Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Son zamanların yeni estetik trendi jawline dolgu, insanların güzellik anlayışını değiştirecek cinsten büyük bir etki yaratmakta. Çene dolgusu olarak da bilinen jawline dolgu, çene kıvrımlarının daha keskin bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Çene dolgusu, kişinin yüzünde mükemmel bir simetri oluşturarak, doğuştan gelen ya da sonradan oluşan kusurları örter. Bu estetik yöntemi, yapılma süresini kısalığı ve işlem sonrasında normal hayata dönüşün kolaylığı açısından öne çıkmaktadır. Jawline hakkında bilinmesi gereken tüm bilgiler, belirgin ve kusursuz bir çene hattı isteyenlere özel listelendi. Keyifli okumalar dileriz!

1. Jawline Dolguya Dair

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Jawline, kelime anlamı olarak çene çizgisini ifade etmektedir. Jawline dolgu, çene kıvrımlarını daha keskin ve estetik bir görünüme kavuşturur. Bu işlem, kulak hizasından çene ucuna kadar, yüzün her iki tarafına da uygulanır. Uygulandığı bölgede mandibula kemik hattı yer alır. Bu sebeple mandibula estetiği, jawline dolgunun bir diğer adıdır. Jawline dolgu, yüzlerindeki asimetrik ifadeden, dolgun yanaklardan veya çenelerinin belirgin olmayışından şikayet eden insanlar için bire birdir. Jawline dolguya dair en çok öne çıkan detay operasyonun kolaylığıdır. Kısa süren işlem sonrasında hastalar, çene hatlarına dair problemlerinden kurtulabilirler. Cristiano Ronaldo ve Angelina Jolie gibi dünyaca ünlü isimlerin bu işlemi yaptırması, jawline dolgunun yaygınlaşmasında öncü olmuştur.

2. Çene Bölgesindeki Sorunlar

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Çene bölgesinde çeşitli bozukluklar gözlemlenebilir. Kişilerin genetik yapısı, çene görünümlerinde oluşan bozuklukların temel sebebidir. Örneğin, çenenin olması gerektiğinden daha geniş veya dar olması, jawline dolgu yaptırmayı gerektirebilecek bozukluklardır. Çene ucunun fazla ileride ya da geride yer alması da çene dolgusu ile çözülebilecek sorunlardandır. Bunun yanı sıra yaşlanmaya bağlı sarkmalar ve vücuttaki fazla yağ oranı ile çene hattının belirgin olmayışı da kişinin özgüvenini zedeleyen durumlar oluşturabilir. Çene bölgesindeki tüm bu genetik ve sonradan oluşabilecek sorunlar, jawline dolgu ile kolaylıkla çözülebilir.

3. Jawline Uygulayanlar

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

İnsanlar sosyal yaşantılarında sahip olmak istedikleri özgüveni estetik ile sağlayabilir. Jawline dolgu da diğer tüm estetik operasyonlar gibi kişinin kendine olan güvenini arttırır. Fakat güzelleşmeyi aceleye getirmek oldukça hatalı bir davranıştır. Zira jawline dolgu yaptırmaya karar verdikten sonra bu işlemi nerede ve kime yaptıracağınız çok büyük önem teşkil etmektedir. Diğer tüm estetik operasyonlar gibi jawline dolgu yaptırmak için de güvenilir klinikler ya da plastik cerrahi hastaneleri tercih edilmelidir. Jawline dolgu uygulayanlar, bu konuda yeterli düzeyde eğitim almış insanlar olmalıdır. Güzellik salonları gibi estetik konusunda klinikler veya cerrahi hastaneler kadar yetkinliğe sahip olmayan yerlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

4. Jawline Dolgu İşlemi

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Jawline dolgu, simetrik bir çeneye sahip olmak isteyenlerin kurtarıcısı rolündedir. 1-2 saat süren operasyonun sonunda hasta günlük yaşantına devam edebilir. Üstelik lokal anestezi bile gerektirmeyecek kadar ağrısız bir işlemdir. Fakat hasta dilediği taktirde, dolgunun uygulanacağı bölgeye lokal anestezi uygulanabilir. Jawline dolgu yapımında kullanılan en yaygın malzeme hyalünarik asittir. Hazırlanan dolgu, kişinin yüzünde önceden belirlenmiş bölgelere iğne ile enjekte edilir. Çene ucundan kulağa kadar devam eden çene hattı boyunca gerekli bölgelere dolgu uygulanır. Hasta, jawline dolgu işlemi yapıldıktan on beş gün sonra kontrol için doktora mutlaka gitmelidir.

5. Dolgu İşlemi Sonrası

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Dolgu sonrasında birkaç gün boyunca çenede hassasiyet yaşanabilir. Özellikle çenenin uç bölgesinde morluklar ve şişlikler görülebilir. Bu semptomların yaşanması oldukça normaldir ve endişe etmeye gerek yoktur. Komplikasyonlar kısa süre içerisinde kendiliğinden yok olur. Jawline sonrası, ilk yirmi dört saat duş almamaya ve alkol kullanmamaya dikkat etmek gerekir. Ayrıca ilk üç gün boyunca spordan, havuzdan ve saunadan uzak durulması önerilir. İyileşme sürecinde yaşanan ağrılar, doktorun tavsiye etmiş olduğu ağrı kesiciler ile geçirilebilir. Jawline dolgu işlemi sonrası, bir hafta istirahat etmek yaşayacağınız ağrıları azaltmakta yardımcı olur. Bir hafta sonra dolguya dair tüm semptomlar yok olacaktır.

6. Olumlu Yanları

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Jawline, yaşla beraber yaşanan sarkma, çenede gamze oluşumu ve bunun gibi komplikasyonların ameliyatsız çözümü olarak karşımıza çıkar. Anestezisiz bir operasyon olması, bıçak altına yatmaktan korkan insanlar için fazlasıyla uygundur. Jawline, alternatiflerine kıyasla olumlu yanları ile öne çıkar. Yalnızca iğne ile uygulanan bir işlem olması, iyileşme sürecini de kısaltır. Böylece yoğun iş temposuna sahip insanlar jawline dolgu sonrası sorun yaşamazlar. Elbette çene törpüsü gibi cerrahi işlemler daha kesin bir sonuç ortaya koyar fakat bu işlemler genel anestezi ile yapılır ve daha ağrılı bir sonuç ile karşılaşılır. Ayrıca cerrahi estetikte yaşanan sorunların telafisi oldukça zorken, jawline dolgunun istenildiği zaman geri alınabilir oluşu bu işleme dair iç rahatlatıcı bir detaydır.

7. Komplikasyon Görülme Riski

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Jawline dolgu operasyonunda hyalüronik asit içeren dolgu malzemeleri kullanılır. Bu şekilde gerçekleşen uygulamalarda herhangi bir komplikasyon görülme riski neredeyse imkansızdır. İşlemin gerçekleştiği bölgede kısa süreliğine kızarıklıklar ve şişlikler görülebilir. Bu durum makyaj ile kolaylıkla saklanabilir. Jawline dolguda yaşanabilecek en büyük sorun, enjekte edilen dolgunun cildin altında toplanmasıdır. Böyle bir problem ile karşılaşıldığında dolgu maddesinin yayılması için bölgeye masaj yapılır. Böylelikle cilt maddeyi hızla çeker ve oluşan şişlikler giderilir. Hasta jawline dolgu uygulaması sonrasında sonuçtan memnun kalmazsa dolgu geri alınır veya zaman içerisinde erimesi beklenir.

8. Jawline Dolgunun Kalıcılığı

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Çene hattına ve çene ucuna yapılan jawline dolgu kalıcı değildir. Jawline cildin altına enjekte edilen, kendiliğinden eriyen bir dolgu malzemesi ile gerçekleştirilir. Elde edilen sonucun kalıcılığı ise kullanılan malzemenin kalitesi ile doğru orantılıdır. Ayrıca kişinin cilt tipi ve yaşı da dolgunun kalıcılığını değiştiren etkenler arasındadır. İlk defa jawline dolgu yaptıran bir kişinin dolgusu daha hızlı erir. Birden fazla kez aynı bölgeye uygulanan dolguların kalıcılığı giderek artar. Çünkü her işlemde dolgunun yaklaşık %20’si erimez. Jawline dolgunun ortalama kalıcılığı on iki ay ile on sekiz ay arasında farklılık gösterir. Bu sürenin ardından çenenin görünümü eski halini alır.

9. Jawline Dolgunun Maliyeti

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Jawline dolguya sahip olmanın maliyeti kişiden kişiye göre değişmektedir. Fiyat belirlenirken kullanılan malzemenin çeşidi, kullanılacak dolgunun miktarı ve doktorun deneyimi göz önünde bulundurulur. İşlemin fiyatları genellikle 1mL dolgu üzerinden ölçülür. Bu miktardaki dolgu bazı kişiler için yeterli olabilirken, bazıları için 1mL’den daha fazla miktarda dolguya ihtiyaç duyulabilir. Jawline dolgu hakkında, belirgin bir çene hattı isteyenlere verilebilecek bilgiler arasında bu işlemin maliyeti de yer almaktadır. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan merkezlerin, internet üzerinden fiyat belirtmeleri yasal olmadığı için jawline dolgunun maliyeti hakkında kesin bir ücret söylenmesi mümkün olmayacaktır.

10. Egzersiz ile Jawline

Belirgin Bir Çene Hattı İsteyenlere Jawline Hakkında Bilgiler

Günümüzün güzellik anlayışı keskin ve belirgin yüz hatlarından geçmekte. Buna sahip olmak için ameliyatlı ya da ameliyatsız işlemler mevcut. Bunların yanı sıra dolgu malzemesi olarak da kullanılan hyalüranik asit içerikli cilt bakım ürünleri de oldukça revaçta. Ancak belirgin ve kusursuz bir çene hattı isteyenlere jawline hakkında verebileceğimiz bilgiler bununla da bitmiyor. Çünkü mükemmel ve estetik görünümlü bir çeneye sahip olmanın başka bir yolu daha var. Egzersiz ile jawline görünümü elde etmek! Mike Mew isimli ortodontistin geliştirmiş olduğu Mewing isimli egzersiz, uzun vadede kusursuz bir çene yapısı vadediyor. Dili damağa yapıştırmak, sakız çiğnemek, düzenli boyun egzersizleri yapmak gibi uygulamalardan sonra, insanların değişimi görülmeye değer!

Mobil sürümden çık