Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Mevsim fark etmeksizin hemen herkes fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak ister ancak yaşam koşulları ve temposu her zaman istediğimiz vücut için elverişli olmaz. Aklımıza ilk gelen ise diyet ve detoks programlarıdır. Günlük temponuzda veya öğün aralarında, evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri ve tariflerini sizin için derledik. Öğün olarak tüketeceğiniz tariflerimiz yetersiz gelirse, yanına bol yeşillikli bir salata da ekleyebilirsiniz. Unutmadan detoks programınız sırasında bol su içmeyi de unutmayın.

1. Salatalık Detoksu

evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri

Salatalık, limon ve naneden oluşan bu karışım, günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar. Salatalık, vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olacağı gibi iştahınızı da azaltır. Hazırlanışı ise oldukça pratiktir. Limon ve salatalık dilimlenerek suyun içerisine koyulur, ardından nane yaprakları bütün halde ilave edilir. 24 saat bekletip, gün içerisinde tüketebilirsiniz.

2. Zeytinyağı Detoksu

evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri

Sabahları, kahvaltıdan 20 dakika önce içeceğiniz 1 kaşık zeytinyağı hayatınızı tamamen değiştirebilir. Zeytinyağı sindirime yardımcı olur, kabızlığı önler, vücuttaki toksinleri atar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, kalp ve beyin dostudur, içerdiği E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktirir.

3. Su Detoksu

evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri

Günde en az 2 litre su içmek, uygulayabileceğiniz en kolay detoks yöntemidir. Ben çok su içemiyorum, diyorsanız suyunuzun içine 4 ila 5 adet taze nane yaprağı ekleyebilirsiniz. Nane hem toksinleri atmanıza hem de susamanıza yardımcı olacaktır. Tatlı tüketiminiz arttıysa ve azaltmak istiyorsanız, suyunuza 1 adet çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Bu şekilde iştahınız kapanır ve kan şekeriniz dengelendiği için tatlı yeme ihtiyacı hissetmezsiniz.

4. Kış Detoksu

evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri

Malzemeler, katı meyve sıkacağına yerleştirilip düğmeye basılır ve öğününüz hazır. Kış detoksundaki malzemelere, yeşil olan tüm sebzeleri ekleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında yapılan bu detoks, içerdiği klorofil sayesinde vücudunuzdaki oksijen miktarını arttırır. Bu da kendinizi daha enerjik ve hafif hissetmenizi sağlar.

5. Kırmızı Detoks

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Vitamin deposu olan bu tarifimizi hazırlamak için, demlenmiş yeşil çayın içine tüm malzemeleri ekleyip blenderdan geçiriyoruz ve detoks karışımınız hazır. Bu tariften iki porsiyon çıkıyor, dilerseniz iki farklı öğünde tüketebilirsiniz.

6. Maden Suyu Detoksu

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Detoksunuzu hazırlamak için sıcak suyun içerisine tüm malzemeleri ekleyin, 10 dakika beklettikten sonra gün boyu tüketebilirsiniz. Tatlıyı çok tüketiyorsanız çubuk tarçını iki adet kullanabilirsiniz. Soğuk çay seviyorsanız buzdolabında bekletip, soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Bu detoksunuzun yanında bol su ve öğünlerinizde yeşillik tüketmeyi ihmal etmeyin.

7. Yeşil Detoks

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Malzemelerin hepsini robottan geçirip, detoks karışımını tüketebilirsiniz. Sebzelerin posasını yemek istemiyorsanız, tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirip, sadece suyunu da tüketebilirsiniz. Bu detoks sizin için gerekli mineral ve vitamin ihtiyacınızı karşılar ve daha enerjik hissettirir.

8. Avokado ve Ispanak Detoksu

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Avokado, yüksek lif içerdiği için açlık hissini önler, K vitamini deposudur. Tüketeceğiniz bu karışım sayesinde lif, mineral ve vitamin ihtiyacınız karşılanacak, daha enerjik hissedip bol bol su tüketeceksiniz. Yapmanız gereken tüm malzemeleri blenderdan geçirip, en son suyu ekleyerek, blender işleminin tekrar etmek olacak. Elde ettiğiniz karışımın üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ya da 4 adet ceviz ve badem ekleyerek tüketebilirsiniz.

9. Ispanak Detoksu

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Vitamin deposu olan bu karışım toksinleri atmanıza yardımcı olurken, içerdiği A,C,E,K vitaminleri sayesinde cildinizi de pürüzsüz bir hale getirecektir. Bu karışımı elde etmeniz için yapmanız gereken ıspanak, salatalık, nane ve maydanozu, blenderdan geçirip su ekleyerek blender işlemini tekrar etmektir. Son olarak limonu da dilimleyip suya attıktan sonra 3 saat bekleyip, gün boyunca bol su ile birlikte tüketebilirsiniz.

10. Turuncu Detoks

Evde Kolayca Uygulayacağınız Detoks Yöntemleri

Bu detoksumuz, kış aylarında vücudunuzdaki toksinleri atarken sizi hastalıklara karşı korur. Detoksunuzu hazırlamak için tüm malzemeleri dilimleyerek blenderdan geçirmelisiniz, dilerseniz karışıma 1, 1/2 bardak su ekleyebilirsiniz. Detoks karışımınıza istediğiniz herhangi bir beşinci meyveyi de ilave edebilirsiniz.

Bonus: 75 Kalorilik Yaban Mersini Detoksu

evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri

Evde kolayca uygulayacağınız detoks yöntemleri listemizde, bu lezzetli ve besleyici detoksu paylaşmadan geçemedik. Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içerisinde meyveler ile akçaağaç şurubunu birleştirin ve meyveleri eritin. Yoğurdu bir kaseye koyun ve eriyen meyveler ile karıştırın. Yoğurt ile meyveler tamamen karıştığında diyetler için uygun az kalorili öğününüz hazır demektir. Afiyet olsun.

Mobil sürümden çık