1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Doğru Olduğunu Düşündüğümüz Teknolojik Yanlışlar


0

Günümüzde sürekli gelişen teknolojiyle birlikte, hangi bilgilerin doğru veya yanlış olduğunu öğrenmek zor olabiliyor. Birçok yaygın teknoloji efsanesi bulunduğu gibi, eski teknolojiler için bir zamanlar doğru olsa bile yeni teknolojiler için doğru değildir. Hatta bazı efsaneler sadece hayal ürünüdür. Bizde teknoloji alanındaki bazı efsaneleşmiş bilgilerin gerçekte ne kadar doğru olup olmadığını sizler için derledik. Bakalım doğru bildiğimiz teknolojik yanlışlar size de tanıdık gelecek mi?

1. Whatsapp’ta bir kişiyi engellediğinizde size bir daha asla ulaşamaz.

Whatsapp

Hayır, ulaşabilir. Engelli dahi olsa grup sohbetlerinde aynı grupta iseniz mesajları size ulaşacaktır.

2. Megapiksel değeri fazla olan telefon kameraları daha kaliteli fotoğraflar çeker.

Teknolojik Yanlışlar

Bir resmin kalitesi sadece kameranın megapiksel değeriyle ilişkilendirilemez. Megapiksel değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir. Kalite aslında akıllı telefonunuzun kamerasının lensine ve sensörüne bağlıdır. Megapiksel sadece bir etkendir ve en önemlisi de değildir.

3. Instagram’da profilinize bakanları gösteren uygulamalar doğruyu söylüyor.

Instagram Takip

Instagram ve Facebook benimsedikleri politikaları gereği asla bu bilgiyi kimse ile paylaşmıyor. Bunu öğrenmenin hiçbir yolu olmadığı için sizin de bu tip uygulamalara boş yere güvenmemeniz gerekiyor.

4. Cep telefonunu başka şarj adaptörleri ile şarj etmek, telefona zarar verir.

Telefon Şarj

Hayır, telefona zarar vermez. Çünkü telefon, adaptörün amperi yüksek olsa dahi ne kadar amper çekebiliyorsa, adaptörden o kadar amper çekecektir. Ancak kalitesiz bir adaptör için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

5. Akıllı telefon şirketleri yeni bir model piyasaya sürüldüğünde mevcut telefon modellerini yavaşlatıyor.

Teknolojik Yanlışlar

Akıllı telefonların yazılımdaki gelişmeler nedeniyle zaman içinde doğal olarak yavaşladığı biliniyor ancak efsaneye göre akıllı telefon üreticilerinin eski telefonları bilinçli olarak yavaşlattıkları inanılıyor. Ama böyle bir durum söz konusu değil çünkü süreç doğal olarak gerçekleştiğinden, üreticilerin bilerek onları yavaşlatmalarına gerçekten ihtiyaç olmadığı ortaya çıkıyor.

6. Instagram’da hikayeleri görenler listesinde ilk sırada olanlar sizin profilinize en çok bakanlardır.

Instagram

Çoğu insan böyle düşünüyor fakat işin aslının bununla bir ilgisi yok. Instagram belirli bir algoritmaya sadık kalarak bu listeyi oluşturuyor

7. Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmeden kullanmak telefona zarar veriyor.

Teknolojik Yanlışlar

Artık lityum ion pillerle bu gibi tüm şarj efsaneleri geçersiz hale gelmiştir. Telefonunuzun pili tamamen şarj olduysa, batarya elektrik akışını kesmesi sayesinde şarjda kullanmanız telefonunuza herhangi bir zarar vermez.

8. Tarayıcının gizlilik modu tam güvenlik sağlar.

Gizli Sekme

Teknolojik yanlışlar listemizde son olarak, gizlilik modu bilinenin aksine tam bir güvenlik hali sunmaz. Gizli modda olmanız sadece arama geçmişinize dair bir iz bırakmamanızı sağlar. Sizi tamamen takip edilemez kılmaz.

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    destekledim
    Destekledim
İlginizi Çekebilir