Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Her birimizin düzenli olarak spor salonuna gitme motivasyonunu elde etmeye ihtiyacı var. Ancak bir yandan da yapacağımız sporu kendimiz için eğlenceli hale getirmemiz gerek. Tam da bu noktada, içerisinde dansı, gücü, çevikliği ve aynı zamanda zarafeti barındıran bir spor düşünün. Evet, direk dansından bahsediyoruz! Bu göz alıcı estetiğe sahip direk dansına dair bilgiler ve arkasında yatan sebeplerden oluşan enteresan bir liste yaptık. Keyifli okumalar!

1. Mükemmel Fizik Hatları

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansı aslında bir tüm vücut egzersizidir. Direnç antrenmanları ve kardiyo bir arada olmak üzere esnekliği de arttırır. Direk dansçıları metal bir direğin etrafında ya ağırlıklarını askıya alarak ya da kendilerini ittirerek akrobatik hareketler yaparlar. Bir direğe tırmanmak oldukça basit gözükse bile inanılmaz bir güç eylemi gerektirir. Vücudu bu kadar tempoda tutan bir dansın, dansçılarının daha iyi görünmeleri ve elbette daha iyi hissetmeleri şaşırtıcı değildir. Hatta bu spora başlamak için belirli bir yaş aralığında olmaya veya uzun yıllardan oluşan deneyimlere ihtiyacınız dahi yok. Örneğin, bir dünya şampiyonu olan direk dansçısı Natasha Wang, yaklaşık 20 yaşına kadar egzersiz bile yapmamıştır. Bir diğer yandan Greta Pontarelli, direk dansına birkaç yıl önce başlamış, 63 yaşında şampiyon bir direk dansçısıdır.

2. Farklı Türlerdeki Direk Dansları

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansı son derece çok yönlüdür. Temelde üç ana dala ayrılmaktadır: spor, sanat ve cinsellik uyandırıcı. Spor kategorisinde, zor numaralar yapan ve anlaşılması zor kas gücü sergilenmektedir. Hatta bu işi oldukça ciddiye alan sporcular vardır. Zira bazıları direk dansının olimpik olması adına dilekçe dahi vermiştir. Dansın sanatsal kısmı ise direk gibi dikey bir aparatın sadeliği, sanatçının yorumuyla göz alıcı bir estetiğe sahip direk dansına dönüşür. Pek çok direk dansçısı çıplak ayakla performanslarını sergiler. Bunun yanı sıra modern dans, sahne donanımı ve farklı kostümler de kullanırlar. Son olarak, cinsellik uyandırıcı bir görünüme de sahip olan direk dansı yine pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Bu eğilimde dans eden sanatçılar genellikle topuklu ayakkabı veya daha erotik kostümler tercih ederler.

3. Vücudun Belirli Kısımları Açık Olmalı

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansçılarının direği güvenli bir şekilde kavrayabilmeleri için bacakları, kolları ve karın kısımları açıkta olmalıdır. Pantolon giyerken yapılabilecek bazı dönüş hareketleri, pozlar ve zemin çalışmaları da vardır. Ancak daha gelişmiş veya profesyonel hareketler sergileyebilmek için uygun miktarda cilt açıklığına sahip olmak gerekir. Başlangıç için genellikle sporcu sutyenleri ve kısa, yapışkan şortlar tercih edilir. Zaten pek çok yeni başlayan direk dansçısı, nasıl göründüklerinden daha çok ne kadar eğlendikleri ile ilgilenirler. Odaklarının başarabilecekleri şeylere kayması aynı zamanda özgüvenlerini oluşturmaya yardımcı olur.

4. Uygun Eğitimin Önemi

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansı gerçekten eğlenceli bir etkinlik olsa da hafife alınmaması gereken ciddi bir atletik eğilimdir. Uygun eğitim alınmadığı takdirde epey tehlikeli bile olabilir. Bazı insanlar ilk denemede direğin ne kadar zorlayıcı olabileceğini anlamakta güçlük çekebilir. Vücutta oluşabilecek çürüklere ek olarak, direk dansçıları uygunsuz veya aşırı antrenmanlar sebebiyle omuz veya sırt ağırı yaşayabilir. Elbette mümkünse sertifikalı bir eğitmenden öğrenilmelidir. Eğer bu mümkün değilse ve evden alınan bir eğitim durumu mevcut ise talimatlara birebir uyulmalıdır. Zira yanlış yapılabilecek olan en ufak hareket ciddi tehlikelere veya yaralanmalara neden olabilir.

5. Erkek Direk Dansçıları

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Elbette her aktivite, spor ve etkinlikte olduğu gibi, direk dansı da cinsiyet ayırt etmeksizin herkese açıktır. Göz alıcı bir estetiğe sahip direk dansına dair bilgiler içerisinde direk dansı yapan erkeklerin sayısının her yıl attığı gözlenmektedir. Hatta artık yarışmalarda erkekler bölümü bile vardır. Erkeklerin üst vücut gücüne yönelik doğal eğilimleri aynı zamanda onları direk dansı sporu için ideal adaylar yapmaktadır. Uygulayıcının tahta bir direk üzerinde yoga duruşları sergilediği, geleneksel bir Hint sporu olan Mallakhamb gibi birçok eski dans türü mevcuttur. Aslında bu gibi danslar tarih boyunca yalnızca erkekler tarafından yapılmıştır.

6. Bahanelere Yer Yok

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansı yapmak fikri bazılarınızda gergin bir his yaratabilir. Zira belki ideal kilonuzda olduğunuzu hissetmiyor olabilirsiniz. Ya da ritminizin olmadığını düşünüyor veya bunun için artık çok geç olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak, kendiniz için barikatlar oluşturmak yerine, cesurca adımlar atmak gerekir. Örneğin, “üst vücut gücüne sahip olmamak” gibi bahanelere yer yoktur. Zamanla beceriler, güç ve beden farkındalığı geliştirilir. İster koordinasyon probleminiz olsun ister kendi vücut ağırlığınızı kaldıramıyor olun. Yine de direk dansı öğrenmek için her zaman açık bir kapı vardır. Büyüme süreci asla bitmez ve olasılıklar, hayal gücünüzün izin verdiği kadar yaratıcı olabilir.

7. Her Zaman Cinsellik Uyandırmaz

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Göz alıcı estetiğe sahip direk dansına dair bilgiler arasında başlıca bilmemiz gereken şey, dansın her zaman cinsellik uyandırmak zorunda olmadığıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, spor veya sanatsal eğilimler ile de yapılabilir. Eğitim sürecinin genellikle tuhaf ve nezaketten yoksun anlarla dolu olduğuna dair yorumlar da mevcuttur. Çoğu direk dansçısı yeni hareketler denemekten kaynaklanan morluklar, yanıklar ve sıyrıklara sahiptir. Ayrıca yine pek çok direk dansçısı performanslarını sergilerken spor sutyenleri ve kısa şortlar giyiyor, doğru. Fakat bu dansçılar genellikle moda yerine rahatlıklarını göz önünde bulundurarak kıyafetlerini seçerler.

8. Ama Uyandırabileceği Yerler Mevcut

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansının baştan çıkaran cazibesi elbette inkâr edilemez. Dansın ilk defa ana akım haline geldiği, birçok direk dansçısının striptiz kulüpleriyle olan ilişkisini uzaklaştırmaya çalıştığı bir dönem mevcuttur. Ancak daha sonra bu bağlantının, ciddiye alınma çabalarını etkisiz hale getirdiğini hissederler. Topluluk o zamandan beri bu bağlantıyı bir sahiplenme biçimi olarak geliştirir. Dolayısıyla bu sanat biçiminin egzotik dansta taşıdığı köklere saygı duyarlar. Günümüzde birçok dans ve hareket tarzı modern direk dansına ilham verir. Bugün uygulanan tür, striptizciler olmadan var olamazdı. ABD’deki ilk gayriresmi direk dansı derslerinin çoğu striptiz kulüplerinde gerçekleşmiştir. Hatta ilk stüdyoların çoğu, küçük işletme sahibi ve girişimci olan striptizciler tarafından kurulmuştur.

9. Aile Gibi Bir Topluluk

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Direk dansı hala birçok insan tarafından bir tabu olarak görülmektedir. Dolayısıyla topluluğu birbirine bağlayan benzersiz bir yakınlık mevcuttur. Tüm mesleklerden, etnik kökenlerden, dinlerden, kültürlerden ve yaşlardan direk dansçıları vardır. Hatta direk dansı vasıtasıyla okyanus aşırı ülkelerde birbirleriyle tanışan insanlar ve dünyayı gezenler dahi vardır. Dansçılar, yeni hareketler öğrenmek için birbirlerine epey destek olurlar. Birbirlerinin videolarını paylaşır ve yine birbirlerinin performanslarını izlerler. Direk dansının onlara verdiği bu ortak ilgi, tıpkı diğer takım sporları gibi direk dansçılarını da özel bir anlayışla birbirlerine bağlar.

10. Duygusal Olarak İyileştirme Özelliği

Göz Alıcı Estetiğe Sahip Direk Dansına Dair Bilgiler

Elbette direk dansının fiziksel faydaları harikadır. Ancak pek çok direk dansçısı için aslında bir harekette ustalaşmak o kadar da önemli değildir. Önemli olan belirli bir duyguyu ifade etmekten aldıkları duygudur. Örneğin, herhangi bir spor geçmişi olmayan bir öğrenciye ilk direk tırmanışında yardımcı olabilmek önce başarı hissine yol açar. Bunun sonuncunda öz güven artar ve olağanüstü dakikalara şahitlik edilir. Ayrıca direk dansında herhangi bir duyguyu ifade etmek de mümkündür. (Kızgın, üzgün veya neşeli olmak gibi.) Atletik beceri ve sanatsallığın birleşimi, direk dansını diğer tüm dans ve spor türleri içinde benzersiz kılar.

Mobil sürümden çık