. Bakımı oldukça kolay olan ve modern bir görünüm kazandıran bu model günümüzde de çoğu kadın tarafından tercih edilmektedir.

3. Farrah Fawcett Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Charlie’nin Melekleri dizisindeki Jill Munroe karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Farrah Fawcett’in adeta yer çekimine meydan okuyan hacimli, gür ve aslan yelesini andıran saçları gören herkesi kendine hayran bırakmış; onun gibi havalı saçlara sahip olmak isteyen kadınlar kuaför salonlarını doldurmuş, Farrah’ın saçlarından esinlenerek peruklar bile yapılmıştır. Bu saç modeli o dönemlerde o kadar beğenilmiş ki Farrah Fawcett, bir saç şekillendirme aletinin reklam yüzü bile olmuştur. Bu etkileyici saç modeli yıllarca popülerliğini korumuş ve hiç şüphesiz geçtiğimiz yüzyılın en popüler kadın saç modelleri arasında yerini almıştır.

4. Prenses Diana Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Galler Prensesi Diana, kraliyet ailesinin diğer mensuplarının aksine, halka olan samimi tavrı ve doğallığıyla tüm dünyada büyük bir sevgi ve ilgi görmüştür. Karakterine olan beğeni kadar kısa ve yandan ayırdığı kabarık saçlarıyla ve doğallıktan yana olan görünümüyle dünyanın her yerinden kadının kendisinden esinlenmesini sağlamıştır. Hem dış görünüşü hem yardımseverliği ve zarafeti yıllar boyunca birçok hemcinsi tarafından beğenilmiş ve örnek alınmıştır. ‘Halkın Prensesi’ olarak anılan Diana, tüm zamanların en büyük stil ikonlarından biri haline gelmiş, 80’ler ve 90’ların saç trendlerinin şekillenmesinde etkin bir rol üstlenmiştir.

5. Marilyn Monroe Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Hollywood’un en ünlü isimlerinden biri olan Marilyn Monroe ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen; büyüleyici güzelliği, çekiciliği ve cömert stiliyle tüm dünyada hala bir moda ikonu olarak kabul edilmektedir. Milyonların aklında iz bırakmış stili, dünyaca ünlü birçok markaya dahi hala ilham vermeye devam etmektedir. Saçı, onunla bütünleşen kırmızı ruju ve kıyafet tercihleriyle kült bir stil inşa etmiş ve hafızalara yeri doldurulamaz bir şekilde kazınmıştır. Platin sarısı kısa saçları, yoğun ve iri dalgalarla şekillenmiş; bu gösterişli saçlar, kadınlara yıllar boyunca ilham olacak ikonik stili ortaya çıkartmıştır.

6. Jane Birkin Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Sade ve duru güzelliğiyle dikkat çeken İngiliz müzisyen Jane Birkin ve onunla bütünleşen saçları, kadınların beğenerek kullandıkları bir başka saç modelidir. Uzun salaş, uğraşılmamış havası ve onları bütünleyen perçemleriyle bu model günümüzde de kadınlar tarafından beğenilerek kullanmaktadır. Zamansız, bohem ve doğal bir görünüm elde etmek isteyen kadınların her daim tercihi olmuştur. Perçem denilince akıllara gelen ilk isim olan Jane Birkin, sade makyajı ve kıyafet seçimleriyle bir bütün olarak özellikle bohem tarzı sevenler için bir stil ikonu olarak kabul edilmiş, yıllar boyunca stilinden esinlenilmesini sağlamıştır.

7. Audrey Hepburn Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Altın Küre ödüllü İngiliz-Hollandalı aktris Audrey Hepburn başarılı bir film yıldızı olmasının yanı sıra genel stiliyle de göz doldurup hafızalarda yer edinmiş bir moda ikonudur. Gerek kıyafet seçimiyle olsun, gerek kıyafetlerini tamamladığı aksesuarlarıyla olsun, hayat verdiği karakterler haricinde de tarzıyla kendini tüm dünyaya kabul ettirmeyi başarmıştır. Her zaman ekstra kısa kakül kullanmayı tercih etmiş olan Audrey Hepburn’ün en popüler görünümü hiç şüphesiz “Breakfest of Tiffany’s” filminde kullandığı, abartılı ve kabarık görünümlü arı kovanı olarak nitelendirilen topuzudur. Audrey Hepburn bu zamansız görünümüyle ikonlaşmış ve geçtiğimiz yüzyılın en popüler kadın saç modelleri arasında yerini ilk sıralardan almıştır.

8. Jennifer Aniston Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Friends dizisinde hayat verdiği Rachel karakteriyle Jennifer Aniston, 90’lı yıllarda en popüler olan saç kesiminin de sahibi olmuştur. Orta boylu, bol katlı, hafif kıvrımlı dalgalar ve bal rengi saçlarıyla Aniston, bir dönemin evlerinden çıkıp kuaför salonlarına gitmelerine neden olmuş, oldukça beğenilen bu modelin etkileri yıllarca sürmüştür. Her ne kadar Jennifer Aniston bu rol için uzun düz saçlarını kestirdiği için başlarda saçının yeni görünümüne alışmakta zorlandığını itiraf etse de model, katlı saç kesimine modern ve taze bir hava katmış yıllar boyunca ‘Rachel Modeli’ baz alınarak birçok saç modeli türetilmiştir. Günümüze uyarlanan versiyonlarıyla bu model de sıkça tercih edilen saç kesimleri arasındadır.

9. Victoria Beckham Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Space Girls adlı müzik grubuyla kendinden bahsettiren, sonrasında ünlü futbolcu David Beckham’la olan evliliğiyle sürekli dikkat çeken Victoria Beckham, stiliyle de odak noktası her zaman başarmıştır. Victoria Beckham ile bütünleşmiş olan, Bob kesim olarak bilinen küt saç modeline asimetrik boyutlar katılarak arkadan öne uzayarak oluşturulan bu saç modeli, 2000’li yıllara damgasını vurmuştur. Bu model de oldukça tercih edilmiş, şimdilerde ise hafif bir asimetriyle de olsa hala tercih edilen bir kesim olarak beğenileri toplamaya devam etmektedir. Bu model sonraki yıllarda daha birçok asimetrik modele de ilham olmuştur.

10. Rihanna Etkisi

Geçtiğimiz Yüzyılın En Popüler Kadın Saç Modelleri

Barbadoslu pop şarkıcısı Rihanna, modern dünyanın stil anlamında göze çarpan en başarılı isimlerinden olmayı başarmıştır. Radikal saç stilleriyle toplulukları her daim peşinden sürüklemiş ve sürüklemeye de devam etmektedir. Rihanna’nın ikonik saç kesimi ‘Mohawk Kesim’ olarak adlandırılmaktadır. Saçların iki yanının tıraş edilip orta kısmı uzun olarak bırakılır. Genellikle bu uzun bırakılan kısım, dikkat çekici renklerle boyanır. Pink, Miley Cyrus gibi popüler şarkıcıların da sıklıkla kullandığı model, yeni jenerasyon tarafından tercih edilen kesimlerden biri olarak, geçtiğimiz yüzyılın en popüler saç modelleri arasında yerini almıştır.

Mobil sürümden çık