Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

İlk bilgisayardan günümüzde ki bilgisayarlara kadar olan süreçte teknoloji çok gelişmiş ve bilgisayarlar sadece evimize değil çantamıza kadar girmiştir. Birçok bilgisayar şirketi kurulmuş ve bu gelişim rekabet ortamını beraberinde getirmiştir. Bilgisayarlar günümüzde hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Dijital bir çağda yaşadığımız şu günlerde eğitim ve işlerimiz için vazgeçilmez bir teknolojik alet olmuştur. Bu içeriğimizde bilgisayar denince akla ilk gelen en bilindik popüler markalar yer almaktadır. Keyifli okumalar dileriz!

1. Dell

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Bilgisayar denince akla gelen en popüler markalar arasında olan Dell, Michael Dell tarafından 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Austin şehrinde kurulmuştur. Şirket şu an bilgisayar, sunucu, ağ bileşenleri, yazılım ve yan bileşenler de üreten bir teknoloji şirketidir. 1985 yılında ilk bilgisayarını piyasaya çıkarmıştır. Dell, 1988 yılında halka arz edilmiş ve piyasa değeri 80 milyon dolara ulaşmıştır. Şirket 1992 yılında Fortune dergisinin “Dünyanın En Büyük 500 Şirketi” listesine girmiştir. Dell’in kurucusu ve CEO’su Michael Dell, bu listeye girmeyi başaran en genç CEO olmuştur. ABD merkezli şirket günümüzde dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biridir.

2. Lenovo

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Lenovo, Legend Group Ltd. adı ile 1984 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Pekin şehrinde kurulmuştur. Çin merkezli olan şirket aktif bilgisayar, akıllı telefon ve teknolojik alet üreticisidir. Faaliyette bulunduğu 60’tan fazla ülke bulunmaktadır. 180’den fazla ülkede ise ürün satışı yapmaktadır. Kurulduğu 1984 yılından 2003 yılına kadar “Legend” ismini kullanmıştır. 2003 yılında ise günümüzde de kullanılan “Lenovo” ismini kullanmaya başlamıştır. İsmini Legend Group Ltd. şirketinin “legend” kelimesinden gelen “Le-“ ve Latince “yeni” anlamındaki “-novo” kelimesinin birleşiminden almıştır. Şirket ilk bilgisayarını 1990 yılında piyasaya çıkarmıştır. 1995 yılında ise ilk dizüstü bilgisayarı piyasaya çıkarmıştır. Lenovo, günümüzde en büyük bilgisayar üreticilerinden biridir.

3. Apple

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Apple, Steve Jobs, Ronald Wayne ve Steve Wozniak tarafından 1976 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur. Apple bilgisayar, akıllı telefon, müzik çalar, yazılım ve işletim sistemi üreten bir teknoloji şirketidir. Şirket üç ortak tarafından kurulsa da Wayne’in kısa sürede hisselerini Jobs ve Wozniak’a geri satmıştır. Steve Jobs’un garajında üretim ağı kuran iki ortak işleri büyütmüş ve satışları artırmışlardır. Ürünleri için reklam kampanyaları düzenleyen şirket hızla ün kazanmıştır. Jobs NeXT’yi kurmak içi şirketten istifa etmiştir Wozniak ise kendi isteğiyle şirketten ayrılmıştır. 1997 yılında ise Jobs NeXT’yi Apple’a satmış ve Apple CEO’su olmuştur. Jobs, 2011 yılında sağlık sorunları nedeniyle istifa etmiştir ve aynı yıl hayatını kaybetmiştir. Apple, günümüzde dünyanıın en büyük bilgisayar ve akıllı cihaz üreticilerindendir.

4. HP

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Bilgisayar denince akla gelen en popüler markalar arasında olan Hewlett-Packard, resmi olarak 1939 yılında Bill Hewlett ve David Packard tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Palo Alto şehrinde kurulmuştur. Uluslararası teknoloji şirketi; bilgisayar, bilgisayar donanımı, yazıcı, akıllı cihaz ve sunucu üretimi yapmaktadır. Şirket 2015 yılında “HP Inc.” ve “Hewlett Packard Enterprise” adında 2 bağımlı şirket olarak ayrılmıştır. HP Inc. teknolojik cihaz üretimi yapmaktadır ve eski şirketin devamı olarak faaliyet göstermektedir. 1982 yılında ilk el bilgisayarını ve 1984 yılında ilk dizüstü bilgisayarını piyasaya çıkarmıştır. HP, günümüzde dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biridir.

5. Monster

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Bilgisayar denince akla gelen en popüler markalar arasında olan Monster Notebook, İlhan Yılmaz tarafından 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Monster Notebook, oyun bilgisayarı ve iş bilgisayarları üretmektedir. Monster, bilgisayarlarına Türk mitolojisinde yer alan canavarların isimlerini vermektedir. Şirket ilk bilgisayarını 2005 yılında piyasaya çıkarmıştır. Yerli bir şirket olan Monster, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla beğenilen bir marka olmuştur. Müşterilerine sunduğu bilgisayarların ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti ile çok sayıda insan tarafında tercih edilmektedir. Şirket fiyat-performans odaklı bilgisayarlar üretmektedir. Türkiye’de oyun bilgisayarı pazarının en güçlü markalarından biri olan Monster, dünyaya açılarak markanın tanınmasını hedeflemektedir.

6. MSI

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Tam adı Micro-Star International Co. Ltd. olan MSI, 1986 yılında Tayvan’ın New Taipei şehrinde kurulmuştur. 5 kurucu tarafından ortaklık yapısıyla kurulmuş bir şirkettir. Şirket bilgisayar, anakart, grafik kartları, sunucular ve bilgisayar donanımları gibi teknolojik ürünler üretmektedir. 2000 yılına kadar Tayvan’da hizmet veren şirket 2000 yılında Çin piyasasına girmiştir. Daha sonra Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Avustralya pazarlarına girmiştir. MSI, oyun bilgisayarları ile büyük bir üne kavuşmuştur. E-spor takımlarına ve organizasyonlarına sponsorluk yapmaktadır. Şirket günümüzde dünyanın en büyük bilgisayar üreticileri arasındadır.

7. Acer

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Acer, 1976 yılında Tayvan’ın Hsinchu şehrinde kurulmuştur. Şirket bilgisayar, akıllı cihaz, sanal gerçeklik ürünleri, çevre birimleri, sunucu üretimi yamaktadır. Şirket Stan Shih, 11 çalışan ve 25.000 dolar sermaye ile kurulmuştur. Başlangıçta elektronik parça distribütörü ve mikroişlemci teknolojilerinin danışmanı olarak hizmet vermekteydi. Apple’ın bilgisayarının klonu olan bir bilgisayar üreterek pazarda öne çıkmış ve bir bilgisayar üreticisi haline gelmiştir. 2007 yılında ABD’den Gateaway ve Avrupa’dan Packard Bell’i satın almış ve en dünyanın büyük bilgisayar üreticilerinden olmuştur. Günümüzde de dünyanın en popüler bilgisayar markalarından biridir.

8. Asus

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Bilgisayar denince akla gelen en popüler markalar arasında olan Asus tam adıyla AsusTek Computer Inc. 1989 yılında 4 ortak tarafından Tayvan’da kurulmuştur. Asus; bilgisayar, akıllı cihaz, çevre birimleri, sunucular ve grafik kartları gibi teknolojik ürünler üreten bir şirkettir. Asus ismi Yunan mitolojisinde kanatlı at olarak tasvir edilen “Pegasus” kelimesinden gelmektedir. Alfabetik olarak listelerde başta yer almak için son 4 harfi kullanılmıştır. Şirket dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biridir. Firmanın ilk sloganı “Inspiring Innovation Persistent Perfection” Türkçesi ile “İlham Verici Yenilik Kalıcı Mükemmellik” olarak belirlenmiş ve uzun yıllar bu slogan kullanılmıştır. Günümüzde kullanılan ise “In Search of Incredible“ Türkçesi ile “İnanılmazın Arayışında” olan slogandır.

9. Casper

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Bilgisayar denince akla gelen en popüler markalar arasında olan Casper, 1991 yılında Altan Aras Fakılı, Yalçın Yıldırım ve Ali İhsan Taşkın tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Casper, Türkiye’nin ilk yerli bilgisayar markasıdır. Şirket bilgisayar, bilgisayar aksesuarı ve akıllı cihaz üretimi yapmaktadır. Yerli şirket 2007 yılında Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük bilgisayar fabrikalarından birini kurmuştur. 2009 yılında bilişim teknolojileri sektöründe zincir mağazacılığı başlatan Aidata firmasını satın almıştır ve gelişimini sürdürmüştür. Aidata şirketi ile televizyon ve diğer teknolojik ürünlerin üretimine başlamıştır. Casper, 2014 yılından itibaren ise akıllı cihaz üretimi yapmaktadır. Casper, günümüzde Türkiye’de en çok tercih edilen bilgisayar markalarından biridir.

10. Samsung

Bilgisayar Denince Akla Gelen En Popüler Markalar

Tam adıyla Samsung Electronics Co. Ltd. 1988 yılında Güney Kore’de kurulmuştur. Samsung Group’un en büyük şirketidir. Samsung, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Şirket bilgisayar, akıllı cihaz, anakart, çevre birimleri, televizyon ve birçok teknolojik ürün üretimi yapmaktadır. Şirket 88 ülkede faaliyet göstermektedir. 1980’li yıllara gelindiğinde Leading Technology markası altında ilk bilgisayarlarını piyasaya çıkardı. 1983 yılında kendi bilgisayarını piyasaya çıkarmıştır. 1988 yılında ise ilk cep telefonunu piyasaya sürmüştür. Samsung şirketi, günümüzde halen en popüler markalardan biridir.

Mobil sürümden çık