Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Kalabalık şehirler ve yoğun trafikler hepimiz için bir kâbus olmayı başarıyor. İnsanlar gittikçe doğaya yöneliyor ve yeryüzünü içlerinde hissedebilecek aktiviteler yaratmaya çabalıyor. Doğa ile baş başa kalarak gerçekleştirilebilecek faaliyetlerin başını ise kamplar çekiyor. Kamp yapmak insanın hem bedenine hem de ruhuna olumlu katkılar sağlıyor. Çadır kurmakla işe başlayan kamp sever birisi, çeşitli doğa faaliyetleriyle de zamanını verimli bir şekilde geçiriyor. Kamp kurmaya yeni başlayanlar için birbirinden farklı hayat kurtarıcı önerileri içeriğimiz, size bilmeniz gerekenleri kısa ve öz bir şekilde anlatıyor. Keyifli okumalar!

1. Çadır Seçmekle Başlayalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Kamp yapmak için gerekli olan en önemli aracı içinde kalacağımız çadır oluşturuyor. Çadırımızı doğru seçmemiz ise kampımızın ideal bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli olan bir zorunluluk olarak beliriyor. Doğru çadır seçmenin olmazsa olmaz maddeleri bulunuyor. Kullanım alanına dikkat edilerek rahat edilecek bir çadırın gözden kaçırılmamasına önem veriliyor. Kamp yapmayı düşündüğünüz mevsim koşullarına uygun bir çadır seçmek epey mühim olan diğer bir maddeyi kapsıyor. Sağlığımız için makul bir havalandırmaya sahip olan çadırlar ise en iyi seçeneği sağlıyor. Bunlar dışında aldığımız çadırın su geçirgenliğinin kuvvetli ve fırtınaya karşı direncinin yüksek olması gerekiyor.

2. Kurmakla Devam Edelim

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Yeni başlayanlar için hayat kurtarıcı derecesindeki kamp önerileri içeriğimizin ikinci sırasında en zorlu vakalardan biri gibi görünen çadır kurma işlemine yer veriyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde eski ve korkunç çadır kurma zorlukları, gün geçtikçe azalıyor. En fazla birkaç dakikanızı alan çadır kurma işlemi, hem zevkli hem de oldukça pratik hale geliyor. Büyük çadırların kurulması, küçüklere oranla daha zor olsa da, büyüklerin dayanıklılığı paralel olarak küçüklere göre daha fazla bulunuyor. İnternet üzerinden izleyebileceğiniz kısa ve güvenli videolar sayesinde çadır kurma eylemi rahatlıkla gerçekleşebiliyor. Aynı zamanda birkaç kamp belgeseli izlemek ve kısa araştırmalar yapmak da işinizi kolaylaştıracak faktörler arasında yer alıyor.

3. Gerekli Malzemeleri Seçelim

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Kuşkusuz, kamp yapmak için en gerekli malzeme listesinin başında çadır yer alıyor. Ancak dayanıklı ve güvenilir bir çadırı seçtikten sonra sıra, onun içini gerekli malzemelerle doldurmaya geliyor.  Hafif ve yer kaplamayan mutfak eşyalarının yanı sıra küçük bir gaz ocağı işinizi büyük ölçüde görüyor. Elektrik kablosu almanız, enerji ihtiyacınızı karşılamanız için bir vazgeçilmezi teşkil ediyor. Güneş enerjisiyle çalışan ampuller ise ışıklandırmanızı karlı ve doğal yollarla sağlamanıza yardımcı oluyor. Şişme yatak alırken çadırın tüm alanı kaplamamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer isterseniz masa ve sandalyeler de eklenerek daha konforlu bir alan yaratılabiliyor.

4. Sırt Çantamızı Düzenleyelim

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Kamp yapan kişileri genellikle maceraperest ve gezgin bireyler oluşturuyor. Sırtlarına büyük bir çanta takmaktan yola çıkmaya çekinen ve kamp kurma hobisini alışkanlık haline getiren kamp tutkunlarının, neredeyse hepsinin bir sırt çantası mevcut bulunuyor. Çantayı uygun ve doğru seçmek de oldukça önemli bir gereklilik olarak beliriyor. Cinsiyete göre ayrılan çantaların boyutları ve hacimleri birbirinden farklılık teşkil ediyor. Tabi yine herkes kendi istediği çantayı seçmekte özgür oluyor ancak kamp uzmanları cinsiyete göre çanta seçiminin daha uygun olduğunu söylüyor. En hayati uyarının ise, yeteri kadar malzemeyle çantaların doldurulması olduğu savunuluyor.

5. Güvenliğimizden Emin Olalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Sessiz ve sakin ormanlık alanlar kampçılar için tercih edilecek mekânların en başında geliyor. Kamp yapan kişiler genellikle güzel bir doğa manzarası eşliğinde durgun bir zaman geçirmek amacıyla bu yolculuklarına çıkıyor. Ancak kimi zaman istenmeyen vakalar yaşanabiliyor ve bu hususta güvenirliği sağlamak epey önemli oluyor. Çadırlar için özel kilitlerin alınması gerekiyor ve kişilerin rahat bir şekilde uyuyabilmeleri tercih ediliyor. Sadece kilit alarak ancak hayatınızı korumuş oluyorsunuz. Sağlığınızı da korumak istiyorsanız kamp alanında karşılaşma ihtimaliniz olan haşereleri ve böcekleri düşünerek önlemlerinizi almanız gerekiyor. İlaçlar ve ilk yardım seti bu önlemlerin en belirginlerini gösteriyor.

6. Doğru Mekânları Belirleyelim

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Eğlenceli ve unutulmaz bir kamp anısı yaşamak için doğru bir mekân seçimi yapmak hayati bir önem taşıyor. Tercih ettiğiniz yere göre kamp serüveninizin devamı da gelebiliyor ya da kamp serüveniniz sona erebiliyor. Rahatça uyuyabilmek için çadırın kurulacağı alanın düz bir zemine sahip olması oldukça önem yaratıyor. Düz zemini bulduktan sonra orayı çalı, çırpı ve çöplerden temizlemek diğer bir gerekli adımı oluşturuyor. Korunaklı olacak şekilde bir kayalığın yanı, sizi iklimsel şartlardan muhafaza edeceği için, dağlık alanlarla etrafı çevrelemek mantıklı bir yaklaşım şeklinde beliriyor. Hayvanların çıkması muhtemel olan sulak bölgelerden kaçınmak da, güvenliğiniz için sağlıklı bir adımın ilkini yaratıyor.

7. Büyük Bir Ateş Yakalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Etrafında insanların toplanarak büyük bir ağaç kütüğünde oturduğu kamp ateşi manzaraları kuşkusuz hepimizin aklına ilk gelen resimlerden birini kapsıyor. Büyük ve alevli bir kamp ateşi yakmak belki de kamp yapmanın olmazsa olmaz ritüellerinden birini oluşturuyor.  Ancak ateş yakmak o kadar da kolay bir meziyeti teşkil etmiyor. Öncelikle, ateş yakmaya uygun malzemelerin toplanması gerekiyor. Ateş, ince dallar, kibrit yahut çakmakla tutuşturuluyor. Alev büyüdükçe odunlar kalınlaştırılıyor ve etrafında taşlardan bir çember oluşturuluyor. Çöpsel atıklar ateşe atılabilirken özellikle plastik ve folyolar yakılmıyor. Kamp bittikten sonra ateşin söndüğüne emin olunuyor ve olası bir yangını önleniyor.

8. Eğlenceli Aktiviteler Yapalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Kamp yapmaya yeni başlayanlar için en önemli hayat kurtarıcı önerileri listesinin sekizinci maddesinde aktiviteler yer alıyor. Günlük hayatın monotonluğundan kurtulmak amacıyla yapılan kamplar sizi eğlendirmek içi pek çok aktivite çeşidini içinde barındırıyor. Yaratıcılığın hesaba katıldığı bu alanda gelenekselleşmiş faaliyetler de sıklıkla tercih ediliyor. Sessiz sinema ve masal anlatma gibi çadır oyunları oynamak en çok tercih edilenlerin başında geliyor. Spor yapmak, yürüyüşlere çıkmak, yemekler hazırlamak, müzik bestelemek, doğa ile yapılacak dinlendirici ve ruhsal işlevler gerçekleştirmek (yoga), kitap okumak, sohbet etmek, keşif yapmak ve daha nicesi kamp alanlarında uygulanan en gözde aktivitelerin devamını oluşturuyor.

9. Türkiye’deki Kamp Alanlarına Göz Atalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Türkiye’de kamp için uygun alan pek fazla bulunmuyor ama çok fazla insan kamp yapmak istiyor. Çadır kurmak için illaki sosyal bir alan gerekmiyor, kampçılar özel mülk olmadığı takdirde istedikleri yere dağa, bayıra, çayıra ve doğaya yerleşim sağlayabiliyor. Ancak kamp alanları daha güvenli ve daha fazla etkileyici özelliğe sahip bulunuyor. Alan çok olmasa bile, hava, toprak, su ile doğal güzellikler ülkemizi öne çıkaran niteliklerin arasında yer alıyor. Bolu’daki Yedi Göller Milli Parkı, Marmaris’teki İnbükü Orman Kampı, Ölüdeniz’de yer alan Kelebekler Vadisi, Isparta’daki Yazılı Kanyon, Antalya’daki Köprülü Kanyon en gözde kamp alanları arasında seyrediyor.

10. Yeni Anılar İçin Dünyaya Açılalım

Yeni Başlayanlar İçin Hayat Kurtarıcı Kamp Önerileri

Dünyanın her yerinde, bölgesinde ve ülkesinde kamp tutkunlarına sıklıkla rastlanıyor. Doğaya olan özlem ve teknolojiden sıkılan ruhlar kendini yeryüzünün eşsizliğine bırakıyor. Amerika’nın Montana eyaletinde yer alan Glacier Ulusal Parkı, İzlanda’daki Myvatn Gölü, Almanya’daki Waldseilgarten, İtalya’daki Sardinya, Şili’nin Patagonya Bölgesindeki Eko Kamp Alanı dünyanın en çok tercih edilen kamp mekânları arasında yerlerini alıyor. İnsanlar artık daha fazla vakit kaybetmemek için  yku tulumlarına sarılıyor yahut konforu seviyorsa şişme yataklarına serilip güzel ve keyifli bir kamp serüvenine atılıyor. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra kamp kurmaya başlayabiliyor ve doğanın tadını çıkarıyor.

Mobil sürümden çık