Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Toprağın hafifleticiliği ve doğallığı herkesi büyüler. Dokunmak bir yana toprağa bakmak bile içimizi rahatlatır. Toprak; gücü, sertliği ve sabitliği sembolize eden element olarak bilinse de fiziksel anlamda dinginliği sağlar. Toprağın direkt olarak vücuda teması spirituel fayda sağlamakla kalmaz birçok fiziksel rahatsızlığa da çözüm olur. İnanılmaz gelecek ama, çıplak ayakla toprağa basmanın her yaştan insanın vücudunda yarattığı etki 10 numaradır. Kimyasal ilaçlarla çözüm aradığınız rahatsızlıklar varsa, bu içeriğimiz ile rahatsızlıklarınıza doğal çözüm yolları bulabilirsiniz. İşte toprağın vücudumuza faydaları…

1. Kan Akışını Hızlandırır

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Çıplak ayakla toprakta yürümek, vücuttaki kan akış hızını %280’e kadar hızlandırır. Kan akışının hızlanması da hücrelere daha fazla oksijen taşınmasını sağlar. Fazla oksijen vücudu zinde tutar ve çok daha enerjik hissetmenizi sağlar. Tüm bunların yanında kan akışının hızlanması ve fazla oksijenin hücrelere ulaşması, kalp krizi, felç ve alzheimer gibi hastalıkların da riskini azaltır. Genetik olarak bu hastalığı taşıyanların düzenli olarak çıplak ayakla toprağa basmaları bu hastalıklara yakalanma olasılığını azaltacaktır. Özellikle genç yaşlarda günde 1 saat yalın ayak toprakta yürümeniz ileriki yaşlarda oluşabilecek birçok hastalıktan korunmanıza yardımcı olacaktır.

2. Regl Semptomlarını Hafifletir

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Regl öncesi birçok kadının vücudunda belli semptomlar oluşur. Siz de adet döneminin öncesinde karın ağrısı, stres ve gerginlik gibi belirtilerle karşılaşıyorsanız, çıplak ayakla toprağa basmanızı öneririz. Çünkü toprak üzerinde yalın ayak yürümek kortizolu azaltmada oldukça etkilidir. Kortizol diğer adıyla stres hormonu olarak bilinir. Regl öncesi kortizol seviyesi yükselir ve birçok kadında farklı bir şekilde baş gösterebilir. Baş ağrısı, meme hassasiyeti, karın ağrısı, kas ağrısı ya da halsizlik bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu semptomlara neden olan kortizol, günlük hayatı etkileyebilir. Bunun önlenmesi için yalın ayakla toprağa basmanız yeterli olacaktır. Bu sayede regl semptomlarınız ciddi oranda azalacaktır.

3. Stresi Azaltır

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Stres, günümüzün en yaygın sorunlarından biridir. Yoğun iş ve okul hayatı, yorucu sosyal hayat, hayatımıza stresi her geçen gün daha fazla dahil etmemize neden olur. Elbette ki; durum böyleyken stres hepimiz için kaçınılmazdır. Ancak stresimizi azaltmamız mümkündür. Araştırmalar, toprak üzerinde yalın ayak yürümenin stresi büyük ölçüde azalttığını göstermiştir. Öyle ki; yalın ayak toprak yürüyen insanlar, yürümeyenlere göre stresin etkilerinden çok daha az etkilenmiştir. Toprağın mucizevi spiritüel etkisi, stresi azaltarak hayat kalitesini arttıracaktır. Unutmayın ki; birçok fiziksel ve psikolojik rahatsızlığın temelinde de stres yatar.

4. Diyabeti Önler

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Bilinen en güçlü genetik rahatsızlıklardan olan diyabet, çevresel faktörlerle de tetiklenebilmektedir. Yapılan araştırmalar topraklamanın diyabet hastalığı üzerinden önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Özellikle çocuklarda görülen iki tip diyabet hastalığının başlıca sebebi -eğer genetik faktör yoksa- topraklama eksikliği olarak görülmektedir. Diyabet hastalığı, tedavisi zor ve hayat kalitesini etkileyen bir hastalıktır. Bunun için önlem almak çok önemlidir. Sizin de diyabet hastalığınız ya da hipergliseminiz varsa çıplak ayakla toprakta yürümeniz kan şekerinizi düşürmeye yardımcı olacaktır. Birçok yan etkisi bulunan ilaçlardansa toprak çok daha doğal ve rahatlatıcı değil mi?

5. Uyku Kalitesini Arttırır

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Çıplak ayakla toprağa basmanın stresi ve negatif elektriği alması, vücudumuza yarattığı en önemli 10 etki arasındadır. Çünkü stres ve negatif elektriğin azalması uyku kalitesini büyük ölçüde arttırır. Uyku problemlerinin temeli genelde psikolojik sebepler ve strese dayanır. Günlük yaşamın stresi, yorgunluğu ve yoğunluğu en çok uykuyu etkiler. Uyku kalitesinin düşmesi de stresi arttırır. Böyle bir kısır döngü içerisinden çıkmak, vücudu rahatlatır. İki durumun birbiriyle ilişkisi paraleldir. İkisini de düzene sokmak, toprağın mucizevi etkisiyle mümkündür. Stresin azalması derin uyku süresinin ve uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur.

6. Kas Ağrılarını Hafifletir

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Spor sonrası oluşan kas ağrıları rahatsız edici olabilir. Bu ağrıların dayanılmaz boyutlara ulaşması, sporun faydalarını gölgede bırakacaktır. Sporla birlikte salgılanan serotonin hormonunu arttırmak ve kas ağrılarını hafifletmek ise toprak zeminde yalın ayak yürüyerek çok kolay. Sadece spor sonrası değil, fiziksel rahatsızlığa ya da gerginliğe bağlı kas ağrıları ve tutulmalar da toprak sayesinde hayatınızdan çıkabilir. Eğer sizin de böyle şikayetleriniz var ve hayatınızı olumsuz yönde etkiliyorsa toprağa bir şans vermelisiniz. Toprak ruhani ve fiziki dinginliğinizi sağlamada oldukça etkili olacaktır. Düzenli olarak toprakta yürüdüğünüzde bu şikayetlerinizin kaybolduğunu göreceksiniz.

7. Psikolojiyi Olumlu Yönde Etkiler

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Çıplak ayakla toprağa basmanın spiritüel açıdan da kişiyi rahatlattığından bahsetmiştik. Gaetan Chevalier tarafından yapılmış bir araştırma da bunu kanıtlamıştır. Bu araştırmaya göre günde en az bir saat -vaktiniz yoksa 10 ile 30 dakika arası- çıplak ayakla toprağa basmanın ruhsal sağlık üzerinde yarattığı etki inanılmaz. Yalın ayak toprak üzerinde yürümek, ruhani dinginlik ve rahatlama sağlar. Moralinizin bozuk olduğu ya da motivasyonunuzun düştüğü zamanlarda toprağa çıplak ayakla basarak modunuzu yükseltebilirsiniz. Toprağın spiritüel etkisiyle farkı vücudunuzda hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Denemekte yarar var!

8. Enflamasyonu Bastırır

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Damar sertliği ya da tıkanıklığı, kanser, romatizma, astım gibi hastalıkların temeli enflamasyondur. Enflamasyon, vücudun herhangi bir maddeye verdiği tepkidir. Vücudun doğal koruma reaksiyonlarından olan enflamasyonun gereğinden fazla olması ise, vücuda zarar verir. İltihaplanmaların, şişmelerin sebebi enflamasyondur. Enflamasyonun baskılanmasında gereken ise antioksidandır. Çıplak ayakla toprağa basıldığında vücuda giren negatif iyonlar kanı inceltir ve elektron transferi sağlar. Bu sayede enflamasyon baskılanır. Böylece enflamasyon, olması gerektiği gibi sadece vücudu korumaya başlar.

9. Kırmızı Kan Hücrelerinin Zeta Potansiyelini Düşürür

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Kırmızı kan hücrelerinin zeta potansiyelinin artması kalp krizi riskini arttırır. Özellikle genç yaşta doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda zeta potansiyelinin çoğaldığı gözlemlenmiştir. Fakat çıplak ayakla toprağa basmak, zeta potansiyelini nötr yani olması gereken hale getirir. Genetik olarak kalp rahatsızlığı taşıyıcısıysanız ya da düzenli ilaç –doğum kontrol, tansiyon hapı gibi- kullanıyorsanız kırmızı kan hücrelerinizin zeta potansiyeli çoğalabilir. Zeta potansiyelini düşürmek için her gün toprak zemine yalın ayak basabilirsiniz. Böylesine kolay bir işlemle geri dönüşü olmayan sonuçlardan kendinizi koruyabilmeniz harika değil mi?

10. Vücuttaki Fazla Elektrik Yükünü Alır

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Yarattığı 10 İnanılmaz Etki

Çıplak ayakla toprağa basmanın yarattığı en önemli etki, belki de bu 10 maddenin bel kemiği vücuttaki fazla elektrik yükünü almasıdır. Topraklama olarak da bilinen bu yöntemle vücuda giren negatif iyonlar, vücudu fiziksel ve mental olarak rahatlatır. Özellikle teknolojik cihazları fazla kullanmak vücudumuzda elektrik yükünün birikmesine neden olur. Deri altındaki kasların yorulmasına, gerginliğe ve halsizliğe yol açan fazla statik elektriğin vücuttan çıkışının sağlanması gerekir. Statik elektriği boşaltmanın en kolay ve rahatlatıcı yolu ise yalın ayak toprağa basmak ya da yürümektir. Eğer günlük hayatınızda teknolojik cihazlarla çokça vakit geçiriyorsanız, topraklama yapmanız çok önemlidir.

Mobil sürümden çık