En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

4 dk okuma süresi


Bilgisayarlarımızda ya da telefonlarımızda müzik arşivleme dönemi sona ereli bir hayli zaman geçti. Artık dinleyiciler streaming adı verilen servislerle o an istediği müziği dinleyebilmekte. Şu an ise piyasada her damak zevkine göre streaming uygulamaları bulunuyor. Kimisi canlı performans kayıtlarına ulaşmakta kolaylık sağlarken kimisi kendi platformuna özel konserler kayıt ediyor. Bu içerikte günümüzde en çok kullanılan online müzik dinleme platformları sıralandı. Keyifli dinlemeler!

1. Deezer

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

2022 yılında 15 yaşını tamamlayan Deezer piyasadaki en eski müzik platformlarından biri olma unvanını taşıyor. Pek çok farklı cihaz tarafından erişilebilir ara yüzü, CD kalitesindeki streaming servisi ve geniş kütüphanesi ile ön plana çıkan Deezer her ne kadar listede yer alan diğer platformlarla baş edebilecek ses kalitesine sahip olmasa da kendi özgün kullanıcı kitlesini oluşturmuş durumda. Ücretsiz, Premium ve Aile gibi planlar sunan Deezer’in ücretsiz paketinin kullanılması reklamları sevmeyenler için her ne kadar önerilmese de bir alternatif olarak düşünülebilir. Deezer’in Premium paket fiyatı şu anda 17,99 TL olarak fiyatlandırılmıştır.

2. Fizy

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Geçmişte Youtube videolarını mp3 olarak stream ederek bu işe başlayan Fizy daha sonra Turkcell tarafından alınmıştır. Geniş bir müzik arşivi bulunan Fizy rekabetçi fiyatlarıyla ve Turkcell operatör kullanıcılarına yönlendirilmiş data kullanım ve fiyat kolaylıkları ile diğer platformlara göre bir adım daha ön plana çıkabilir. Saniyede 320 kilobaytlık bir ses kalitesi sunan Fizy için oldukça yeterli denebilir. Fizy, Öğrenci, Duo ve Premium adı altında üç paket sunuyor. Söz konusu paketlerden en ucuzu üniversite öğrencilerinin faydalanabildiği öğrenci paketi 8,99 TL rekabetçi fiyatıyla ön plana çıkarken 13,99 olarak fiyatlandırılan Premium paket fiyatı ve iki kişinin faydalanabildiği 23,99 TL olarak fiyatlandırılan Duo paketi Fizy’nin rakiplerine göre daha uygun fiyat sunduğunu göstermektedir.

3. PowerApp

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Bir Power Fm ürünü olan PowerApp birçok farklı radyo seçeneği, podcastler, dj setleri ve oldukça yaratıcı çalma listeleri ile kendini göstermektedir. Diğer müzik platformlarından farkı direkt olarak istenilen şarkının seçilememesi olsa da ücretsiz olması ile ön plana çıkmaktadır. Farklı tarzlardaki radyoları hemen önünüze sunması o an ne dinlemek istediğini bilmeyenler ve kararsız kalanlar için harika bir alternatif sunmaktadır. Dünya radyolarına da erişim sağlayan PowerApp özellikle ülkemizde en çok kullanılan ve tercih edilen online müzik platformları arasında yerini almış ve dinleyicileri ile interaktif sunduğu programlar ile de diğerlerine nazaran daha etkileşimli bir seçenek haline gelmiştir.

4. Shazam

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Tam olarak online müzik platformları arasında yer almasa da en çok kullanılan hizmetlerden birini sunan Shazam çıktığı günden beri hep en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuştur. Algoritması sayesinde o an etrafınızda çalan müziğin künyesini önünüze getiren Shazam kullanıcılardan topladığı data sayesinde de en çok aratılan müziklerin ne olduğunu belirten listeler yayınlamaya başlamıştır. Çevrenizde, ülkenizde ya da dünyada en çok aratılan müziklerin neler olduğunu, hali hazırda trend olan parçaları bulabilmek için de kullanılan Shazam özellikle dinleyicilerin nabzını yoklayan, çalma listeleri hazırlamayı sevenler için ideal bir hizmettir.

5. Idagio

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Klasik müzik severlerin tercih ettiği Idagio, bestecilerin farklı orkestralar ve şefler tarafından yorumlanan versiyonlarını da içerisinde barındırmasıyla kendini gösteriyor. Kayıpsız ve sıkıştırılmamış olarak stream edilen müzikleri özellikle odyofiller arasında oldukça talep görmektedir. Maalesef klasik müziğin hitap ettiği alanın görece niş olması ve talebin az olması bu online platformu fiyatının diğerlerine göre fazla olmasını sağlamıştır. Aylık kullanım fiyatı 10 Euro olarak fiyatlandırılan Idagio’nun ülkemizde popüler olmasının önüne taş koysa da özellikle klasik müzik için bir alternatif olarak görülebilir.

6. Tidal

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Odyofiller arasında çok popüler olan bir diğer platform olan Tidal en çok kullanılan müzik platformları arasında yer alır. Flac uzantılı müzik dosyaları stüdyo kalitesinde ses sağlamaktadır. Özellikle HI-FI ses sistemine sahip olanların tercih ettiği Tidal her ne kadar ülkemizde hizmet sunmasa da oldukça geniş kütüphanesi ve kayıtları için VPN ile birlikte kullanılabilir. Aylık 9,99 USD olarak fiyatlanan Tidal gelirinin büyük kısmını direkt olarak sanatçılar ile paylaşması ile de ön plana çıkmaktadır. Plak kalitesinde müzik sunması ve geniş bir müzik kütüphanesi sunması ile göz önünde bulundurulabilir.

7. SoundCloud

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Özellikle amatör müzisyenler, söz yazarları ve prodüktör arasında çok popüler olan SoundCloud aslında bir müzik paylaşma platformudur. Ancak yeni müzik keşfetmeyi sevenler, farklı yorumlara ulaşmak isteyenler de SoundCloud’un geniş kütüphanesinden faydalanabilmektedirler. Sanatçılar için farklı özellikler de sunan SoundCloud sanatçıları, dinleyicileri ve küratörleri bir araya getirmektedir. Ücretsiz olan servis kendi içerisinde topluluğu müzik severlerin birbirleriyle iletişime geçmesi, sanatçıların daha geniş bir topluluğa ulaşması açısından oldukça faydalı ve yenilikçi bir platformdur.

8. YouTube Music

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

YouTube’un reklamsız bir deneyim sağlayan Premium servisi ile birlikte ortaya çıkan YouTube Music, geniş müzik kütüphanesi, ilgileneceğinizi düşündüğü içerikleri önünüze getiren gelişmiş algoritması ve iyi derlenmiş listeleriyle son zamanlarda oldukça popüler olmuştur. Hoşunuza giden ancak herhangi bir albümleri olmayan amatör grupları da dinlemenize izin veren, dünyanın belki de en geniş kütüphanesini önünüze koyan Youtube Music fiyatı Youtube Premium ile birlikte 21,99 TL olarak belirlenmiştir. Diğer platformlarda bulunmayan pek çok konser kaydının da yer aldığı Youtube Music her türlü müzik zevkine ait sonsuz içeriğe sahip.

9. Apple Music

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Eskiden iTunes’un verdiği hizmeti dönüştürerek sağlayan ve diğer platformlara göre aslında görece yeni olan Apple Music özellikle Apple cihazları ile uyumu, ses kalitesi ve kendi platformuna özel içerikleriyle diğer platformlardan biraz ayrılıyor. Apple’ın sesli asistanı Siri ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışabilen Apple Music küratörler tarafından oluşturulan çalma listeleri konusunda diğer platformlara göre biraz eksik kalsa da bu konuda her geçen gün piyasa standartlarına erişmeye bir adım daha yaklaşıyor. Apple Music şu anda öğrenciler için 6,99 TL, öğrenci olmayanlar için 13,99 TL ve altı kişiye kadar kullanıma izin veren aile paketi için 20,99 TL olarak fiyatlandırılıyor.

10. Spotify

En Çok Kullanılan Online Müzik Platformları

Günümüzde belki de en çok kullanılan ve en popüler olan müzik uygulaması unvanını taşıyan Spotify, yüksek ses kalitesi, geniş kütüphanesi ve kullanıcıları tarafından oluşturulmuş çalma listeleri ile adından söz ettirmektedir. Her ne kadar çok reklama maruz bıraksa da ücretsiz olarak da kullanılabilen Spotify’ın pek çok farklı ödeme planı bulunmaktadır. Öğrenciler için 8,99 TL, Premium paketi 17,99 TL, iki kişinin kullanabildiği Duo paketi 23,99 TL ve altı kişinin kullanabildiği aile paketi 29,99 TL olarak fiyatlandırılmıştır. Spotify aynı zamanda yılın belli zamanlarında kullanıcılarına ait istatistikleri de güzel bir formatta paylaşıp paylaşılabilir bir içerik oluşturmaktadır.


Bu içeriğe ifadenle renk ver!

Beğen Beğen
5
Beğen
Mutlu Mutlu
4
Mutlu
Eğlenceli Eğlenceli
5
Eğlenceli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Olamaz Olamaz
0
Olamaz
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
1
Komik
İlginç İlginç
0
İlginç

Yorum bırak