Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Günlük hayatınızın getirdiği stres ve yorgunluğu bir nebze olsun gizlemek için makyaj malzemelerinden sıkça yardım alıyor ve aynaya baktığınızda pürüzsüz bir görünüm elde etmek istiyorsunuz. Merak etmeyin bunu sadece siz değil herkes istiyor. Aynadaki görüntünüzden memnun olmak, kendinizi güzel ve bakımlı hissetmek birçok bireyin en yoğun arzusudur. Yoğun bir iş temposunun ardından bile sizi yarı yolda bırakmayacak, gün boyu taze ve pürüzsüz bir görünüme sahip olacağınız makyaj tüyoları çok işinize yarayacak! Pürüzsüz bir makyaj için pratik ve bir o kadar da hayat kurtarıcı tüyolar neler, sizler için listeledik. İyi okumalar!

1. Cilt Temizliği

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Pürüzsüz bir görünüme sahip olmak için en önemli adım cilt temizliğidir. Cildinizi doğru ve düzenli bir şekilde temizlemediğiniz ve ona gereken ilgiyi göstermediğiniz takdirde pürüzsüz bir makyaj görünümü elde etmeniz zorlaşacaktır. Bunun için makyaja başlamadan önce yüzünüzü, cilt tipinize uygun bir ürünle temizlemelisiniz. Derinlemesine bir temizlik için, kullandığınız temizleme jeli ya da köpüğünün yanında uygun cihazları da kullanabilirsiniz. Yüzünüzü temizlerken kullandığınız yüz temizleme cihazlarının çok sert olmamasına ve yüzünüzü tahriş etmemesine dikkat etmelisiniz. Yüz temizliğinden sonra vaktiniz varsa arındırıcı bir maskeyle, temizliği destekleyebilirsiniz.

2. Cildin Nemlendirilmesi

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi nemlendirici seçiminizde de cilt tipinize uygun olmasına dikkat edilmelidir. Yağlı ve karma ciltler için su bazlı nemlendiriciler tercih edilirken, kuru cilt tipleri için ise yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Cildinizi temizledikten sonra nemlendirici uygulamanız, nemlendiricinin etkisini arttıracaktır. Nemlendirici krem, yüzünüzün belirli noktalarına sürülüp daha sonra yer çekiminin tersine doğru hafif hareketlerle cilde dağıtılmalıdır. Pürüzsüz bir makyaj için en önemli adımlardan bir tanesi olan nemlendirme aşaması, hayat kurtarıcı pratik tüyolar arasında yer almaktadır.

3. Baz Krem Uygulaması

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Profesyonel ve pürüzsüz makyajın olmazsa olmazı baz kremlerdir. Fondöten öncesi uygulanan baz kremler, makyajın daha kalıcı olmasını sağlarken cilde kadifemsi bir görüntü de verir. Baz kremler makyajın kalıcılığını arttırırken aynı zamanda renk eşitsizliklerini de azaltmaktadır. Makyaj bazları eğer cildiniz yağlı ise, yağlı görüntüyü yok etmektedir. Eğer cildiniz kuru ise baz içerisindeki nem sayesinde topaklanmayı ve kuru görünümünü engellemektedir. Makyaj bazları her ne kadar pürüzsüz bir görüntü sağlasa da çok fazla baz kullanımı gözenekleri kapatabilir ve cildinize zarar verebilir. Makyaj bazının çok sık kullanılmaması önerilmektedir.

4. Fondöten Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Ton eşitsizliklerini, cilt lekelerini, siyah noktaları kapatmak için ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için fondöten kullanılmaktadır. Fondöten seçiminde en önemli nokta, cilt alt tonuna uygun bir seçim yapmanızdır. Cilt alt tonunuza damarlarınıza bakarak karar verebilirsiniz. Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ve mavi arasındaysa nötr alt tonuna sahipsiniz demektir. Yeşil damarlara sahip olmanız sıcak al tonuna sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Uygun fondöteni seçtikten sonra ince bir tabaka halinde, temiz bir sünger veya fırça yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Gözaltları ve göz kapakları haricinde kullanılmalıdır. Bu bölgelerde fondöten kullanımı erken yaşlanmaya sebep olabileceği için, kapatıcı kullanmak daha uygundur.

5. Göz Kalemi Uygulaması

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Gözlerin içine ya da kenarlarına uygulanarak makyajınızı destekleyecek adım, göz kalemi uygulamasıdır. Genellikle siyah rengi tercih edilen göz kalemlerinin oldukça geniş bir renk skalası vardır. Beyaz göz kalemleri gözünüzü büyütür ve makyajınıza daha aydınlık bir görüntü kazandırır. Siyah göz kalemleri ise daha iddialı ve derin bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Göz kaleminizi, göz çevrenize sürdükten sonra dağıtabilir ve buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz. Kirpiklerinizi daha uzun göstermek istiyorsanız, kirpik diplerinize de göz kalemi uygulayabilirsiniz. Pürüzsüz bir makyaj için makyajınızda kullandığınız tonlara uygun göz kalemi kullanmak hayat kurtarıcı pratik tüyolar arasındadır.

6. Maskara Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Bakışlarınızı derinleştirmek için bir makyajın olmazsa olmazı kirpikleri öne çıkarmaktır. Kirpiklerinize maskarayı sürmeden önce, kirpik kıvırıcı ile hacimli bir görüntü elde edebilirsiniz. Daha sonra maskaranızı kökten uca kavrayacak şekilde uygulayabilirsiniz. İkinci katı uygulamadan önce 10 saniye boyunca, sürdüğünüz rimelin kurumasını bekleyin. Kuruduğundan emin olduktan sonra ikinci katı ve elde ettiğiniz görüntüye göre bir sonraki katları uygulayabilirsiniz. Kirpikleriniz birbirine yapışıyorsa zikzak hareketlerle bunu engelleyebilir ya da bir kirpik fırçasıyla ayırabilirsiniz. Son olarak maskara fırçanızı kirpiklerinize dik gelecek şekilde uygulamanız daha dolgun bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

7. Kaş Kalemi Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Kaş kalemi kullanımı ifadenizi güçlendirecek bir adımdır. Kaş kalemini kullanmadan önce kaşlarınız kaş fırçasıyla taramalısınız. Makyaj sırasında fondöten ya da pudra gibi makyaj malzemeleri kaldıysa temizlenecektir. Kaş renginize uygun ya da kendi tercihinize göre bir kaş kalemi seçerek uygulamaya başlayabilirsiniz. Kaşlarınızı kalınlaştırmak ya da sadece aralardaki boşlukları doldurmak için kullanabilirsiniz. Kaş kalemi uygulamasından sonra, kaş sabitleyicisi kullanarak gün içerisinde kaş şeklinizin bozulmasını engelleyebilirsiniz. Pürüzsüz bir makyaj için ifadenizi güçlendirecek kaş kalemi hayat kurtarıcı pratik tüyolar arasında oldukça önemlidir.

8. Pudra Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Pudra, ten makyajını sabitlemek, likit ürünlerin çizgilere dolmasını engellemek ve mat bir görünüm elde etmek için kullanılır. Pürüzsüz bir makyaj için pudra kullanımı oldukça önemlidir. Yağlı bir cilde sahipseniz, pudra sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır. Pudra yağlı görünümü azaltarak, mat ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlar. Hafif ve daha doğal bir makyaj yaptıysanız, pudrayı tüm yüzünüze uygulamak yerine kapatıcınızın ya da fondöteninizin birikebileceği yerlere uygulamanız daha doğru olacaktır. Nemli bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, yanaklar, elmacık kemikleri ve burun kemerine pudra uygulanmamalıdır.

9. Allık Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Yüzünüze canlı ve sağlıklı bir hava kazandırmak için allık en iyi destekçinizdir. Allık fırçasıyla, makyajınıza uygun renkte seçtiğiniz allığınızı, yanaklarınızın ortasından saç diplerine doğru uygulamalısınız. Küçük ve yumuşak bir fırçayla uygulayabilirsiniz. Allık sürerken, yüz şeklinize uygun şekilde sürdüğünüzden emin olun. Yanağınızda koyu bir görüntü oluşmaması için allığınızı fırçaya uyguladıktan sonra hafifçe vurarak fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Ten renginize uygun bir allık seçmeniz makyajınıza daha pürüzsüz ve doğal bir görünüm kazandıracaktır. Likit veya kalem allıklar tercih ediyorsanız fırça yardımıyla ya da parmak uçlarınızla dağıtabilirsiniz.

10. Ruj Kullanımı

Pürüzsüz Bir Makyaj İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Tüyolar

Makyajınızın son adımında ise makyajınıza uygun renkteki ruju sürmelisiniz. Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı nemlendirerek cildinizi makyaja hazırladığınız gibi dudaklarınızı da hazırlamalısınız. Dudaklarınız daha dolgun gözüksün istiyorsanız, dudak renginizin 1-2 ton koyu renginde bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyebilirsiniz. Çerçeveledikten sonra dudaklarınızın orta kısmına nude tonlarda ruj ve köşelere daha koyu renkte nude bir ruj uygulayarak dudaklarınıza olduğundan daha dolgun bir görüntü kazandırabilirsiniz. Eğer dudaklarınızın daha kalkık gözükmesini istiyorsanız, üst dudaklarınızın üstüne aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Dudağınızın kavisli kısmını küçük bir okunuşla aydınlatmak dudaklarınızı daha kalkık gösterecektir.

Mobil sürümden çık