Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Bir komedyen tarafından, direkt olarak onunla iletişim halindeki kitleye canlı anlatım sunan sahne gösterilerine “stand-up” denmektedir. Yaratıcı bir stand-up komedyeni, gerektiği kadar bilgiyi yeterli şaka malzemesiyle samimi bir şekilde izleyicisine aktarır. Komedyenin iletişim tekniği ve bireysel yeteneklerinin birleşimiyle etkili bir gösteri ortaya konulur. Biz de sizler için tüm bunları başarıp kendini gerçekleştirebilmiş komedyenlerin, sıkılmadan izleyeceğiniz en komik ve yaratıcı stand-up gösterileri listesini derledik. Listemizi daha çok; yükselen, güncel ve orijinal stand-up yıldızları üzerinde durarak oluşturduk. Muhteşem gösterileri izlerken ihtiyacınız olan tek şey sıcak bir kahve olacak. Şimdiden iyi seyirler!

1. Daniel Sloss – Dark

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Gösterinin en etkili ana fikri engellilik ve engellerdir. Söz konusu engel insanların karanlık yönlerini baskılayıp kendi benliklerinden uzaklaşmaları ve birtakım durumları rahatsız edici bulmalarıdır. Aksine, bu gösteriyi izlerken tabularınızı yıkabilir ve rahatsız olmaktansa tüm bunlardan keyif alabilirsiniz. Karanlık düşünceler ve durumlar da eğlenceli olabilir, hatta trajediye bile gülünebilir! Komedyenin de bahsettiği gibi eğer bunu başaracak olursak karanlığa sıkışmış bireylerin de birer insan olduğunu hatırlayacak ve tüm insanlığın hakkı olan kahkahaları onlara da vereceğiz. Kara Mizahşör Daniel Sloss’ın, muhteşem manipülatif anlatımı ve mimikleriyle “Dark” yönünüzü ortaya çıkarmaktan korkmayın!

2. Simon Amstell – Set Free

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Kırklı yaşlarındaki komedyen, evinin camından dışarıya baktığı dünyayı öyle samimi ve içten anlatıyor ki nefes almaktan daha bir hoşnut kalıyorsunuz. Set Free adlı gösterisinde insanın zihinsel yapısı ve ruh sağlığının derinliğine inerek kalabalıkla duygusal bir birliktelik kuruyor. İnsan egosu hakkında bilgiler vererek sizleri akıl almaz düşlere sürüklüyor. Kalabalığın onunla duygusal yakınlık kurmasının nedeni komedyenin kendisini tamamen içimizdeki bir çocuk gibi göstermesinden ötürü geliyor. Kendisi; bilgilendirerek güldürmeyi bir metot olarak benimsemiş, yararlı ve keyifli bir gösteri hazırlamıştır. Oldukça sevimli, enerjik ve yaşına rağmen öyle çocuktur ki ekranın içine girip yanaklarını çimdiklemek isteyebilirsiniz.

3. James Acester – Repertoire

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Sahnede akıl almaz bir gösteri ve deli bir adam var. Uzun betimlemeleri ve ilginç sahne girişleriyle özgün komedyen James Acester’ın “Repertoire” gösterisi; alışılması zor, alışılıncaysa kendinizi yerden yere vuracağınız keyifli bir gösteri. James sahnedeyken her an her şeyi yapabilir. Hikâyesini uzanarak da anlatabilir dizlerinin üzerindeyken de. James, eğlenceli anlatımında öncelikle insanların açıklarını bulma hevesinden, sonrasındaysa çocukluk hayalleri, karton kutular ve gizli polisin ses kaydı gibi konulardan söz eder. Yaşadığı kimlik bunalımını bu kez gizli polis karakterine bürünerek anlatır. Komedyen, sihirbazı andıran hareketleri, karakteristik tepkileri, pozları ve gülüşleriyle zihninizi açık tutmaya zorlayacaktır.

4. Anthony Jeselnik – Fire in the Maternity Ward

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Kara mizah sever misiniz? Cevabınız evet ise kara mizahın sınırlarını aşmış bu yaramaz komedyeni çok seveceksiniz. Anthony, önceden kurgulamış olduğu kısa hikayeleri kolaj haline getirerek sizlere komik anlatılar sunuyor. Aklınıza gelebilecek en hassas konuları bile şaka malzemesi haline getirebilen bu adamı ilk kez izliyorsanız başlarda biraz rahatsız edici bulabilirsiniz ama tarzına alıştığınızda ondan asla kopamıyorsunuz. Anthony kimsenin cesaret edemeyeceği sözleri en sert şekliyle dile döküyor. Onun hiç kimseden bir çekincesi yok! Kendisi sahnedeyken, hiçbir statü gözetmeyerek, doğru olduğunu düşündüğü aforizmasını en yukarıdaki kişilerin bile yüzüne vuruyor. Soğukkanlılığına hayran kalabilir, şaşkına dönebilirsiniz.

5. Whitney Cummings – Can I Touch It

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Uzun süredir kamera arkasında kalan komedyen, yeniden stand-up yapmak üzere sahneye geri dönüyor! Whitney bu gösterisinde feminizm, cinsel istismar ve teknoloji gibi konuları işliyor. İğneleyici dilini esprileriyle eğlenceli hale getiren Whitney, gösterisinin sonlarına doğru stand-up sanatında görülmemiş bir işe imzasını atıyor. Komedyenin kendisine çok benzeyen bir ikizi olmamasına rağmen gösterinin sonlarına doğru karşınıza kendisiyle birlikte çıkıyor. Böylelikle sahnede bir anda iki bedenli ve tek sesli komedyene dönüşüyor. İkinci Whitney gerçeği kadar komik ve eğlenceli olmamakla birlikte oldukça tuhaf. Toplumsal ironisiyle hem güldürüp hem bilinçlendirmeyi amaçlayan komedyenin etkileyici gösterisini mutlaka izlemelisiniz.

6. Tim Minchin – So Live

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Müzikal yaratılardan keyif alıyorsanız ve bu yollarla harmanlanmış bir stand-up gösterisi izlemek istiyorsanız fazla uzaklaşmayın, “So Live” gösterisi hemen yakınınızda! Tim Minch’in, sizlere geleneksel stand-up gösterilerinden çok daha farklı bir tat sunuyor. Komedyen, gösterisinin geniş bir bölümünü; ironiyle işlediği, toplumsal eleştiri konulu şakalarını, müzikal yollarla iletmeye ayırıyor. Kendi yazmış olduğu şarkılarda sivri kalemini kullanmayı ihmal etmeyen komedyen sizleri kahkahaya boğarken aynı zamanda piyanosuyla muhteşem bir sanat şöleni yaşatıyor. Gözlerinin altına çekmiş olduğu sürmesi, gizemli uzun sarı saçları ve espri yaptığında takındığı soğukkanlı tavır sizleri yanıltmasın, ne kadar zeki ve komik olduğunun farkında ve kendinden oldukça emin.

7. Kevin Hart – Irresponsible

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Yaşamadan deneyimlemek tam anlamıyla Kevin Hart’ın gösterilerini izlemekle olacak iş! Komedyenin karısı ve çocuklarıyla ilgili en komik anılarını anlattığı yaratıcı projesi “Irresponsible” sıkılmadan izleyeceğiniz stand-up gösterileri arasında yerini alıyor. Bir kadınla evlenmek hatta onunla birlikte birkaç çocuk yapmanın ne gibi komik yanı olabilir? Usta komedyen, hayatında yaptığı hatalardan çıkarttığı komedisini; muhteşem anlatımı, taklitleri ve canlandırmalarıyla sizlere sunuyor. Amerikalı komedyen, maruz kaldığı olayları anlatmakla kalmayıp öylesine yaşıyor ki sahneyi söz konusu anıdaki mekâna dönüştürüyor. Gösterisini izledikten sonra, bu adama gülmek için yalnızca suratına bakmanız yeterli olacak!

8. Trevor Noah – Son of Patricia

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Güney Afrika’lı melez komedyen Trevor Noah, samimiyeti, tatlı aksanı, taklit yeteneği ve akıcı anlatımıyla izleyenleri kendine hayran bırakan bir prens. Son of Patricia; yaratıcı ve zeki komedyenin, sıkılmadan izleyeceğiniz en komik stand-up gösterileri arasından yalnızca biri. Komedyen, gösterisinde; trap müzik, kamp yapmak, yılanlar, annesinden öğrendikleri, adaletsizlik ve ırkçılık gibi konulara yer veriyor. Siyasete oldukça hâkim olan Trevor, hâkimiyetini şaka malzemesi haline getirmekten çekinmiyor. Eleştiriye maruz kalanlar bile onun şakalarına, sahnenin ışık vurmayan köşelerinde gizlice gülüyor. Kalabalığı oldukça iyi idare eden, konularını çok hassas ve dikte edici şekilde kurgulayan bu komedyeni sevdiyseniz gülmekten karnınıza ağrılar girmek üzere!

9. Iliza Shlesinger – Unveiled

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Evliliğin ciddi müesseseliği Iliza’dan sorulmaktadır. Güçlü bir kadının evlilik deneyiminden faydalanmak istiyorsanız bu gösteri tam da sizler için. Oldukça yerinde mimikleri, vücut hareketleri, tepkileri ve tespitleriyle Iliza Shlesinger karşınızda! Komedyen sahneye yüzüğünü göstererek girer ve hayatının en güzel yılını geçirdiğinden bahseder. Düğününde yaşadığı komik olayları derlediği stand-up gösterisinde alışılagelmiş düğün geleneklerini de şaka malzemesi yapar. Yaşamış olduğu komik hikâyeleri anlatırken aynı zamanda kadın-erkek ilişkisi hakkındaki tespitlerini sizlerle paylaşır. Iliza’nın gösterisi; kendinizle alakalı ipuçları bulmanızı sağlayabilir, kim bilir belki ilişki hayatınızı şekillendirmenizde bile yardımcı olabilir.

10. Tiffany Haddish – Black Mitzvah

Sıkılmadan İzleyeceğiniz En Komik Stand-Up Gösterileri

Tiffany Haddish Amerikalı oyuncu, komedyen ve yazardır. Sahnedeki güzelliği, sesi ve dans yeteneğiyle dikkat çeken Tiffany’nin “Black Mitzvah” adlı gösterisinin konusu, kadın olmakla alakalıdır. Gösterisinde, incindiği ve mutlu olduğu çeşitli olaylardan analiz ettiği yaşam dersleriyle sizlere oldukça iyi işlenmiş, deneyimsel bir gösteri sunmaktadır. Cinselliği usta bir şekilde şaka malzemesi haline getirmeyi bilen Tiffany sahnede kendisini doğallığıyla sevdirmektedir.Harikulade gösterileri, komik ve yaratıcı şakalarıyla sıkılmadan izleyeceğiniz bu stand-up komedisi, en iyileri arasında olmayı hak ediyor.  Tiffany’nin kırkıncı yaş gününde yayınlanan şen şakrak hallerine mutlaka ortak olun.

Mobil sürümden çık