Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

6 dk okuma süresi


Zaman içinde hız kaybetmeden gelişen oyun sektörünün en büyük kollarından olan mobil oyunlar milyonlarca oyuncu tarafından her saniye oynanıyor. Gün geçtikçe popülerleşen oyunların her yerde oynanabilen mobil versiyonları da oldukça fazla oyuncuya hitap ediyor. Birçok kişi evinde bilgisayarının karşısında oturarak oynadığı oyunlarla daha sık vakit geçirmek istiyor. İşe giderken, ders aralarında, yolda kolaylıkla oynanabilecek mobil oyunlar, oyun severlerin gözdesi konumundadır. 3 milyarın üzerinde telefon kullanıcısı olduğu göz önüne alınırsa mobil oyunların birçok kişiye ulaşması normal karşılanır. Erişimlerinin de kolay olmasıyla mobil oyunlar, yeni eğlence ve stres atma yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en çok indirilerek oynanan 10 mobil oyunu sizler için derlendi. İyi okumalar!

1. Roblox

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

Ücretsiz bir oyun olan Roblox, içinde birbirinden bağımsız birçok oyunu barındıran bir platform olarak tanımlanabilir. Hayatta kalma, strateji, rol yapma, platform, inşa etme, nişancı gibi çeşitli oyun türüne ev sahipliği yaparak muazzam bir çeşitlilik sunmaktadır. Roblox içinde avatarınızı oluşturabilir ve oyunları ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Bununla beraber oyun içinde alım-satımlar yapmanızı sağlayan “Robux” adlı bir para birimi bulunur. Bu para birimiyle avatarınızın şeklini değiştirebilir veya oyun güçlendirmelerine sahip olabilirsiniz. Özellikle Z kuşağı arasında popüler olan oyun bütün yaş gruplarındaki oyunculara hitap eder. Toplam indirilme sayısı 2 bini geçen oyun, 2006 yılında yayınlanmaya başlamasına rağmen 2022 yılı itibariyle dünyanın 10 mobil oyunu arasında en çok oynanan seçeneklerden biridir.

2. Pokemon Go

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

1996 yılında Japonya’da ilk versiyonu çıkan Pokemon Go, yepyeni teknolojileri kullanarak çıkan en son Pokemon oyunudur. 2016 yılında Niantic tarafından geliştirilmiştir. Artırılmış gerçeklik (AR) oyunu olan Pokemon Go’da oyuncular, diğer oyunlarında olduğu gibi bütün Pokemonları öldürmeye çalışır. Ancak diğer oyunlardan farklı olarak Pokemon Go, harita ve yön tuşları yardımı olmadan oynanır. Bu yeni versiyonda oyuncular gerçek hayatta oyunun içine girerler. Daha doğru bir tanımlamayla oyun içindeki karakterler gerçek hayatın içinde yer alırlar. GPS kullanmak zorunda olan oyuncular, gerçek hayatta mobil cihazlarının yönlendirmesiyle Pokemon’ları bulurlar. Ücretsiz bir şekilde oynanabilen Pokemon Go, oyun içi satın alımlar barındırmaktadır. Toplam gelirinin 6 milyar doları bulduğu düşünülen oyunun indirilmesi ise 1 milyarı geçmiştir.

3. Clash of Clans

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

Türünün en sevilen oyunlarından olan Clash of Clans, savaş stratejisi oyunudur. Finlandiyalı oyun geliştirici Supercell tarafından 2012 yılında yayınlanmıştır. Kendi klanınızı zirveye taşımayı hedeflediğiniz oyunda kendi köyünüzü kurabilir, birliklerinize eğitim vererek geliştirebilirsiniz. Çok oyunculu Clash of Clans’da diğer oyuncularla iletişim kurabilir, oyun kaynaklarından kazanabilirsiniz. Diğer oyuncularla çevrimiçi olarak savaşabileceğiniz oyun tamamen ücretsizdir. Toplamda 4 adet spin-off oyunu bulunan Clash of Clans, diğer birçok oyunda olduğu gibi oyun içi satın alım imkanı sunar. Tek başınıza oynamanın zor olacağı oyunda internet üzerinden kendinize bir klan bulabilirsiniz.  500 milyon indirmeyi geçen Clash of Clans, internet erişiminin mecbur olmasına rağmen dünyanın son yıllarda en çok oynanan 10 mobil oyunu arasındadır.

4. PUBG Mobile

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

PlayerUnknown’s Battlegrounds, bilinen adı ve kısaltmasıyla PUBG, 9 Şubat 2018’den itibariyle PUBG Mobile ismiyle mobil oyun sektörüne sansasyonel bir giriş yaptı. Var olan kullanıcılarının da etkisiyle bir anda neredeyse her telefonda yerini aldı. Toplam 100 kişiyle başladığınız oyunda kendinizi bir uçağın içinde buluyorsunuz. Uçaktan atlayıp rakibiniz olan diğer 99 kişiden önce mühimmat toplayıp onları elemeniz gerekiyor. Sahadaki herkesin rakibiniz olması gözünü korkutmasın. Asıl düşmanınız sürekli daralan harita… Haritada belirli bir zamandan sonra güvenli alan belirleniyor. Güvenli alana ulaşamazsanız herhangi birine yakalanmanıza gerek kalmadan eleniyorsunuz. 500 milyon indirilme sayısını aşan PUBG Mobile, dünyanın son yıllarda en çok oynanan ve tercih edilen 10 mobil oyunu arasındadır.

5. Call of Duty

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

19 senelik kapsamlı bir oyun hikayesi geçmişinin sonunda mobil oyun sektörüne iddialı bir şekilde giren Call of Duty Mobile oyun severleri mutlu etmiş olacak ki paylaşıldığı ilk 36 saatte 20 milyon indirilme sayısına zahmetsizce ulaştı. Hem eski zamanların Call of Duty severlerini hem de Battle Royale türünü sevenleri unutmayan Call of Duty Mobile iki tecrübeyi de sunarak herkese hitap etmeyi amaçlıyor. Battle Royale modunun 7. Seviyede açıldığı Call of Duty Mobile için size tavsiyemiz bir süre yapay zekaya karşı oynayarak oyunun pratik sistemine alışmanız. Hem tecrübe kazanmanız hem oyunun ara yüzüne alışmanız hem de elinizi kontrollere yatkın hale getirmek için 7. Seviye sınırı oldukça mantıklı hissettiriyor. 50 milyonun üzerinde indirilen Call of Duty Mobile’ı hala denemediyseniz bir an önce tecrübe etmenizi tavsiye ederiz.

6. Subway Surfers

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

İlk kez 2013 yılında yayınlanan Danimarka yapımı Subway Surfers, özellikle genç kesim tarafından oldukça sevilen bir mobil oyundur. Sonu olmayan koşucu oyunu olarak adlandırılan tek oyunculu oyun, popülaritesini korumaktadır. Oyunda bir metro demiryolu alanında müfettiş ve köpeğinden kaçmaya çalışan bir grafiti sanatçısı vardır. Oynamak için internet bağlantısına ihtiyaç duymaması onu, en çok oynanan oyunlardan biri yapmıştır. Subway Surfers’ta seçebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanlardan birini seçtikten sonra yapmanız gereken raylar üzerindeyken karşınızdan gelen trenden kaçmaktır. Bu kaçış esnasında kazanacağınız çeşitli ödüllerle birlikte etabı tamamlamaya çalışırsınız. Oyunda topladığınız çeşitli ödüller aracılığıyla karakterinizi değiştirebilirsiniz.

7. Brawl Stars

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

Clash of Clans, Clash Royale gibi oyunlarla oyun piyasasına kendisini kanıtlayan Supercell firması 2018 yılında Brawl Stars isimli yeni bombalarını oyun piyasasına bıraktılar ve tüm sektörü ele geçirdiler. Supercell’in yeni oyunu Brawl Stars üçer kişilik iki takımın birbiriyle savaştığı bir nişancı oyunudur. Tabii ki her Supercell oyunu gibi zafer kazanmanın yolu mantığınızı ve stratejik bilginizi kullanmak. Brawl Stars oldukça ve fazlasıyla rekabetçi bir oyundur. Rekabetçi ruhu o kadar fazladır ki, oyun modlarından karakterlere kadar çoğu içerik oyun oynayıp zafer kazandıkça açılıyor. Oyun kendi içinde Bounty, Smash & Grab, Heist, ve Showdown isimli dört farklı oyun modu sunuyor. Bunca emeği ve farklı modları içinde barındıran Brawl Stars oyunu hak ettiği değeri oyunculardan görerek 100 milyonun üzerinde indirme elde etmiştir.

8. Alto’s Odyssey

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

Alto’s Adventure’ın devam serisi olan Alto’s Odyssey, görüntü kalitesi ve müzikleriyle yarattığı atmosferi sayesinde oyuncularını etkilemeyi her zaman başarır. Oynaması oldukça basit olan bu oyunda farklı karakterlere sahip toplam 6 karakter vardır. Her bir karakter seviye geçildikçe gelmektedir. Alto ise ilk seviyenin karakteridir. Oyun çölde geçer. Bu çölde kayak yaparak altınları toplamaya çalışırsınız. Bu amaç doğrultusunda kafa üstü yere düşmeden ya da kayalara çarpmadan seviyeleri geçmeye çalışırsınız. Her biri farklı görevleri tamamlayarak seviyeleri geçmeyi başarırsınız. Bununla birlikte oyun için yaratılan atmosfer o kadar iyidir ki sadece bu atmosferin tadını çıkarabilmeniz için ayrı bir mod hazırlanmıştır. Zen adı verilen bu modda hiçbir amacınız olmadan sadece kayak yaparak müziğin ve harika görüntülerin tadını çıkarırsınız.

9. Candy Crush Saga

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

Candy Crush Saga’nın temel oyun mantığı birbiriyle aynı minimum üç şekeri yan yana getirmektir. Kitleleri kendisine adeta bağımlı hale getiren bu mobil oyunda üç veya daha fazla şekeri yan yana getirdiğinizde şekerler patlar ve üstlerindeki şekerler onların yerine geçer. Eğer yeni yerlerine geçen şekerler kendileriyle aynı iki şekerin yanına gelirlerse onlar da patlar ve beklenmeyen kombolara yol açarak fazlasıyla şeker patlatıp puan kazanmanızı ve bir sonraki bölüme geçmenizi sağlar. Oyun içinde bitmeksizin ilerleyen seviye sistemi ve bu seviye sistemiyle çeşitlenip zorlaşan Candy Crush Saga kullanıcısına ilerleme ve başarı hissini her seferinde tattırır. Oyun içinde yapacağınız sizi bile şaşırtacak komboların ardından gelen efektler ile benzer komboların peşine düşerek oyuna daha da sıkı bağlanırsınız.

10. Apex Legends Mobile

Dünyanın En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu

2019 yılında çıkarılan Apex Legends, mobil versiyonunu 2022 yılında geliştirmesine rağmen en çok oynanan mobil oyunlardan biri olmuştur. Ücretsiz bir şekilde oynanabilen oyun, kahraman-nişancı konseptine dayanmaktadır. Oyun, Titanfall ile aynı evrende geçmektedir ancak Titanfall 2’den 30 yıl sonrasını konu alır. Oyun, oyuncuların iki veya üç kişilik gruplara ayrılmasıyla oynanır. Her oyuncu oyun başında bir karakter seçer ve her maç 20 takım birbiriyle yarışır. Ekipmansız olarak başlayan her takım, harita üzerinden ilerleyerek silah, ekipman veya cephane bulmaya çalışır. Hayatta kalan en son takım olmayı hedefleyen takımlar, sürekli daralan haritanın güvenli bölgesinde kalmaya çalışırlar. Diğer oyunlardan farklı olarak Apex Legends Mobile’da takım arkadaşın öldüğü zaman onu diriltebileceğin bölgelerin bulunmaktadır.


Bu içeriğe ifadenle renk ver!

Beğen Beğen
11
Beğen
Mutlu Mutlu
5
Mutlu
Eğlenceli Eğlenceli
6
Eğlenceli
Üzgün Üzgün
2
Üzgün
Olamaz Olamaz
0
Olamaz
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
İlginç İlginç
4
İlginç

Yorum bırak