İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

İnternet ortamında pek çok içerik üretilmekte ve tüketilmektedir. Ancak bunların arasında kaliteli içerikler daha çok okunmaktadır. Bu içeriklerin daha fazla tüketilmesi doğru şekilde ve olması gerektiği gibi yayınlanmasından kaynaklıdır. Kendi içeriklerinizin kalitesini online eğitimler ile arttırmanıza yarayacak ücretsiz kursları sizler için listeledik. Şimdiden keyifli ve verimli çalışmalar dileriz!

1. Disiplin Kazanma Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Hayatınız boyunca ne yaparsanız yapın disiplinli çalışmalısınız. Öz disiplin kendinizi kontrol etmeniz ile ilgilidir. Aynı zamanda bir zihinsel sağlamlılık göstergesidir. Bu yetenek, verdiğiniz kararları iyi yönlendirme ve yaşamınız boyunca uygulayabilmenizi sağlamaktadır. Disiplin hedeflerinize ulaşmak için birer adım ve yaşamsal öneme sahip vazgeçilmez bir araç konumundadır. Başarılı olmak öncelikle kendinize karşı zaferler kazanmayı, ertelememeyi ve tembelliği bırakmayı gerektirmektedir. Bu da sadece öz disiplin geliştirerek mümkün olmaktadır. Disiplinli olmak için nerden başlayacağınızı bilmiyorsanız online eğitimli videolar izleyerek yardım alabilirsiniz.

2. Microsoft Word Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Microsoft Word, iş yerinizdeki ya da günlük hayatınızdaki yapılan her türlü yazışmaların bilgisayar yardımı ile yazılmasını sağlayan bir kelime işlemci programıdır. Günümüzde Word kullanmayı bilmeyen bir kişi kendisini girişimci, iş insanı diye tanımlaması mümkün değildir. Çünkü iş hayatında olacaksanız birtakım donanımlarınız olmalıdır. Microsoft Word kullanımı da bu donanımlardan birisidir. İş hayatınızda farklı şirketlerle, müşterilerle hatta devlet kurumları ile iletişimler kuracaksınız, işlerinizi raporlamak zorunda kalacaksınız. İşte bu nokta da Word bilmeniz sizin hayatınızı kurtaracaktır. Profesyonel bir imaj vermek istiyorsanız ve ciddi iş hayatına adım atmayı planlıyorsanız, bu eğitimi almanız sizin için çok gereklidir.

3. Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

İnternet ortamındaki gelişmeler internetin yaşam alanımızdaki her alanında kullanmamızı sağlamıştır. Bütün yaş grupları için çok kullanışlı bir araştırma merkezi haline dönüşmekle kalmamış günün her fırsatında kullandığımız bir araç haline dönüşmüştür. Herkesin kolaylıkla erişilebilir olmasıyla kullanıcı sayısı da artmıştır. Bu durumda özellikle küçük yaş grupları için riskler oluşmuştur. İnternet ortamının olumsuz etkilerini en aza indirgemek için kamu kurumlarının, okulların, çocukları internet kullanımı konusunda çocukları risklere karşı uyarmalı ve önem almaları gerekli hale gelmiştir. Bu eğitimi aldığınızda bilinçli bir tüketici olduğunuz için olumsuz olayların başınıza gelme ihtimalini düşürmüş oluyorsunuz.

4. İçerik Yazarlığı Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Türkiye’de hemen hemen herkes yazar olmayı çok istiyor veya hayal ediyor. Yazar adaylarının yazarlığa nereden başlamaları gerektiğini bilmedikleri için yazarlık için bir adım atamıyorlar. Ancak bu eğitim size nereden başlayacağınıza ve nasıl devam etmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır. İçerik yazarı olmayı sizde hayal ediyorsanız bu eğitim tam size uygun olacaktır. Sizlerde yazı yazmayı seviyorsanız ve dergiCE ailesine katılmak istiyorsanız bu eğitimi mutlaka almalısınız. Ücretsiz ve online eğitimler içeriklerinizin oluşturulmasına yarayacak ve kalitesini arttırmanıza da yardımcı olacaktır.

5. SEO Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Bütün web siteleri için olmazsa olmaz temel SEO bilgileri anlatılmaktadır. Bu etiğim videolarında anlatılan konuları, yer aldığınız sitede uygularsanız arama motorlarında içeriğiniz üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır. SEO için doğru kelimeler kullanmalı, domain ve adres yapıları, doğru etiketler, site içeriği, sitenin performansı, mobil cihaza uyumluluğu, Google Search kullanımı, backlinklerin doğru kullanılması ve SEO analiz araçlarını kullanmak gibi bütün bu detaylar eğitimle öğrenebilirsiniz. Bu eğitim sonunda sitenizin çok farklı insana ulaştığını göreceksiniz. Kısa bir sürede aldığınız eğitimlerin sizin için ve yer aldığınız site için çok olumlu yönleri olacaktır.

6. Temel Tasarım Kuralları Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

İyi bir tasarım elde etmek istiyorsanız bilmeniz gereken dört temel husus vardır. Bu hususları da Temel Tasarım Kuralları Eğitimi ile öğrenebilirsiniz. Dört temel tasarım hususu; gruplama, zıtlık, hizalama ve yineleme ile ilgili bütün detayları eğitim alarak öğrenebilirsiniz. Bu konuların temellerini, nerelerde kullanacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve yapılan örnekleri detaylı inceleyeceksiniz. Daha sonra, sizlerde bu konulara dikkat ederek yeni tasarımlarınız da farklı bir gözle bakacaksınız. Bu konuları bildiğiniz için iyi tasarımlar yapacak ve yaptığınız tasarım daha anlamlı hale gelecektir. Eğitim sonunda tasarım kurallarını bildiğiniz için yapacağınız tasarımlarda zorlanmayacaksınız.

7. Adobe Yönetici ve Kullanıcı Konsol Eğitimleri

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

İçeriklerini hazırlarken Adobe programlarına ihtiyacınız olacaktır. Eğer bilgisayarınızda program yoksa kurmak için birtakım bilgiler edinmeniz gereklidir. Adobe programlarını etkinleştirmek, doğrulamak ve lisansları dağıtmak için Adobe’nin lisanslama yöntemleri hakkında biraz da olsa bilginiz olmalıdır. Adobe’den bir ürün satın aldığınızda, lisansa Adobe yazılımını ve verdiği hizmetlerini kullanma hakkına sahip olursunuz. Adobe lisanslama konusunda seçenekleri kuruluş özelinde farklılık gösterebilmektedir. Kişisel, akademik kişisel ya da paylaşımlı cihaz lisanslama gibi tüm bu lisans türleri için aldığınız lisanslarınızı etkinleştirmek, Adobe ürünlerini indirme ve yükleme nasıl yapıldığını öğrenmek için bir eğitim almalısınız.

8. Photoshop Tasarım Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Bir içeriğinizin kalitesi yazdığınız yazı kadar yaptığınız tasarım da içeriklerinizin kalitesini arttıracaktır. İçeriklerinizin daha da kalitesini arttırmanıza yarayacak ve size yardımcı olacak ücretsiz online eğitimler alabilirsiniz. Adobe Photoshop programınızı kurdunuz ancak kullanmasını bilmiyorsanız tasarım eğitim dersi alabilirsiniz. Sıfırdan tüm eğitim videolarını izleyerek grafik çizimlerini, fotoğraf düzenlemelerini ve yazı yazma işlemlerini hepsini öğrenebilirsiniz. Fotoğrafçılık, web ve grafik tasarım konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Video eğitimler ile kendi başınıza uygulamalar yaparak yeteneklerinizi geliştirip, yeni yetenekler kazanabilirsiniz.

9. Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

Yazdığınız yazıları daha fazla okuyucuya ulaştırmak için sosyal medya hesaplarınızda reklam yapabilirsiniz. Ancak yine de istediğiniz kitleye ulaşamayabilirsiniz. Sosyal medya araçlarının farklı bir algoritması olduğu için birtakım bilgiler edinmelisiniz. Sosyal medya da reklam yapacağınız içeriğinizi aldığınız eğitim ile okuyucu kitlenize ulaştırabilirsiniz. Bu eğitim ile ileri seviye de sosyal medya uzmanı bile olabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de online olarak eğitimle kendinizi daha fazla geliştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Aldığınız eğitim ile birlikte sosyal medya alanında danışmanlık verebilecek seviye de olacaksınız.

10. İçerik Pazarlama Eğitimi

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler

İçerik pazarlama eğitimi için herhangi bir yeterliliğe sahip olmayabilirsiniz ancak sıfırdan başlayarak uzmanlığına kadar yükselebilirsiniz. İçerik pazarlama eğitimi ile hızlandırılmış bir şekilde dijital pazarlamanın temellerini de öğrenebilirsiniz. Bu alanda ilerlemek isterseniz dijital pazarlama konusunda eğitim alarak içeriklerinizi pazarlayabilirsiniz. Bu eğitim sizin için içerik üretirken kendinizi bir alanda daha uzmanlaştırabileceğiniz bir eğitim olacaktır. İçeriklerinizin kalitesini arttırmanıza yarayacak diğer bir konu ise yaptığınız pazarlama, ücretsiz online eğitimler sizin içeriğinizin kalitesini arttıracaktır.

Mobil sürümden çık