Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

İnsanın kendi sağlığı ile ilgili paylaşmak istediği bilgiler kısıtlı olabilir. Bazen hiçbir şey paylaşmak istemeyebilirler. Ancak daha az bilinen rahatsızlıklar için, birinin bu konuda açık ve dürüst bir şekilde konuşması farkındalık arttırabilir. Özellikle bir ünlünün rahatsızlığı ile ilgili konuşması damgalamayı azaltabilir ve hayranları için destekleyici bir güç olabilir. Rahatsızlıkları nedeniyle insanlar tarafından dışlanırken bir anda yıldızı parlayan ünlüler, mücadelelerini fırsata çevirerek kuvvet almışlardır. İşte bu isimlerden bazıları… Keyifli okumalar!

1. Winnie Harlow

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Winnie Harlow’un kim olduğunu bilmiyorsanız, ya son birkaç yıldır Dünya’nın yörüngesinden çıkmışsınızdır ya da her türlü sosyal medya ve iletişimden kaçınıyorsunuzdur. Süper model Winnie Harlow, vücudunuzda beyaz lekelere neden olan ve onu dünyanın en eşsiz modellerinden biri yapan vitiligo adı verilen nadir bir cilt rahatsızlığına sahiptir. Ününden dolayı her gün insanlar tarafından soru yağmuruna tutuluyor ve her fırsatta cilt rahatsızlığı ile ilgili konuşmak isteyen gazetecilere maruz kalıyor. Harlow, sırf vitiligosu olduğu için bunun sözcüsü olmadığını sıkça belirtmek durumunda kalıyor.

2. Gina Rodriguez

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Hipotiroidizmin en yaygın nedeni olan Hashimoto hastalığı, vücudunuzun enerjiyi kullanma şeklini etkileyen, az aktif tiroide yol açan bir durumdur. Jane the Virgin yıldızı, SELF’e 26 yaşında teşhisinin “bir ömür boyu lanet” gibi geldiğini ve kilo alımına, hafıza sorunlarına ve diğer semptomlara yol açtığını söyledi. Rodriguez uzun bir süre bu hastalık yokmuş gibi davranıp kendisine yeterince bakmadığını itiraf etti. Fakat artık durumu konusunda daha açık ve kendisine yeterli ilgiyi göstermekte kararlı. Bu yüzden ilaç alıyor, diyetini ayarlıyor ve gününe daha fazla aktivite entegre ediyor.

3. Sasha Pieterse

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Sasha Pieterse, Pretty Little Liars’ın yıldızlarından sadece bir tanesiydi. Sezonlar ilerledikçe aldığı kilolar yüzünden internette hakkında sıkça konuşulmaya başladı. İnsanların kötü laflarına maruz kaldı ve herkesin gözü önünde bir değişim geçirdi. Fakat insanların bilmediği Pieterse’e polikistik teşhisi konulmasıydı. PCOS olarak da bilinen polikistik hastalığının birçok semptomu vardır. Düzensiz kilo alıp verme ve alınan kiloları çok zor vermekte bunlardan bir tanesidir. Bu hastalığı çözmenin henüz bir yolu yok fakat Pieterse kendisi ile barışık olmayı hızla öğrendi ve PCOS hastalığının olduğunu söylediğinde büyük bir destek aldı.

4. Demi Lovato

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Küçücük bir çocukken sektörün içine girmiş Lovato, tüm sıkıntılarını herkesin gözü önünde yaşadı. Rahatsızlıkları nedeniyle dışlanırken bir anda yıldızı parlayan ünlüler arasına giren Lovato, birçok kez rehabilitasyon merkezlerinde kalması gerekti ve insanlar tarafından her seferinde yargılandı. Fakat farklılıkların onu güçlendirmesi gerektiğini zamanla kendisi de öğrenmiş oldu. Yıllarca bağımlılık ve yeme bozukluklarından muzdarip olduktan sonra 22 yaşında bipolar bozukluk teşhisi kondu. Şarkıcı tedavi gördüğünden beri, akıl sağlığı sorunları için farkındalık yaratmaya ve “Be Vocal: Speak Up for Mental Health”in savunucusu olarak çevrelerindeki damgalanmaya son vermeye kararlı.

5. Jillian Mercado

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Özellikle tekerlekli sandalye kullananlar gibi benzersiz modelleri podyumda sık sık göremezsiniz. Ancak kas distrofisi olan ve bu nedenle etrafta dolaşmak için tekerlekli sandalyeye güvenen IMG modeli ve FIT eğitimli Jillian Mercado, çığır açan görünümüyle bunu değiştiriyor. Target ve Diesel gibi marka devleri için kampanyalarda yer alan ve sahne arkasında dergiler için yazılar yazan Mecado, fotoğraf çekimleri üzerine bile çalıştı. Başlangıçta, Mercado, özellikle şu anda yaptığı kapasitede, podyumda işini yapmayı beklemiyordu. Fakat onun bu heyecan verici önderliği birçok insana ilham oldu.

6. Shaun Ross

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne göre, bir kişinin saçının, cildinin ve gözlerinin rengini etkileyen genetik bir durum olan okulokutanöz albinizm, 20.000 kişiden sadece 1’inde bulunur. Bu insanlardan biri, Afrikalı-Amerikalı Shaun Ross. Rahatsızlıkları nedeniyle dışlanırken bir anda yıldızı parlayan ünlüler arasına giren Ross, aynı zamanda albinizmli olup da uluslararası bir model olabilmiş ilk erkektir. Bu nedenle tamamen benzersizdir. Verdiği röportajlara göre bu rahatsızlıkla büyümek onun için kolay olmamış. Kendisini “bir buçuk metrelik bir ampul” olarak tanımlıyor ve insanların onu ne kadar rahat fark edebildiğini biliyor. Fakat bu hiç önemli değil, çünkü artık fark edilmeyi seviyor!

7. Sarah Hyland

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Böbrek displazisi, bebek anne karnındayken böbreklerin düzgün gelişmediği doğumdan kaynaklanan bir durumdur. Hyland’da bu rahatsızlığa sahip insanlardan biridir. Sıkça yaptığı doktor ziyaretleri yüzünden bir gün annesine “o kadar fazla sağlık sorunuyla doğdum ki asla normal bir hayatım olmayacak” demiştir. Annesi haklı olduğunu, asla normal bir hayatı olmayacağını söylemiştir. Fakat sağlığın yüzünden değil, özel bir insan olduğu için. Hyland’ın Modern Family isimli dizide yıldızı parlamıştır. 2012 yılında 21 yaşındayken babasından bağışlanan bir böbrek nakli geçirdi. 2017 yılında, sosyal medyada kilo verdiği için kendisini eleştiren insanlara bunun sağlık sorunları nedeniyle olduğunu söyleyerek karşılık verdi.

8. Lady Gaga

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Lady Gaga, şu ana kadar yaptığı her hareketle eleştirilen ünlülerden biri olmaya devam ediyor. Bu yüzden kötü niyetli insanların rahatsızlığı nedeni ile onu dışlamalarına şaşırmamak gerekir. Fibromiyalji, vücudun her yerinde ağrıya neden olan bir durumdur ve bundan mustarip biri aşırı yorgunluk, kas sertliği, konsantrasyon güçlüğü ve uyku sorunları yaşanır. Bu rahatsızlığa sahip olan Gaga, hastalığı ile ilgili ilk deneyimini Netflix belgeselinde paylaşarak, şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve Brezilya’daki bir konseri iptal etmek zorunda kaldığını belirtti. NHS’ye göre, bu rahatsızlık kadınları erkeklerden yedi kat daha fazla etkileme eğilimindedir. Tedavisi yoktur, ancak ilaçlar, terapi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile semptomlar hafifletilebilir.

9. Kim Kardashian

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kadınlarından biri olduğu için Kardashian, sedef hastalığı ortaya çıktığında kesinlikle çok büyük bir yankı yaptı. Keeping Up with the Kardashians’ın bir bölümünde cilt durumu ile ilgili panik olduğunda bu hastalığın ne olduğunu bulmak için çok zaman harcadı. Cildinde kabuklu, kırmızı lekeler çıkıyordu. İnternette çoğu zorbanın ağzına düşmemek adına Kardashian bunu olabildiği kadar örtbas etmeye çalıştı. Fakat bir zamandan sonra rahatsızlığını kabul edip gelen sorulara daha sakin karşılık vermeye başladı. Kardashian artık sahip olduğu farklılıktan hiç çekinmiyor.

10. Michael J. Fox

Rahatsızlıkları Nedeniyle Dışlanırken Bir Anda Yıldızı Parlayan Ünlüler

Michael J. Fox, 1998’de Parkinson’a ilişkin farkındalık ve araştırma ile ilgili bir kongre önünde, kendi hastalığından bahsetmiştir. Beyindeki sinir hücrelerini, kas işlevini ve konuşmayı etkileyen bu hastalık Michael J. Fox’ta da yer etmiştir. Fox, Pazar Sabahı CBS’ye yaptığı açıklamada, “Teşhis aldığım zaman ile bunu halka açıkladığım zaman arasında yedi yıl geçti” şeklinde beyan vermiştir. Göz önünde olduğunuz zaman, sıkıntılarınızı paylaşmak bazen yıllar sürebilir. Fox’ta dışlanmamak adına sessizliği seçmişti. Fakat nihayet rahatsızlığını paylaştığı zamandan beri, bir tedavi bulmaya yardımcı olmak ve durumun daha fazla vakasını potansiyel olarak önlemenin yollarını bulmak için bir sefere çıktı. Michael J. Fox Vakfı, bugüne kadar tıbbi araştırmalara 800 milyon dolardan fazla fon sağladı.

Mobil sürümden çık