1. Anasayfa
  2. Eğitim

dergiCE İçerik Standartları


0

Burası dergiCE, burada her şey serbest… Demeyi çok isterdik ama maalesef öyle değil. Her kurum ve kuruluşta olduğu gibi burada da belli kural ve standartlar mevcut. Ama hemen gözünüz korkmasın, dergiCE içerik standartları, yazarlarımız ve okuyucularımız için Nutella çalışanlarıyla beraber özenle hazırlandı. İsteyenler bir fincan kahve ile birlikte örnek taslağımızı indirerek, üzerinde çalışmalarına başlayabilir. Gerekli olan office programı, bilgisayarınızda yoksa burayı tıklayarak kurabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!

1. İçeriğiniz Başlık Kadar Yaratıcı Olsun

dergiCE içerik standartları

Öncelikle bilmeni isteriz ki dergiCE, son derece dinamik bir ekibe sahip. Üstelik bu ekip, SEO uyumlu başlık üretiminde de oldukça yaratıcı ve yardımsever. Bu nedenle size düşen tek şey, bu yaratıcı başlıklara uygun yaratıcı içerikler üretebilmek. Fakat sakın unutmayın! dergiCE’deki her konu başlığında bir cevap yatar. Bu başlıklar, kendi gemisinin kaptanı olan içerik üreticileri için bir rota niteliğindedir. Üstelik dergiCE, rotasını şaşırmayan, bütünselliğe ve yaratıcılığa önem veren içerik üreticilerini sever! Bilgi, sevgi ve saygı paylaştıkça çoğalır.

2. Giriş Gelişme Sonuç Önemli!

dergice içerik standartları

İçeriğinizin başında mutlaka bir giriş paragrafı bulunmalı! Bu kısım genel olarak içeriğinizin konusunu kapsayacak şekilde olmalıdır. Bunu yaparken bütünselliğe dikkat etmeli, paragrafınızı ne çok kısa ne çok uzun tutmalısınız. İdeal olan 5-8 satır arasıdır. İlgi çekici bir giriş paragrafının ardından okuyucularınıza 1,2,3… şeklinde listeler sunabilirsiniz. Unutmayın içeriğinizin, makro-mikro, hibrit ne derseniz deyin, dolaylı ve bütüncül açıdan birbiri ile bağ kurması okuyucularınız ve dergiCE için oldukça önemli!

3. Listeler Halindeki İçerikleri Severiz

dergice içerik standartları

Ürettiğiniz içerikleri sayı ile sıralayıp, listeler haline getirirseniz dergiCE ekibi çok mutlu olur, mutluluğunu herkesle paylaşır. Bunun için içeriğinizi, listeler halinde düzenli bir şekilde hazırlamaya çalışın. Liste başlıklarını paragrafı kapsayacak şekilde kısa ama öz tutmaya özen gösterin. En fazla 5 kelimelik ara başlıklar halinde ve bütünsel liste başlıkları olarak hazırlamanızı öneririz. Böylece okuyucularınız sizi sevecek ve konuyu kısa başlıklar halinde kategorize ettiğiniz için daha fazla ziyaretçi kazanacaksınız.

4. En Az 10 Maddede İşi Bağlayın

dergice içerik standartları

dergiCE’den seçtiğiniz başlıkları ve her içeriğinizi bir kitap gibi ele alın. İçeriğinizi içindekiler sayfası misali bölümlere ayırın ve en az 10 liste başlığından oluşturun. Listelerken 30 maddeyi de aşmayın. İdeal olan top 10 listesi ile sınırlandırmaya çalışın. Bu aşamadan önce mutlaka liste başlıklarının daha önce dergiCE’de yazılıp yazılmadığı konusunda detaylı bir araştırma yapın. Çünkü kimse aynı yazıları okumak istemez! Araştırma sonucunda listenizi önceden yazılmayan maddelerden farklı bir şekilde kurgulayın. Zaman kaybı yaşamamanız için top 15 listesi hazırlayıp, çakışan olması halinde 5 ara başlığı eleyip, top 10 düşürebilirsiniz.

5. Liste Başlıklarını Oluştururken Dikkat!

dergiCE İçerik Standartları

dergiCE’de yazdığınız içerikleri listelerken okuyucuların ilgisini içerikte toplayıp, ihtiyaçlarına cevap vermeniz, yazılarınızın kalitesini artıracaktır. Bu da liste başlıklarını maddeler halinde sıralarken bütünselliğe dikkat etmenizle mümkün olacaktır. Tamamen özgün bir içeriğe sahip olmak için maddeler halinde başlıklarını sıralarken dergiCE’de tek tek aratın, eğer yoksa listenize ekleyiniz, varsa farklı bir liste başlığı ekleyiniz. Liste başlıklarının açıklamalarında ise paragrafın en az 7 satırı geçmesine dikkat ediniz. Satır sayısının eşit olması mizanpaj açısından okuyucuyu kendisine çekecektir! Ayrıca asla ben, sen dili kullanmayın! Objektif, tarafsız olduğunuzu göstermek için siz dilini kullanmayı tercih ediniz. Çünkü bir içerik yazarı, objektif tarafsız olmalıdır.

6. Görselleri Çekinmeden Araştırın

dergice içerik standartları

İyi bir araştırma, iyi bir içerik demektir. Konuyu araştırırken dikkatlice araştırdığınız gibi görsel seçerken de araştırmalısınız. Tabii bakmak var, görmek var! Mümkünse telifsiz stok sitelerinden indirin. Eğer bulamazsanız, google, yandex gibi arama motorlarından aratabilirsiniz. Ancak her görseli hemen indirmeyin! Yüksek kalitede ve reklamsız bir şekilde olduğuna dikkat edin. İngilizcesini aratarak daha çok görsele ulaşabilirsiniz. Eğer düşük görsel bulabildiyseniz, o zaman ekstra bir işlem daha yapmanız gerekecek. Upscale.media sitesinden yapay zeka ile çözünürlüğünü artırmalısınız.

7. Görsel Seçimleriniz İçeriğe Uygun Olmalı

dergice içerik standartları

İçerikleriniz için görsel seçimi son derece dikkatli yapılmalıdır. Bunun için belirli stok görseller indirebileceğiniz siteler var, buralardan seçebilirsiniz. Telif haklarını ihlal eden görseller kullanılmamalı ve kesinlikle içeriğinizle doğrudan alakalı olmalıdır. Resimlerle daha fazla şey anlatabileceğinizin bilinciyle hareket edin! Son olarak dergiCE’ye yüklenen görseller 768×384 boyutunda (300 DPI çözünürlükte) ve jpg formatında olmalı. Bu formata uyarlanabilecek yatay görselleri baştan seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Başka boyutlarda görselleri göndermeyin lütfen!

8. İçerik Aşırmak, dergiCE Yasalarınca Suç

dergiCE İçerik Standartları

Yazacağınız içerik son derece özgün cümleler barındırmalı, yeni şeyler söylemeli ve hiçbir yerde benzeri olmamalıdır. Aksi halde sorumluluk size aittir. Unutmayın, yazdığınız her içerik kendi alanında özel yetiştirilmiş hakimler tarafından incelenmekte ve herhangi bir aşırma tespiti halinde derhal reddedilmektedir. Aynı zamanda yazarlık yetkiniz de süresiz olarak bloke edilir. Cümlelerinizi, doğru kaynaklardan beslenerek kendi süzgecinizden geçirip, Türkçe anlatım ilkelerine göre yazabilirsiniz.

9. Kategori ve Etiket Seçimine Özen Gösterin

dergice içerik kuralları

İçeriğinizin hangi kategoriye uygun olduğunu iyi saptayın. Ardından içeriğinizle alakalı etiketler seçmeye ekstra özen gösterin. Etiketlerinizi en çok aranan kelimelerden belirlemeye çalışın. Bu konuda tabii ki Google Trendler’den yararlanabilirsiniz. Buraya tıklayarak sizler için hazırladığımız içerik üreticileri için yardımcı olabilecek siteler yazımızı da incelemeyi unutmayın.

10. İçeriklerinizin Demlenmesine İzin Verin!

dergiCE İçerik Standartları

dergiCE içerik üreticileri olarak üzerinize düşen görevi tam anlamıyla yapmanız için planlı bir şekilde son ana bırakmadan yapmalısınız. Kurduğunuz basit cümlelerden hızlıca ya da baştan savma yapılıp yapılmadığı anlaşılabilir. Çünkü karşınızda kelime cambazları var. Bilginin hızla yayıldığı bir çağda artık okuyucu daha değerli! Deadline (son tarih) vermemizin sebebi son ana bırakılması için değil! Tam tersi içeriğiniz üzerinde iyice düşünüp, tabir caizse demlenmesi ve pişmesi içindir. Hatta önceden hazırlayıp, farklı modlarda dışınızdan okuyarak, kulağınızı tırmalayan kelimeleri değiştirebilir ve kaliteli bir metin hazırlayabilirsiniz. Geri kalan sürenizde görsellerinize fazlasıyla zaman ayırabilirsiniz. Kaliteli bir içerikse her halinden belli olacaktır!

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    destekledim
    Destekledim
İlginizi Çekebilir