Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Kara mizah, kötü olayları alaycı bir şekilde anlatan, altında sürekli bir mesaj ve gönderme bulunduran mizah türüdür. Genelde toplum tarafından görmezden gelinen konuları hedef kitleye üstü kapalı bir yöntemle anlatma sanatı da denilebilir. Filmlerde, dizilerde ve hatta masum sayılabilecek çizgi dizilerde bile yer almaktadır. Çizgi dizi dünyasındaki kara mizahın komediyle birleşmesiyle birlikte diğer sıradan kategorilerden farklı bir kategori ortaya çıkmıştır. Özellikle bazı çizgi diziler, yetişkinler için en eğlenceli sayılabilecek kara mizah çizgi dizileri arasında konuyu işleyiş, güçlü mesaj, isabetli göndermeler ve eğlence gibi unsurları kullanım tarzları sayesinde oldukça popüler bir durumdadır. İşte en eğlenceli kara mizah çizgi diziler…

1. Rick and Morty

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Rick and Morty, kelimenin tam anlamıyla bir yetişkin televizyon serisidir. Evren olarak herhangi bir sınırlama yoktur. Başrolde alkolik ve dahi bir büyükbaba (Rick Sanchez) ve temiz kalpli fakat bir o kadar da kırılgan torunu Morty vardır. Rick and Morty, genel anlamda dahi dede ile torununun paralel evrenlerde ve boyutlar arası yolculuklarda yaşadıkları akıl almaz maceraları konu alır. En çok fark edilen özelliği, hemen her bölümde politik göndermeler, iğneleyici sosyal mesajlar, filmlere, kitaplara ve diğer durumlara mesajlar yollamasıdır. Evren, bilim, din, toplumsal olgular gibi konuları çok eğlenceli bir şekilde işleyen ve argonun bolca kullanıldığı Rick and Morty, yetişkinler için en eğlenceli kara mizah çizgi dizileri arasında favorilerden biri olarak gösterilmektedir.

2. The Simpsons

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

The Simpsons, Springfied isimli hayali bir kasabada geçer. Baş rolleri Homer, Marge, Bart, Maggie ve Lisa olan bu dizi, orta sınıf bir Amerikan ailesinin başından geçenleri eleştirel bir yönle anlatmaktadır. Bolca göndermelerin bulunduğu bu çizgi dizi, Homer’in çalıştığı nükleer santralde çevre kirliliğine, Bart ve Lisa’nın gittiği ilkokulda eğitim sisteminin hatalarına değinme fırsatı verir. Bunun dışında Springfiel kasabası meclisinin yozlaşmış üyelerinden ve eğlence endüstrileri üzerine mizahi şakalardan bahseder. Ancak Simpson çizgi dizisinin başka bir ünü vardır. O da gizemli bir şekilde gelecekte olacak şeyleri daha yaşanmadan dizide sahnelemesidir. Milyonlarca kişinin bu konu hakkında yorum yapması ve hayretle izlemesi dizinin popülerliğini kat be kat arttırmıştır.

3. Family Guy

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Kurgusal bir evrende geçen Family Guy serisi, çılgın bir aile olan Griffin’leri konu alır. Konu olarak Amerika’nın gündemi ve günlük olayları esas alır. Olaylar Griffin ailesinin tüm üyeleri ve köpeği etrafında gelişir. Amerikan popüler kültür ögelerine sürekli göndermeler vardır. Evin bir yaşındaki bireyi Stewie, yaşına ve zekâsına bakmaksızın sürekli yeni icatlar çıkararak dünyayı ele geçirme planı yapan bir bebektir. Toplumlara ve siyasi olaylara göndermeler yapması nedeniyle sevilen bir karakterdir. Köpeği Brian ise iki ayağı üzerinde durabilen ve konuşabilen, aklıselim davranan bir kişiliktir. Dizi genel anlamıyla Amerika’daki genç kuşağın kendini beğenmemesi, arkadaşlık ilişkileri gibi sosyal sorunlara; aynı zamanda politik mesajlara ve tarihte yaşamış kişilere bolca değinir.

4. South Park

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

South Park, çizgi diziler arasında belki de en sert çizgisi ve farklı bir çizim tarzı olan yapıttır. Dizi evreni bellidir fakat konu bakımından çok zengindir. Olaylar 4 kişilik bir çocuk grubu (Eric Cartman, Stan Mash, Kenny McCormick, Kyle Broflovski) etrafında döner. Her bir çocuğun sahip olduğu kişilik Amerikan halkının karanlık yüzünün abartılmış halini temsil etmektedir. Dizide aşırı bencillik, siyaset, din ve ırkçılık gibi kısacası dünya üzerinde var olan her konu bir mizah ögesi olabilir. Aynı zamanda cinselliğe ve küfürlere bolca yer verilmektedir. Alışılmışın dışında olan çizim teknikleriyle ve sert işleyişiyle, dünya çapında büyük bir kesim tarafından beğenerek izlenilir. Fakat bazen tepkilere de maruz kalmaktadır. Bu sebeple yetişkinler için en eğlenceli kara mizah çizgi dizileri içerisinde çok önemli bir yerdedir.

5. BoJack Horseman

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

İnsanların ve insansı davranış gösteren hayvanların bir arada yaşandığı kurgusal bir dünya. Ana karakterin bir at olduğu Bojack Horseman, 1990’lı yılların ünlü Tv oyuncusuyken şimdiki zamanda yaşadığı sorunları dile getirir. Amacı eski ününe kavuşup tekrar parlamaktır. Dizi bu üne kavuşma aşamasında karakterin yaşadığı sosyal sorunlar, alkol bağımlılığını ve alkolizm gibi konulara değinir. Ayrıca genel olarak dizide uyuşturucu, silahlanma, ölümcül hastalıklar gibi hayatın içinde bulunan sorunları göze batırmadan anlatır. Her karakterin sahip olduğu umutları, planları, günlük sorunları mizahi bir biçimde ele alır. Dizi formatı daha çok sitcom gibi görünse de altında yatan gizli mesajlar izleyicinin kendini sorgulamasına sebep olur. Bunun yanında bolca hayat dersi ve felsefe bulundurur.

6. Big Mouth

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Big Mouth, her ne kadar çizim açısından bir çocuk dizisini anımsatsa da işlediği konular ve içerikler bakımından kesinlikle bir yetişkin çizgi dizisidir. Bu seride bir grup gencin ergenliğe giriş döneminde cinsellikle tanışma evresini anlatılır. Kullanılan cinsel tema ve objeler, cesur sahneler ve diyaloglar herkesin bir zamanlar içinde olan bu evreyi yeniden hatırlatacak cinsten. Dizi içerisinde yer alan Hormon Canavarları, bu arkadaş grubunu kısa süreliğine bile olsa rahat bırakmaz. Hemen hemen her konuyu cinselliğe bağlayan bu canavarlar, işlenen temayı komik ve eğlenceli bir dille izleyicilere aktarıyor. Karakter yapısı öyle işlenmiş ki yaşanılan öfke, kaygı, sevinç, üzüntü gibi duygular izleyiciye bir yerden tanıdık geliyor. Bu keyifli dizi, o dönemin tecrübesini keyifli bir şekilde anlatan cinsten.

7. Beavis and Butt-Head

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Ergenlik dönemine yeni girmiş iki gencin olaylara bakış açısı anlatılır Beavis and Butt-Head’te. Sosyallikten uzak bir köşede tüm gün televizyon karşısında oturan, sorgulamadan kabul eden ve neredeyse her şeyi eleştiren Beavis ve Butt-Head’e göre çoğu şey ya mükemmeldir ya da berbattır. Öyle ki tişörtlerini hiç çıkarmadıkları AC/DC ve Metallica’yı bile eleştirirler. Bu çizgi dizinin farklı yönü, ergenlik döneminde görülen bir kural tanımazlık, aykırı davranma, şiddet ve karşı cinse ilgi gibi konuları bolca işler. Yaptıklarına karşı sorumsuzluk hissine sahip olma, aykırı kararlar verme ve en iyisini ben bilirim ve yaptığım konusunda tereddüt etmem mantığı, o dönemdeki gençlerin içinde bulunduğu durumu özetler niteliğinde. Farklı gülüş tarzları sayesinde birçok kesim tarafından zevkle izlenen bir yapımdır.

8. Archer

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

ISIS’te (International Secret Intelligence Service-Uluslararası Gizli İstihbarat Servisi) çalışan yakışıklı ve başarı bir gizli ajan olan Sterling Archer’ın başından geçen komik ve aksiyon dolu maceraları ele alır. Archer işinde başarılıdır fakat vurdumduymazlığıyla, ciddiyetsizliğiyle, tepeden bakmasıyla, patavatsızlığıyla ve kadınlara düşkünlüğüyle biraz da bu yönünden söz ettirmektedir. Fakat dizinin en renkli karakteri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dizide geçen komik diyaloglar, ince şakalar ve göndermeler, izleyicinin yüzünde gülümseme bırakacak cinsten. Yer yer içinde bulundurduğu argo kullanım, ince bir mizah, hovardalık ve biraz da alkolizm nedeniyle daha çok yetişkinlere hitap eden Archer çizgi dizisi, eğlenceli kara mizah ögelerinin bolca bulunduğu bir seridir.

9. F is For Family

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

F is For Family, zamansal olarak 1970’lerde geçmektedir. Dönemin Amerika’sını eleştirel bir dille sergileyen bu dizide, kahramanımız Frank’in iş ve aile hayatı, sosyal çevresiyle mücadelesi anlatılır. İşinin etkileri nedeniyle aksi, sinirli, biraz ırkçı ve agresif olan Frank, aile üyeleriyle uğraşmak zorunda. Diğer karakterler ise karısı Sue, oğlu Kevin, diğer oğlu Bill ve en küçük aile üyesi Maureen’dir.1970 dönemini güzel bir dille işleyen bu dizi, orta yaşlı izleyiciler için birer nostalji niteliğindedir. Genel olarak orta gelirli bir ailenin etrafında gelişen tanıdık olaylar yaşanmaktadır. Atmosferi, kıyafetler modası, müzikleri ve dönemini iyi yansıtan bu dizide çevre sorunları, okul sorunları, insan ilişkileri ve hayata dair bakış açılarını yakalamak mümkün. Nostalji severler için izlenmesi hoş olan serilerdendir.

10. Futurama

Yetişkinler İçin En Eğlenceli Kara Mizah Çizgi Dizileri

Futurama, ilginç ve eğlenceli bir senaryoya sahip yetişkinler için mizah çizgi dizilerinden biridir. Karakterimiz Fry bir pizza dağıtıcısıdır. 21. Yüzyılın başlarında yanlışlıkla dondurulur ve tam 3000 yılında gözlerini açar. Açtığında dünya değişmiştir. Değişen bu dünyaya ayak uydurmaya çalışır. Leela adında tek gözlü bir mutant ve Bender adında bir robotla takılır. Dizinin alternatif bir gelecekte geçmesi, sitcom tarzında olması ve olayları komik bir dille ele alması izleyicilerin büyük bir keyifle izlemesini sağlamıştır. Çizim tarzı bakımından Simpson’ları anımsatan Futurama dizisi, içinde barındırdığı sigara, alkol kullanımı gibi yaş seviyesi yüksek izleyicilere hitap eden özellikleri ve ara sıra argo kullanımı sebebiyle yetişkinler için en eğlenceli kara mizah çizgi dizileri arasında bulunmaktadır.

Mobil sürümden çık