Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Düğün gününüz tamamen sizin ve eşinizin özel gününü kutlamakla ilgilidir ancak misafirleriniz de bugünün bir parçası olmak için oradalar. Bu yüzden onları mutlu etmek önemlidir. Büyük gününüzde, masalar arasında gezinirken ya da yemekteyken siz etrafta olmadığınızda herkesi eğlendirecek, en akıllıca düğün fikirleri alternatif olarak düşünülebilir. Tüm katılımcılar birbirini tanımaz ve çoğu zaman konuşmanın devam etmesi için bazı eğlenceli ve ilgi çekici düğün aktiviteleri sayesinde konuklarınızı gün boyunca hep birlikte iyi geçinecek ve kendi anılarına sahip olacaklar. İşte 10 muhteşem düğün konuğu aktivitesi ile tıpkı sizin gibi bugünü konuklarınıza gelmiş geçmiş en güzel gün olduğunu düşündürtecek fikirler. Keyifli okumalar!

1. Eğlenceli Oyunlar

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Oturma planında istediğiniz kadar vakit harcayın, her zaman birbirini o kadar iyi tanımayan insanlardan oluşan bir masa olacaktır. Sohbeti başlatacak eğlenceli oyunlar ve aksesuarlar, düğün eğlencesi söz konusu olduğunda oldukça farklı ama aynı zamanda yaratıcı olmanın harika bir yoludur. Dev jenga, satranç, zar oyunu, dama, halka atma veya kroket gibi açık hava çim oyunları her zaman eğlendirir. Bir masa tenisi masası, disk atma tahtası veya masa oyunları köşesi ayarlamak konukları gerçekten bir araya getirebilir ve birbirini tanımayan insanların kaynaşmasına yardımcı olabilir. Ancak dışarıda bir alana sahip değilseniz (veya yağmur yağarsa) iç mekan oyunları olması iyi bir fikirdir. O zaman imdadınıza küçük masa oyunları; zeka oyunları, oyun kartları ve bulmacalar yetişerek kesinlikle akşam boyunca dans etmeyen konukları eğlendirecektir.

2. Video ve Fotoğraf Köşeleri

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Güzel bir fotoğraf kabininin popülaritesi hiçbir zaman sona ermiyor. Konuklarınıza hayatınızın hikayesini anlatan kişiselleştirilmiş aksesuarlar, kıyafetler, eski şapkalar kullanarak, eğlenceli fotoğraflar için poz verebilecekleri bir alan inşa etmek mükemmel bir fikirdir. Ayrıca, düğün gününüzü sonsuza kadar hatırlamalarını sağlamak için konuklarınıza eve götürmeleri için güzel bir hatıradır. Misafirlerin kendi mini videolarını oluşturmaları için bir video alanı da oluşturabilirsiniz. Canlı bir çiçek duvarını, balonlarla örtülü veya konuklarınızın yanında poz vermeleri için fotoğraf tahtaları tasarlayabilirsiniz. Bir kameraman tutuyorsanız, “video standı” kurup kuramayacağını sorabilirsiniz. Sadece bir telefon veya dijital kamerayla kendi video kabininizi de kurabilirsiniz. Hatta ağır çekim videolar çok eğlenceli hatıralar olabilir. Büyük güne instagram hashtag’i açmayı unutmayın!

3. Toplu Etkinlik

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Hayatınızdan görüntüleri veya videoları bir araya toplayıp gün boyunca ekranda göstermelerini sağlayabilir ve misafirlerinizin hayatınızın bir parçası olduklarını onlara hatırlatmak için aile ve arkadaşlarınızın görüntülerini yayınlama fikrini böyle bir günde kullanabilirsiniz. Hatta birden fazla mikrofona sahip bir karaoke makinesi kiralayabilir ve bunu enstrümanlar, peruklar ve müzik temalı aksesuarlar ile tamamlayabilirsiniz. Herkesin mırıldanmasını sağlamak için ideal olan bu harika fikirle kalabalığı eğlendirebilirsiniz çünkü partiye başlamak için karaoke setinden daha iyi bir yol yoktur. Gece sonunda ise kağıt fenerler, gelin ve damadın düğün uğurlaması yapması tüm misafirlerinizi harika bir ortak an için bir araya getirecektir. Çin fenerlerini gökyüzüne göndermek veya bir gölde yüzdürmek, misafirlerinden iyi dilek notlarıyla birlikte bırakmak düğün temanız için mükemmel olacaktır!

4. Ziyaretçi Defteri

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Alternatif ziyaretçi defterlerinde gerçekten yaratıcılığınızın sınırı yok. Yapboz versiyonları, yıllık tarzı olanlar, hikaye kitabı ziyaretçi kitapları, çerçeveli olanlar, jenga oyunu ziyaretçi defteri, gibi seçeneklerle konuklarınızı hatırlamanın, isimlerini bir kitaba yazmalarını sağlamaktan çok daha fazla etkili olacağını düşünebilirsiniz! Daha eğlenceli fikirleri de tercih ederek büyük gününüzde herkesi eğlendirebilecek ziyaretçi hatırlatmaları ile en akıllıca düğün fikirlerine imza atabilirsiniz. Bir Polaroid kamera alabilir konuklarınızın fotoğraflarını çekmesini altına notlar yazmasını sağlatabilirsiniz. Konuklara parmak izlerini bir ağacın üzerine basmalarını ve altına isimlerini yazmalarını isteyebilirsiniz. Ziyaretçi defterinizle yaratıcılığınızı konuşturabilir ve sizi bu harika çerçeveyle kutlamak isteyenlerin ve tüm sevdiklerinizin bir araya gelmesinin güzel bir anısı olarak sonsuza dek sürecek etki yaratabilirsiniz.

5. Sürpriz Performanslar

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Düğün töreni için canlı müzik dinlemek konukları eğlendirmenin en eğlenceli yoludur. Bir yaylı çalgılar dörtlüsü büyüleyici bir tören atmosferi yaratır bunun için yerel bir üniversiteden müzisyenleri işe almayı düşünebilirsiniz. Solo kemancı, arpçı veya vokalist, klasik düğün tarzına sahip çiftler için de güzel seçimlerdir. Resepsiyondaki canlı bir grup, bir DJ işe almaktan daha güzel bir adımdır. Bu büyük gününüzde herkesi eğlendirecek ilginç ve en akıllıca düğün fikirleri arıyorsanız; dans pistine çıkışınız sırasında çalacak bir bando kiralayarak veya farklı kültür müzisyenlerini bir araya getirerek amacınıza ulaşabilirsiniz. İrlandalı veya İskoç mirasınızı bir gaydacının törene liderlik etmesini sağlar, bir Hint grubu sayesinde profesyonel oyunlar ile Bollywood havası katabilir veya romantik Meksikalı mariachi grubu serenatı ile Latin esintileriyle düğününüzü unutulmaz kılabilirsiniz.

6. Yemek İstasyonları

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Yemek konuklarınızın birbirleriyle etkileşime girmesi için harika bir yoldur. Sokak yemek istasyonlarına sahip bir düğün sahibi olduğunuzu düşünün. Bir masada yenmeye hazır Taco’lara veya insanların kendi etlerini pişirmeleri için sıcak bir mangala kimse hayır diyemez. Törenle akşam yemeği arasındaki uzun bekleme süresi dolduğunda misafirlerin açlıktan homurdanmasını önlemek için aperatif masaları da harika bir fikir olabilir. Çörek kuleleri, waffle masaları, peynir fondüleri, kahve barı, salata barı, patlamış mısır, hamburger ve daha fazla tuzlu ve şekerli ikramlarla dolu atıştırmalık masaları oluşturabilirsiniz. Tüm malzemelerle dolu, taze bir krep istasyonu veya bir dondurma tezgahıyla ekstra takdir toplayabilirsiniz! Bir kış düğünü düzenliyorsanız, sıcak çikolata daha iyi bir seçim olabilir. Bu lezzetli düğünde çikolata çeşmesine bakarken konuklarınızın zapt etmek biraz zor olabilir.

7. DIY Kokteyl Barı

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Klasik bir düğünde şampanya ya da şarap şişeleri masada, açık bir kola eşliğinde, biraz bira sıkıcı ve öngörülebilir görünüyor. Siz bu tarz düğünlerden sıkılmış ve kendi büyük özel gününüzde hem herkesi eğlendirecek hem de en akıllıca düğün fikirleri arasında yer alan açık içki konseptini deneyerek; misafirlerinizin ilgisini çekecek göze çarpan kokteyller yaratıp görsel bir şölen ile etkileyebilirsiniz. Bir içecek minibüsü kiralayarak büyük gününüze tüm ihtişamı getirmesini sağlarken misafirlerinize ya da konuklarınıza salaş bir konsept ile el arabaları, boş eski tekne, traktör kepçesi içlerinde şahane sunumlar da yaratabilirsiniz. Konuklarınız bu ilgi çekici sunumları asla unutamayacaktır. Davetlileriniz kendin yap konsepti ile değişik kokteylleri hazırlayarak içlerindeki barmenleri ortaya çıkarıp unutulmaz bir gün geçirebilirler.

8. Canlı Dostlarınız

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Düğününüzü bir çiftlikte yapıyorsanız, bir evcil hayvan çiftliği ile düğün temanızı sevimli dostlarınızla unutulmaz kılabilirsiniz. Misafirleriniz canlı dostlarımızla arkadaş olmayı çok sevecekler! Düğün şenliklerine sevdikleri evcil hayvanlarını da dahil eden çiftleri duymuş olabilirsiniz ancak lama veya baykuş gibi egzotik hayvanlar ile vahşi yaşamı bu özel gününüze tanık edebilirsiniz. Bir alpakanın düğününüze eşlik etmesini ve davetlilerinizin unutulmaz fotoğraflar çektirdiğini hayal etmek isteyebilirsiniz. Düğün yerinizde bir fayton bulundurarak konuklarınıza kısa ve etkili bir anı verebilirsiniz ancak hayvanları koruma adına bunun yerine atlarla çekilecek konsept fotoğraf çekimi yapmanızı tavsiye ederiz. İster inanın ister inanmayın bu tarz düğün konseptleri popüler fikirler arasında yer almaktadır.

9. Sanat Eserleri

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Bir karikatürist kiralayarak konuklara düğününüzün harika bir hatırasını sunabilirsiniz. Büyük gününüzde herkes bu eşsiz son dokunuşu sevecek yaşlı ve genç tüm misafirler hatırayı alabilmek için sıraya gireceklerdir. Bu daha önce bir düğünde hiç yapıldı mı bilmiyoruz ama günün anılarını oluşturmak için harika bir yol olabilir! Karikatürcünüz gelin ve damadın bir resmini alarak çizime başlayabilir ve konukları fotoğraflarını yaptırmaya davet edebilir. Düğününüzü hatırlamanın en eğlenceli yolunu buldunuz! Bir karikatüristle anlaştığınızda konuklarınız düğününüzden sonraki aylarda bu kişiselleştirilmiş fikrinden oldukça fazla bahsedeceklerdir. Başka bir fikir olarak bir ressam ile anlaşarak tüm davetlilerinizin bir bölümü boyayabileceği bir topluluk tuvali oluşturarak yaratıcı fikirleri destekleyebilirsiniz. Daha sonra, arka planı büyük gününüzün hatırası olarak çizdirip saklayabilirsiniz.

10. Evlilik Tavsiye Kutusu

Büyük Gününüzde Herkesi Eğlendirecek En Akıllıca Düğün Fikirleri

Düğün davetlilerinizden yeni evliler için tavsiye fikirleri vermelerini isteyerek düğün hüznünü ortadan kaldırabilirsiniz. Konuklara evlilik ile ilgili en iyi fikirlerini yazmaları için kart ve fişleri koymaları için her masaya bir kutu hazırlayabilirsiniz. Evli hayat kesinlikle eğlence dolu olacak! Düğün masalarınızda yine konuşma başlatıcı kartlar ve sorular koyarak birbirini çok iyi bilmeyen misafirleriniz arasında küçük ve tuhaf konuşmalar açarak evlilik tavsiyesi kutusunu eğlenceli şekilde dolduracak bir topluluk oluşturabilirsiniz. Sohbet başlatıcı kartlar, cesaret soruları içerebilir. Bu tamamen sizin hayal gücünüze ve masadaki konukların hayat bakışlarına bağlı olabilir. Son olarak geleneksel olarak geleneksel bir bitiriş ile tavsiye kavanozu en dolu olan masaya gelin çiçeğini hediye ederek hoş bir kapanış yapabilirsiniz.

Mobil sürümden çık