1. Anasayfa
  2. Müzik

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar


0

Bu yıla başlarken dünyada gerçekleşecek sarsıcı olayları büyük ihtimal öngöremediniz. Evlerinizde daha fazla vakit geçirmeye başladığınız günlerde yanınızda olan ise yine müzik oldu. 2020 yılında evde geçirilen zamanın artmasına rağmen en çok dinlenen şarkılar, eğlence mekânlarında dans etmeye alışık olduğunuz enerji dolu yabancı şarkılar oldu. Görünüşe göre herkes sıkıldığı anlarda eğlenceli parçalarla keyfini çıkarmış. Bu sene yayınlanan disko müzik ve seksenler etkili parçalar da keyifsiz günlerinize renk getirmekte faydalı oldu. Bu senenin en enerjik parçalarından birkaçını listeledik. Keyifli okumalar!

1. Physical – Dua Lipa

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Yılın en popüler albümlerinden biri Future Nostalgia oldu. Başarılı çıkış albümüyle beklentiyi yükselten Dua Lipa, albümün ilk teklisi Don’t Start Now ile heyecanı arttırmıştı. Daha sonra 27 Mart’ta yayınlanan Future Nostalgia ile mükemmel bir albüm sundu. Söylemek gerekir ki albüm adının hakkını veriyor. Seksenlerin müziğinden beslenen disko odaklı albüm, modern dokunuşlarla amacına ulaşıyor. Her şarkısı birbirinden enerjik olan albümden öne çıkan parçalardan biriyse Physical. Seksenlerin synth-pop müziğinin izlerini taşıyan parça için Lipa “Kesinlikle yüksek enerjili şarkılarımdan en çılgın olanı.” diye bahsediyor. Bu çılgınlık, bu şarkının listenin başında olmasının sebeplerinden.

2. Soul Control – Jessie Ware

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Bir başka İngiliz yıldız olan Jessie Ware de bu sene seksenlerden esinlenen sanatçılardan. Ware, bu sene “What’s Your Pleasure?” adlı dördüncü albümünü yayınladı. Albümde öne çıkan parça ise 2020 yılında yayınlanan en çok dinlenen yabancı şarkılar arasında yer alan enerji dolu “Soul Control”. Jessie bu şarkıyla ve albümle yapmak istediği hakkında şunları söyledi: “Bu şarkıyı yaparken aklımda Janet Jackson vardı… Albümdeki şarkılarda bir haz duygusu var ve bunları yaparken zevk alıyordum… Enerjimi yüksek tutmak istedim, insanların bu albümü Ne zaman sakinleştireceğimi kendilerine sormalarını istedim.” Soul Control’u dinlediğinizde istediğini başardığını düşünebilirsiniz.

3. Yo Perreo Sola- Bad Bunny

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Yılın yıldızlarından biri de Porto Rikolu yıldız Bad Bunny oldu. Bu yıl üç albüm yayınladı. Bu albümlerden ilkiyse 29 Şubat’ta yayınlanan YHLQMDLG. “Harika bir albüm. Bu albüm için çok heyecanlı ve mutluyum. Şu anda kariyerimin en mutlu anını yaşadığımı düşünüyorum.” diyerek albümü anlatan Bad Bunny, bu albümle kendisinin başka bir yönünü de ortaya koyduğunu söyledi. Albümün en eğlenceli parçalarından biriyse “Yo Perreo Sola”. Kadınların güçlü figürler olduğunu vurgulayan şarkı, bunu kulüpte zaman geçiren bir kadın üzerinden anlatıyor. Müzik videosu ile de çok konuşulan şarkı ataerkillikle mücadelede de kullanılan bir parça oldu.

4. Replay – Lady Gaga

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Kariyerinin başından insanları beri sürekli şaşırtan bir isim olan Lady Gaga, 2020 yılını boş geçmedi. Ünlü şarkıcı Cheek to Cheek, Joanne ve A Star Is Born albümleriyle alışık olduğumuz tarzından uzaklaşmıştı. Yeni albümü Chromatica ise kariyerinin ilk yıllarındaki çalışmalarına daha benzer bir albüm. Europop ve EDM ağırlıklı albüm, 16 şarkıdan oluşuyor. Bu on altı şarkıdan listede yer alan ise Replay. Diana Ross’ın “It’s My House” parçasının örneklendiği şarkı Gaga’nın mental sorunlarından bahsettiği şarkılardan biri. Pek çok şarkısında bu konudan bahseden Gaga bu albümü dinleyen hayranlarının acı çeken insanlar olabileceklerini bildiğini söylüyor ve hayranlarına da sorunlarıyla destek oluyor.

5. Who’s Gonna Save U Now -Rina Sawayama

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Yılın en heyecan verici yıldızlarından bir diğeri ise Rina Sawayama. Japonya’da doğup İngiltere’de büyüyen sanatçı, bu sene ilk albümünü yayınladı. 2020 yılında en çok dinlenen çıkış albümlerinden biri olan “SAWAYAMA”, yabancı olmadığınız tarzların birleştiriyor ve enerji dolu şarkılar ortaya çıkarıyor. Rina, bu şarkılarda 2000’li yılların pop müziğini kendi müzik anlayışıyla harmanlayarak sunuyor. Bu şarkılardan biriyse “Who’s Gonna Save U Now”. Rina’nın anlattığına göre şarkı ilk başta “bir doksanlar Britney şarkısı” gibiymiş. Aynı hafta A Star Is Born ve Bohemian Rhapsody’yi izleyince, filmlerin etkisiyle şarkı stadyumlarda çalınacak bir rock parçası haline gelmiş.

6. Real Groove – Kylie Minogue

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

2000’li yılların en popüler şarkılarından “Can’t Get You Out of My Head” ile tanınan Kylie Minogue, bu sene de sevilen bir albüm yayınladı. Disko müziğin etkilerinin çokça görüldüğü bir yılda, yılı disko müzikle anılan bir ismin albümüyle, hatta adı “DISCO” olan bir albümle kapatmak güzel oldu. Avrupa basınında “Pop’un Prensesi” olarak anılan Kylie, on beşinci albümünü “yetişkin disko” olarak tanımlıyor. Vokallerini evde kendi başına kaydeden şarkıcı Real Groove parçasını kaydını şu şekilde anlatıyor: “Real Groove en çok kayıt aldığım parçalardandı. Şarkıyı daha alçak notalarla yapmayı denedik ama yüksek notalar daha hoştu… Çabalamaya değer bir şarkıydı.”

7. How You Like That – BLACKPINK

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Son yıllarda müzik dünyasının yükselen trendi K-Pop. Bu trendin en popüler gruplarından biriyse BLACKPINK. 2016’da çıkış yapan grup, Kill This Love ve DDU-DU DDU-DU adlı iki büyük hite imza attı. Bu seneye ise Lady Gaga’nın Sour Candy parçasında yer alarak başladılar. Ardından yeni albümlerinin çıkış teklisi olan “How You Like That” şarkısını yayınladılar. Hip-hop etkilerinin görüldüğü şarkı, rekor kıran bir müzik videosu ile yayınlanan alışılmış sayılabilecek bir BLACKPINK şarkısı aslında. Grubun imzası haline gelen “BLACKPINK in your area” ile başlayan parça, grubun hassas olduğu zamanları ve bu zamandan nasıl kurtulduklarını anlatıyor.

8. MAMACITA – The Black Eyed Peas ft. Ozuna, J. Rey Soul

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Yılın bir diğer popüler grubu ise daha eski bir grup olan The Black Eyed Peas. Hitleriyle 2000’li yıllara adeta hükmeden grup, yoluna Fergie olmadan devam ediyor. Bu durum onları yeni hitler yaratmaktan alıkoymuyor. Bu sene Translation adında yeni bir albüm yayınlayan grup, albümde pek çok ismi konuk ediyor. Shakira, J Balvin, Maluma ve Mamacita’da yer alan Ozuna ve J. Rey Soul. Albümde üçüncü sırada yer alan parça, hem İspanyolca hem İngilizce sözlerden oluşuyor. Latin müziğin etkilerinin görüldüğü şarkı, The Black Eyed Peas’in eğlenceli şarkılar yaratmadaki yeteneğini farklı tarzlarda da koruyabildiğinin kanıtı durumunda.

9. Blinding Lights- The Weeknd

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Beauty Behind the Madness ile adını geniş kitlelere duyuran The Weeknd, her albümüyle kariyerini daha iyi yerlere götürmeye devam ediyor. Bu sene yayınladığı After Hours albümü ve albümün ikinci teklisi Blinding Lights bunu kanıtlar nitelikte. Enerji dolu parça, 2020 yılında Spotify’da en çok dinlenen yabancı şarkılar arasında yer aldı. Blinding Lights, bu başarısını müzik listelerinde de gösterdi. Seksenler müziğini yaşatan yüksek tempolu elektropop parçasında Abel’ın sadece yanında önemli biri olduğunda rahat hissedebildiğini anlatışını dinliyoruz. Bu hikâyenin müzik videosu pek çok gönderme içeriyor ve Heartless’ın bıraktığı yerde, Las Vegas’ta geçiyor.

10. Roses (Imanbek Remix) – SAINt JHN

2020 Yılında En Çok Dinlenen Enerji Dolu Yabancı Şarkılar

Imanbek remixiyle Spotify’da 1 milyar dinlenmeyi geçen Roses, bu sene her yerde duyduğunuz şarkılardan biriydi. Orijinal hali SAINt JHN tarafından 2016 yılında yayınlanan parçanın remixi ise 2019 sonbaharında yayınlandı. Popülaritesini ise 2020’de de sürdürdü. Orijinal halinde daha karanlık bir ton sunulmuş olan parça, tiz vokallerle ve EDM düzenlemesiyle tamamen farklı bir şarkı haline gelmiş. Bu farklılık da Brooklyn’de doğup büyüyen rapçinin işine yaramış çünkü şarkı bu sayede kendisinin en popüler şarkısı haline geldi. Pablo Escobar’a ve Scarface’e göndermelerde bulunarak başlayan şarkı, 2016’da yayınlanmış bir şarkı için çok güzel bir 2020 yılı yaşadı.

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    destekledim
    Destekledim
İlginizi Çekebilir