Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Video oyunları, zaman geçirmek için yapılan en iyi aktivitelerdendir. Sizlere, hayal ürünü olayların içinde bulunmak ve distopik bir dünyada olmak gibi ilginç anlar yaşatabilir. Bazen bir video oyununun başından saatlerce kalkmayabiliyoruz. Keyifli anlar yaşamamızı sağlayan popüler video oyunlarının gizli ortaya çıkış hikayeleri olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için bu oyunları ve hikayeleri listeledik. Bu garip ortaya çıkış hikayelerini okuyunca çok şaşıracaksınız. Keyifli okumalar!

1. Street Fighter II

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

1987 yılında çıkan Street Fighter oyunun devamıdır. İlk dövüş oyunlarından olduğu için fazlasıyla ilgi görmüştür. Oyunun büyük bir bölümünü ‘kombo’ saldırıları oluşturmuştur. Ama bu ‘kombo’ sisteminin ayarlanması sırasında yapımcıları bile şaşırtan bir şey oldu. Oyun içerisinde saldırıları bir araya getirmek için belli düğme dizilimleri yapılması gerekiyordu. Bu sistemse bir hata sonucu ortaya çıkmıştı. Test esnasında ortaya çıkan bu dizilimi geliştiriciler bir çeşit ‘easter egg’ olarak oyunda bıraktılar. Kaza olarak ortaya çıkan bu olay Street Fighter oyununda bir yere sahip oldu. Oyunun en sevilen özelliklerinden biri arasında bu kombo tuş dizilimleri yer aldı.

2. Tomb Raider

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Çok sevilen bir seri oyunu olan Tomb Raider’ın ana kahramanı ilk olarak tasarlandığında ürkütücü bir arkeologa benziyordu. Karakterin kadın olmasını isteyen ve destekleyen bir tasarımcı ise karakterin kadın olması fikrini yapımcılara kabul ettirdi. Bu bir kumar sayılırdı ama yapımcılar bu kumarı oynamayı kabul etti. Oyunun ana karakteri, örgülü saçlarıyla ünlü Güney Amerika’lı bir hazine avcısı olan Laura Cruz oldu. Sonrasında yeni ana şirketi Eidos’a bir selam yollamak isteyen yapımcılar, karakterin İngiliz dostu olmasını istediler. Ortaya ise gelmiş geçmiş en iyi oyun karakterlerinden birisi olarak kabul edilen Lara Croft çıkmıştır.

3. Metroid

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Metroid, 1986 yılında yapılmıştır. Bir oyuncu Metroid oyununu tamamladıktan sonraysa çok ilginç bir şey yaşandı. Oyuncu, sonda kısa bir sahne olduğunu, uzaylı olduğunu ve füze patlatan kahramanın kadın olduğu gibi gizemleri ortaya çıkarttı. Bu şaşırtan olayın açığa çıkması başından beri planlanan bir şey değildi. Bir programcının önerisi üzerine oyun sonu böyle tasarlanmıştı. Bunun altında yatan hikaye ise o programcının projenin ortasında ‘ Hey, takım elbisenin içindeki kişi kadın olarak ortaya çıksa bu harika olmaz mıydı? ‘ diye sormasıydı. Bu soru sayesinde oyunun sonuna büyük bir gizem saklanmış ve şans eseri ortaya çıkmıştı.

4. Metal Gear

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Genelde Pro Evolution Soccer oyunlarıyla bildiğimiz firma olan Konami’nin 1987 yılında çıkarttığı Metal Gear oyunu oldukça sevilmişti. Oyun ilk başlarda standart bir savaş oyunu olarak tasarlansa da piyasaya sürülüşü o şekilde olmadı. Oyun yapımcılardan birisinin izlediği bir film sonucunda aranan ilgi çekici konu bulundu. Oyun daha çok, kaçma ve savaşı minimum düzeyde tutma amaçlı tasarlandı. 76 Alman askerin kamptan kaçışını anlatan bir filmden ilham alınarak Metal Gear oyunu piyasaya sürüldü ve sevilen bir oyun olarak akıllarda kaldı. Bu hikayesiyle bu oyun da popüler video oyunlarının gizli ortaya çıkış hikayeleri arasında yer almıştır.

5. Mike Tyson’s Punch Out

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Eski tarz oyun sevenlerin günümüzde hala oynadığı bir oyundur. Efsanevi boksör Mike Tyson’dan esinlenilerek yapılmıştır. Little Mac’in Mike Tyson ile karşılaşmasının konu alındığı bu oyun, ilk olarak böyle tasarlanmamıştı. İlk başlarda anonim bir boksör olarak tasarlanan karakter daha sonrasında Mike Tyson’a olan benzerliğiyle gündeme gelmiştir. Bunun sonucunda yapımcı şirket Mike Tyson’a yüzünü oyunda üç yıl boyunca kullanmak için 50.000 dolar ödemiştir. Bunun sonucunda da Mike Tyson’un ismi ve yüzü oyunda sonuna kadar kullanılmış hatta oyunun isminde bile yer almıştır.

6. Mortal Kombat

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Hikayesi birçok tartışmaya yol açan bir dövüş oyunu serisidir. Dövüş sanatları oyuncusu olan Jean Claude Van Damme’ın kendi oyununda başrol oynaması için Mortal Kombat bir araç olarak kullanılacaktı. Van Damme ile anlaşmanın bozulmasının ardından çalışma ekibi Mortal Kombat üzerine yoğunlaşmaya başladı. Bunun sonucunda Mortal Kombat oyunu tüm dünyada satış rekorları kıran bir oyun olarak hafızalarda kaldı. Günümüzde seri hala devam etmekte ve herkes tarafından bilinmektedir. Mortal Kombat’ın bu hikayesi de popüler video oyunlarının gizli ortaya çıkış hikayeleri arasında yer almaktadır.

7. Sonic The Hedgehog

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Nintendo’nun Mario ile satış rekorları kırmasının ardından SEGA firmasının cevabı herkes tarafından beklenmişti. Uzun bir sürecin ardından bulunan fikir Sonic The Hedgehog oldu. Buradaki ilginç kısımsa Sonic’in ayakkabılarıydı. Sonic’in ayakkabılarını seçerken Michael Jackson’un bir klibinden ilham alınmıştı. Michael Jackson karakterinin ayakkabıları Sonic’in ayağında bulunuyordu. Hızlı koşan bir karakterin en dikkat çekici bölgesinde bir Michael Jackson emaneti oyunda yer almıştı. Bu olay herkes tarafından fark edilmese de oyunun yapımcıları ilerleyen zamanlarda bu konuyu onaylamıştı.

8. Mario Bros

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Hala bazı raflarda yerini alan, gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında gösterilen Mario Bros ilginç bir hikayeye sahiptir. İsim konusunda karışıklıklar yaşanmıştır. Oyunun ismi ilk olarak ‘Jumpman’ olarak belirlenmiştir. Sonrasında ise o dönemlerde Nintendo Of America’nın başkanı olan Minor Arakawa, Jumpman’in şirketin kiraladığı deponun sahibine benzediğini fark etmiştir. Deponun sahibinin ismi ise Mario Segale’dir. Bu olaydan dolayı Nintendo oyunun isminde değişikliğe gitme kararı almış ve oyuna Mario Bros adını vermiştir. Oyunun kaderi, ‘Jumpman’ gibi basit bir isimden derin bir hikayeye geçiş yapmıştır.

9. Final Fantasy

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Tüm zamanların en iyi rol yapma oyunları listesi çıkartıldığında en başlarda Final Fantasy yazılmaktadır. Bu oyunun adı da bir hikayeden gelmektedir. Şirket bu oyunu son projesi olarak görmekteydi ve oyun eğer iyi satmazsa bu endüstriden çekileceklerdi. Oyuna ayrılan küçük bütçeye rağmen Final Fantasy beklenenin üzerinde satıldı. Sonrasında bu oyun için birçok devam oyunu, kısa film, dizi çekildi. Son bir proje olarak başlanıp bu ismi alan Final Fantasy, tarihteki unutulmaz oyunlar arasında yerini aldı. Bu ilginç hikaye de oyun dünyasında vazgeçmemenin ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan bir olaydır.

10. The Legend Of Zelda

Popüler Video Oyunlarının Gizli Ortaya Çıkış Hikayeleri

Nintendo’nun yapımcılığını üstlendiği bir fantastik macera oyunudur. Oyuna ad veren karakter ise adını ilginç bir yerden almıştır. Oyunun yapımcısı Shigeru Miyamoto, Zelda isminin Amerikan yazar F.Scott Fitzgerald’ın eşinden alıntı olduğunu açıklamıştır. Zelda Fitzgerald isminin hala yaşatılması ise sevenlerini mutlu etmiştir. The Legend Of Zelda, ‘Yılın Oyunu’ ödülünü kazanmıştır. 2019 yılında ise bu oyunun devamının da geleceği açıklanmıştır. Oyunun ismiyle ilgili olan hikaye ise popüler video oyunlarının gizli ortaya çıkış hikayeleri arasında yerini almıştır.

Mobil sürümden çık