Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Hemen hemen hepimizin hayatında sıkıcı olarak tanımladığı bir insan vardır. Bu insanlar her ne kadar kendi halinde ve zararsız gibi görünseler de sıkıcılıkları ve kasvetleri ile sizlerin de tüm enerjinizi çeker ve keyfinizi kaçırır.  Bu koşullar ile iyi bir arkadaş olmayı beceremeyen bu insanlar genelde birbirlerine benzerler çünkü kendilerini diğerlerinden farklı kılacak farklı bir şey yapmazlar. Ayrıca dünyanın son derece sıkıcı insanları olan bu kişiler sadece bir şarkı, film ya da restoran seçiminde bile yeni bir şey denemek istemezler. İşte sizler için hazırladığımız aşırı sıkıcı insanlarda görülen benzer özellikler listesi… Bu listeyi dikkate alarak sıkıcı insanların yaptıkları şeylerden kaçınabilirsiniz. İyi okumalar!

1. Sadece Kendileri Hakkında Konuşurlar

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Sıkıcı insanlar kendilerini her zaman sohbetin en ilginç konusu olarak görürler. Bunun dışında diğer insanlar için neyin ilginç olabileceğini ya da dünyanın geri kalanının sorunlarını asla düşünmezler. Sıkıcı insanlar için bir şey onları etkilemediği sürece onlar için önemli değildir. Hiç kimse aşırı sıkıcı bir insanla oturup da karşısındakinin dakikalar boyunca konuşmayı kendisine, kendi fikirlerine ve görüşlerine geri döndürmesine sabredemez. Sıkıcı insanların böyle bir narsistik kişilik özelliğine sahip olması onları iyice çekilmez kılar. Herhangi bir konuda sohbet etmek için etrafınızdaki herhangi sıkıcı bir insanı seçmeniz kesinlikle yanlış bir seçim olacaktır.

2. Rutinlerini Asla Bozmazlar

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Her gün aynı rutine sahip olmak ve aynı şeyleri yapmak kadar iç karartıcı bir şey olamaz. Sıkıcı insanlar da her gün aynı saatte uyanırlar, aynı şeyleri yerler, aynı şeyleri yaparlar ve hiçbir şeyi değiştirmek istemezler. Kahvaltıda farklı bir şey yemekten bile çekinirler. Her gün aynı monotonlukta yaşayan bu insanlar için gün içinde oluşabilecek bir farklılık bir kâbus gibidir. Sıkıcı bir insanla arkadaş olmanın tek yolu sizin de sıkıcı olmanızdır. Çünkü sıkıcı insanlar, kendileri yeniliklere ve hayatlarındaki çeşitli deneyimlere kapalı olduğu gibi etrafında da bu tür sıkıcı insanlar bulundurmaktan oldukça memnun olurlar.

3. Başkalarını Güldüremezler

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Bir insanın mizah yapabilmesi için algısal yeteneğinin de olması gereklidir ve sıkıcı insanlar ne yazık ki bundan yoksundur. Sıkıcı insanların herhangi bir kutlamada ortamın şakacısı olarak hatırlanmamasının bir sebebi vardır. Bunun başlıca nedeni ise sıkıcı insanların kendilerini eğlendiren bir hobi edinmemeleri ve eğlenceli bir şeyler deneyimlemeye açık olmamalarıdır. Her gün aynı şeylerle ve eski rutinlerle meşgul olan insanlar, ortamlarda başkalarını güldürecek bir şaka da yapamazlar. Eğer mizah anlayışınız sadece internette gördüğünüz aşırı popüler şakalardan ibaret ise sıkıcı insanlardan biri olmamak adına önceliklerinizi gözden geçirmeniz gerekir.

4. Sohbet Edecek Bir Şeyleri Yoktur

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Aşırı sıkıcı ve monoton bir hayata sahip olan insanlarda görülen benzer özellikler hakkında bahsettiğimiz üzere bu insanlar asla rutinlerini bozmazlar. Bu sebeple sıkıcı insanlar tiyatro, sinema ya da herhangi bir spor dalı gibi birçok hobiden uzak durmayı tercih ederler. Bu tür insanlar hayatlarında hiçbir şey yapmadığı ve hiçbir uğraşa sahip olmadığı için, dolayısıyla sohbet esnasında konuşacak bir şey de bulamazlar. Konuştukları zaman da sürekli kendilerini tekrar ederler ve aynı konular üzerinde takılıp kalırlar. Sıkıcı insanlar arkadaşlarıyla buluştukları zaman bile hafta sonu ne yaptıkları hakkında konuşamazlar çünkü herhangi farklı bir şey yapmamışlardır.

5. Tutarsız Konuşmaları Vardır

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Sıkıcı insanlar herhangi bir bireyle sohbet ederken dinleme ve konuşma arasında dengeyi kuramamaları ile de bilinmektedirler. Bazen karşı tarafı sessiz kalarak ve tepkisiz dinleyerek sıkıcılıklarını belli ederler, bazen de karşı tarafın konuşmasına hiç fırsat vermeden çok fazla konuşarak… Bu gibi sebeplerden dolayı sıkıcı bir insanla sohbet etmeye kalktığınızda, konuşma veya iletişim muhtemel bir hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Özellikle sizin için çok önemli bir şey hakkında bahsederken karşı tarafın da fikirlerini almak ve tepkilerini görmek istiyorsanız, karşınızdaki kişinin sıkıcı bir insan olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

6. Kendi Düşünceleri Yoktur

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Bir insan eğer çevresindeki dünya hakkında eleştirel düşünmüyorsa, sohbet içerisinde de kendi düşünceleri hakkında sunacak pek bir şeyi bulamayabilir. Sıkıcı insanlar da hiçbir şey hakkında gerçekten kendi fikirlerini ifade edemezler. Hayatta gerçek tutku ve sevgileri olmayan bu insanlar için dünyada olan biten şeylerin hiçbir önemi yoktur. Sıkıcı insanlar da bu konuda bilgi almak için zaman harcamazlar ve umursamazlar. Ne dünya görüşü, ne politik görüşü ne de herhangi bir konu hakkında kişisel görüşü olmayan bu insanlar ile sohbet etmek oldukça can sıkıcıdır. Sıkıcı insanlar için her şey bir boş vermişlikten ibarettir.

7. Doğaçlama Becerileri Zayıftır

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Hepimizin de bildiği gibi sıkıcı insanların kendileri kadar sıkıcı bir hayatı vardır. Aynı rutinde yaşayan ve yaptıkları her şey planlı olan bu insanlar, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldıklarında da ne yapacağını bilemezler. Bunun sebebi, bu insanların hiçbir zaman ani kararlar ile bir şeyler yapmamaları ve adrenalinden oldukça uzak kalmalarıdır. Sıkıcı insanlar bununla birlikte kendilerini daha güvende ve huzurlu hisseder. Ancak tamamen kendi kontrolleri dışında bir olay geliştiğinde tepki veremezler ya da sonuç odaklı düşünemezler. Bunun sebebi oldukça monoton bir hayat yaşadıkları için ani gelişen bir olay karşısında doğaçlama becerilerinin olmamasıdır.

8. Empati Yapamazlar

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Sıkıcı insanlar doğaçlama becerilerinden yoksun olduğu gibi empati yapmaktan d yoksundur. Olayları karşısındaki insanların bakış açısından göremezler. Elbette, karşısındaki insanların farkı bir bakış açısına sahip olduğunu anlayabilirler ama daha da ileri gidebilmeyi deneyerek bu bakış açısından bakmak için hiçbir zahmete girmezler.  Sıkıcı insanlar için hayat ofise girerken başlar ve ofisten çıkarken biter. Diğer insanların problemleri hakkında onların abarttıklarını düşünürler ve dikkate almadan çok basit önerilerle karşılık verirler. Bu sebeple de ne yazık ki empati yetenekleri oldukça zayıftır ve diğer insanların gözünde umursamaz olarak görünürler.

9. Kendilerini Tekrar Ederler

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Sıkıcı insanlar her zaman kendi belirledikleri sınırlar içerisinde sıkışıp kalmışlardır. Eğer sıkıcı bir insanla konuşursanız kendilerini sürekli tekrar ettiklerini de fark edeceksinizdir. Sürekli aynı şaka ve esprileri yapmaları ya da sürekli aynı yemeği pişirmeleri etrafındaki insanlar için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Aynı hikâyeyi defalarca anlatmaktan asla bıkmazlar ya da yeni bir şey denemeye son derece olumsuz bakarlar. Aşırı sıkıcı ve monoton insanlarda görülen benzer özellikler arasında yer alan maddeler arasında bu insanların kendilerini her konuda tekrar etmeleri ve yeni şeylere kapalı olmaları da yer almaktadır.

10. Sürekli Hayatlarından Şikayetçidirler

Aşırı Sıkıcı İnsanlarda Görülen Benzer Özellikler

Tahmin edebileceğiniz üzere sıkıcı insanlar kendi tercihleri sonucunda sahip oldukları sıkıcı bir hayatları da vardır. Buna rağmen asla hayatlarının sıkıcılığından be olumsuzluğundan şikâyet etmeyi bırakmazlar. Her ne kadar bunun suçlusu kendileri olsa da bunu asla kabul etmezler ve başka şeyleri suçlarlar. Oysa hayatlarındaki sıkıcılıktan onlar sorumlu olsalar bile yeni bir şey denemeye yönelmezler ya da yaşam tarzlarını değiştirmezler. Ne yazık ki sıkıcı insanların sıkıcı arkadaşları olduğu için etraflarında kendilerini bu monoton hayatlarından kurtarmak için doğru yere yönlendirecek herhangi bir kişi yoktur.

 

 

Mobil sürümden çık