İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Sitcom diğer adıyla durum komedisi oldukça yaygın bir televizyon programıdır. Sitcomlar genellikle ev, ofis gibi belirli ve kısıtlı alanlarda çekilirler. Genelde yirmi dakika olan sitcom programları, 1980’lerde hızlı bir çıkış yapmış ve oldukça ilgi görmüştür. Bunun yanı sıra sitcomların animasyon formatında yapılan örnekleri de vardır. Bugüne kadar sitcomların birçok örneğini görmüş olsakta bazıları hikayeleriyle bizleri ekrana bağlamıştır. Biz de izleyenleri ekrana bağlayan ve şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi sitcom dizileri listesini sizler için sıraladık. Şimdiden keyifli seyirler!

1. That ‘70s Show

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

İlk olarak 1998’de yayınlanan dizi 8 sezon sürmüştür. Dizi kurgusal bir yerdeki bir grup gencin 70’li yıllardaki maceralarını anlatmaktadır. Ayrıca yapım 2004’te Türkiye’de Türkçe altyazılı olarak yayınlanmıştır. 2019 yılından itibaren ise Netflix’te yayınlanmaya başlamıştır. Döneminin sosyo-politik problemlerine dikkat çeken dizi bu sayede de seyirciden büyük ilgi görmüştür. Dizi 70’li yılların önemli yapımlarını ve müziklerini seyirciye başarılı bir şekilde aktarmıştır. Bu sayede de diğer gençlik dizilerinden bir adım önde olmuştur. İzleyenleri ekrana bağlayan bu dizi, gelmiş geçmiş en bilinen sitcom dizileri arasındaki How I Met Your Mother için en iyi oyuncuları yetiştirmiştir.

2. Brooklyn Nine Nine

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Dizi 2013’te yayın hayatına başlamıştır. Brooklyn’deki bir polis karakoluna yeni bir kaptanın gelmesiyle olaylar başlamaktadır. Yapım, bu polis karakolundaki olayları renkli bir şekilde seyirciye sunmaktadır. Seyirciden büyük ilgi gören dizi yayına başladığı yıl iki kere Altın Küre Ödülü’ne layık görülmüştür. Dizi bir dönem ırkçılığa yaptığı göndermelerle de seyircinin dikkatini çekmiştir. Hala devam eden dizinin 7 sezonu vardır. İlk 5 sezonu Netflix’te bulabilirsiniz. Ancak diğer iki sezon Netflix’te yayınlanmamıştır. Dizinin senaryosu The Office gibi başarılı yapımlarda da imzası olan Michael Schur tarafından yazılmıştır.

3. Two Broke Girls

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Dizi 2011 yılında yayın hayatına başlamıştır. 6 sezonluk dizi 2017’de 138. bölümüyle final yapmıştır. Ortak bir hayali olan Max ve Caroline’nin bu hayali gerçekleştirmek için 250.000 dolara ihtiyacı vardır. Birbirlerinden oldukça farklı olan bu ikili ortak hayalleri uğruna çalışıyorlar. İkilinin bu parayı biriktirme yolundaki renkli maceraları başarılı bir şekilde seyirciye sunuluyor. Dizinin yazarları arasında Sex and the City’de de imzası olan Michael Patrick King vardır. Başrollerinde Kat Dennings ve Beth Behrs yer almıştır. Dizi bir dönem Türkiye’de TLC’de yayınlanmıştır. Seyirciden büyük ilgi gören yapımın IMDb puanı ise 6,7’dir.

4. Community

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

2009-2016 yılları arasında yayınlanan dizi Dan Harmon tarafından yaratılmıştır. Dizide bir üniversitedeki öğrenci ve öğretmenlerin maceraları konu alınmıştır. Avukat Jeff Wİnger’ın diplomasıyla ilgili bir sorun yaşanınca üniversiteye geri dönmek zorunda kalmıştır. Jeff ve ekibin geri kalanının maceraları ise böyle başlar. Dizinin yaratıcısı Harmon aslında diziyi kendi üniversite maceralarını örnek alarak ortaya koymuştur. Ancak bir dönem Harmon ekipten ayrılınca dizinin hayranları tepki göstermiştir. Harmon daha sonra geri dönse de dizi beşinci sezonda televizyon yayınından kaldırılmıştır. 6 sezonluk dizinin son sezonu ise internette yayınlanmıştır.

5. Two and a Half Men

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Dizi 2003-2015 yılları arasında yayınlanmıştır. Charlie Harper yalnız yaşayan çapkın bir adamdır. Ancak eşinden ayrılan erkek kardeşi Alan ve oğlu, Charlie’nin yanına taşınmıştır. Dizi ise bu üçlünün eğlenceli hikayesini konu almaktadır. Başarılı yapım Altın Küre ve Emmy ödülüne defalarca aday olmuştur. Hepsinde ödülleri kazanamasa da 2009 yılında Emmy’i kazanmıştır. Ödüller açısından şanslı yapımın IMDb puanı ise 7,0’dir. Dizi yayınlandığı 12 sezon boyunca Miley Cyrus ve Megan Fox gibi birçok ünlüyü konuk almıştır. Ayrıca dizi bir dönem Türkiye’de de CNBC’de yayınlanmıştır.

6. Seinfeld

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Seinfeld, 1989-1998 yılları arasında yayınlanmış 9 sezonluk sitcomdur. Dizi yayınlandığı dönemde Amerika’da büyük rağbet görmüştür. Hatta 2002 yılında TV Guide dergisi tarafından en iyi Amerikan tv şovu seçilmiştir. Bunun yanı sıra dizi Emmy ödülüne de layık görülmüştür. Dizi Jerry Seinfeld ve arkadaşlarının maceralarını konu almaktadır. Seinfeld, kazandığı ünle birçok projeye ilham olmuştur. Ünlü rapçi 2008 yılında çıkardığı “The Mixtape About Nothing” albümünde Seinfeld’den ilham almıştır. Ayrıca Gülse Birsel de Avrupa Yakası’nı yaratmak için Seinfeld’in ona ilham olduğunu söylemiştir.

7. New Girl

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

New Girl, 2011-2018 yılları arasında yayınlanan sitcomdur. Aslında hikayesi diğer sitcomlardan çok da farklı değildir. Yine bir arkadaş grubunun maceraları konu alınmıştır. Ancak New Girl, sevgilisi tarafından aldatılan Jess’in yeni bir ev ararken 3 kişiyle ev arkadaşı olmasıyla başlıyor. Samimi arkadaş ortamını yansıtan dizi seyirciden beğeniyi toplamıştır. Dizinin eğlenceli anlatımı sayesinde IMDb puanı 7,7’dir. Jess karakterini canlandıran Zooey Deschanel’in de bu ilgide payı büyüktür. Kadın-erkek ilişkilerini karakterlerle başarılı bir şekilde harmanlayan dizi bunu eğlenceli bir şekilde sunmuştur.

8. The Office

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

İngiliz yapımı The Office’in Amerika uyarlamasıdır. İngiliz yapımının yaratıcısı ve başrolü Ricky Gervais’tir. Bu yapım 2 sezon sürerken Amerika yapımı 9 sezon sürmüştür. Dizi, Dunder Mifflin adındaki bir şirketin ofisinde yaşananları seyirciye sunmaktadır. 2005-2013 yılları arasında yayınlanan dizi eğlenceli anlatımıyla seyirciden büyük ilgi görmüştür. IMDb puanı 8,9 olan dizi Emmy ve Altın Küre’ye layık görülmüştür. Ayrıca The Office hakkında daha çok bilgi için dizi hakkında yazılan bir kitap da var. Andy Greene dizi hakkındaki araştırmalar ve röportajları içeren bir kitap yazmıştır.

9. Baby Daddy

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

Senaryosu Daniel Berendsen tarafından yazılan dizi 2012’de yayın hayatına başlamıştır. Dizi Ben’in bir bebekle olan imtihanını gözler önüne seriyor. Bir gün Ben kapısında eski sevgilisinden bir not ve bir bebek bulmuştur. Ne yapacağını bilmeyen Ben daha sonra ailesi ve arkadaşlarıyla bu bebeğe bakmaya karar vermiştir. Dizide Ben’in ve ekibin geri kalanının maceraları esprili bir dille seyirciye sunuluyor. 2017’de biten dizinin 6 sezonu vardır. Ayrıca dizinin Türk televizyonuna uyarlanmış bir versiyonu bulunmaktadır. Bana Baba Dedi ismiyle uyarlanan dizi 7 bölüm sürmüştür.

10. It’s Always Sunny in Philadelphia

İzleyenleri Ekrana Bağlayan Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom Dizileri

2005’te başlayan dizi hala devam etmektedir. Diziyi aynı zamanda oyuncuları da olan Rob McElhenney, Charlie Day ve Glenn Howerton yazmıştır. Sitcomda Philadelphia’da bir bar işleten arkadaş grubunun maceraları konu alınmıştır. Yaşananları absürt bir dille seyirciye aktaran dizi bu yönüyle oldukça dikkat çekmiştir. Yapım, IMDb’de ise 8,8 gibi yüksek bir puana layık görülmüştür. Bu başarısıyla da dizi 2011 Satellite Ödüllerinde “En İyi Komedi” ödülünü kazanmıştır. Ayrıca dizide ırkçılıktan kürtaja birçok konuya mizahla beraber göndermeler yapılmaktadır.

Mobil sürümden çık